"HOSE MARIJA HIMENEZ"
"HOSE MARIJA HIMENEZ"

To se čekalo: Venger se otvorio, 45.000.000 za štopera Atletika!

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.08.16. | 16:57

Otkupna klauzula Urugvajca iznosi 65.000.000, ali Jorgandžije bi ga pustile i za 20.000.000 manje

HOSE MARIJA HIMENEZRadosna vest za sve Tobdžije! Menadžer Arsenala Arsen Venger otkrio je da će konačno odrešiti kesu za pojačanja. To je ono što se čekalo i čemu su se nadali navijači londonskog kluba. Skoro svi iole ozbiljni štoperi su van stroja, protiv Liverpula su igrali Rob Holding i Kalum Čembers, pa je popularni Profesor rešio da troši. I to u Španiji.

Kako prenosi tamošnja Marka, reč je o Hoseu Mariji Himenezu (21) iz Atletiko Madrida. Najavljivao se Škodran Mustafi iz Valensije, transfer je na kraju blokiran, a Arsenal se ipak zadržao u blizini i pikirao sjajnog Urugvajca čija otkupna klauzula iznosi 65.000.000. Ipak, veruje se da bi ga Atletiko prodao i za sumu od oko 45.000.000 evra. 

Izabrane vesti

Inače, za Himeneza koji je raspoložen za selidbu u London, interesovali su se i Real Madrid i Mančester junajted. Njegov ugovor sa Atletikom ističe na leto 2018. godine, a prošle sezone je zabeležio 37 mečeva za Jorgandžije.

U Arsenal je dosad od zvučnijih imena došao samo Granit Džaka, a povređeni su kapiten Per Mertezaker, Gabrijel Paulista, Karl Dženkinson, Aron Remzi, Džek Vilšer, Aleks Ajvobi i Deni Velbek. Loran Košelni se još uvek odmara nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj.
"Spremni smo da potrošimo novac koji imamo na raspolaganju. Važno je kupovati, ali na pravi način. Postoje dva tržišta. Ono koje važi za engleske klubove i ono za ostatak Evrope", kazao je Venger.

Francuz od navijača traži strpljenje i poverenje.
"Molim navijače da mi veruju. Engleski klubovi se guše kupujući fudbalere po velikim cenama i dajući im velike plate. Ako stvari pođu po zlu, ostaju vam samo igrači sa velikim platama", zaključio je Venger. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Arsen VengerŠpanijaPrimeraPremijer ligaHose HimenezEvropaEngleskaAtletiko MadridArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara