""
""

To se i očekivalo od Atalante i Sasuola: Biseri italijanskog fudbala u centralnim ulogama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.04.17. | 20:11

Odličan meč, mnogo šansi, katastrofalan kiks Juventusovog budućeg komandanta odbrane i dobra vest za Romu

Atalanta je ove godine oduševila Italiju promocijom nekolicine fudbalskih bisera koji predstavljaju budućnost tamošnjeg fudbala. Ali u prošle dve godine, izlog sa draguljima italijanskog fudbala je bio Sasuolo. Ove godine mu i ne ide baš najbolje, ali se klupska filozofija nije promenila...

Izabrane vesti

Zato je i bilo za očekivati da u duelu ova dva tima glavne uloge odigraju mladići koji će još dugo žariti i paliti u Seriji A. Iako su bodovi bili znatno potrebniji Atalanti koja juri plasman u Evropu, klub iz Bergama je morao da se zadovolji remijem - 1:1.

Sasuolo je zasluženo odneo bod iz Bergama. Posle nekoliko poluprilika na obe strane, Matija Kaldara je u 35. minutu častio goste vođstvom. Štoper kojeg je Juve zimus platio oko 20.000.000 evra je izgubio loptu kao poslednji čovek odbrane, Lorenco Pelegrini ga je pročitao i kaznio. Upravo je Pelegrini bio igrač Sasuola pod najvećom pažnjom jer se pominje kao veliko pojačanje Intera, ali i Rome koja ima pravo preče kupovine. Kaldara i Pelegrini će jednog dana nositi igru reprezentacije Italije...

U drugom poluvremenu je Kaldara na identičan način umalo poklonio gostima još jedan gol. Imao je Sasuolo još neke šanse, a onda je proigrala ona prava Atalanta koju gledamo u većem delu sezone. Papu Gomez je počeo na muke da stavlja odbranu gostiju i to je značilo da je Atalanta proigrala. Upravo je fenomenalni Papu bio asistent kod izjednačujućeg gola u 73. minutu kada je centrirao iz slobodnjaka, a Milanovo dete Brajan Kristante pogodio glavom.

Samo 30 sekundi kasnije je Gomez napravio još jednu sjajnu šansu saigračima, ali je Grasi bio neprecizan za totalni preokret. U nastavku meča je Konsilji na golu Sasuola blistao i sa nekoliko fenomenalnih intervencija protiv bivšeg kluba sačuvao bod Sasuolu.

Loša vest za Atalantu je da je Gomez u finišu meča zaradio žuti karton zbog kojeg će propustiti naredni duel protiv Rome. 

SERIJA A, 31. kolo

Subota
Empoli - Peskara 1:1 (1:1)
/El Kaduri 9 - Kaprari 31/

Atalanta - Sasuolo 1:1 (0:1)
/Kristante 73 - Pelegrini 36/

20.45 Juventus - Kjevo

Nedelja
12.30 Sampdorija - Fiorentina
15.00 Milan - Palermo
15.00 Bolonja - Roma
15.00 Kaljari - Torino
15.00 Krotone - Inter
15.00 Udineze - Đenova
20.45 Lacio - Napoli

(FOTO: Action Images)


tagovi

AtalantaBrajan KristanteEvropaItalijasasuoloSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara