""
""

Todorić o promenama u regionu: Dogovor je bio jednoglasan! Ovim je uklonjen kamen spoticanja između FIBA i ABA lige

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.04.15. | 21:43

„Pokazano je i jedinstvo da se krene u vlasničku i upravljačku reorganizaciju, što će pomoći daljem razvoju takmičenja, koje će i nadalje obezbeđivati prohodnost ka Evroligi “, poručio je prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan

Pred početak polufinalne serije i prvog duela Crvene zvezde i Partizana generalni direktor Jadranske lige Roman Lisac na sebi svojstven način najavio je sastanak svih klubova regionalne lige i rukovodstva takmičenja koji je održan u sredu popodne. Na istom tom sastanku, koji je trajao gotovo četiri sata u hotelu Kraun Plaza doneta je odluka da se do 5. maja iznese konačni predlog vlasničke i upravljačke strukture, kojim bi bilo ozvaničeno da klubovi preuzimaju potpunu kontrolu nad ABA ligom.

Izabrane vesti

U razgovoru za Večernje novosti, sportski direktor Partizana Dragan Todorić izjavio je da će kompletna transformacija brzo biti završena.
„Jednoglasno smo se dogovorili de se krene u promene vlasničke i upravljačke strukture. Očekujemo sada predlog kompanije "Dilojt", a sve bi trebalo da bude gotovo do polovine jula, kako bi Skupština lige verifikovala sve odluke. Ovim potezima bi se praktično uklonio kamen spoticanja koji je 'stajao' između FIBA o regionalnog takmičenja, ali ujedno bi se i ispoštovale preporuke Evrolige koja je odavno ukazivala da je neophodno da upravljačka struktura pređe u ruke klubova“, rekao je Todorić.

Sa rečima legendarnog direktora crno-belih saglasni su bili i predsednik Budućnosti Dragan Bokan i poslovni direktor Cedevite Krešimir Novosel, koji su istakli da je takva odluka u interesu svih i da će Jadranska liga biti ojačana.
„Pokazano je i jedinstvo da se krene u vlasničku i upravljačku reorganizaciju, što će pomoći daljem razvoju takmičenja, koje će i nadalje obezbeđivati prohodnost ka Evroligi “, poručio je Bokan za Večernje novosti, a na njegove reči nadovezao se Novosel.
„Nezavnisno šta se pričalo u FIBA, mislim da će ove odluke samo ojačati regionalno takmičenje, da su pokazale da smo se pomerili sa mrtve tačke na kojoj smo stajali neko vreme, iako su još ranije bile najavljene transformacije“.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK PartizanKrešimir NovoselJadranska ligaDragan TodorićDragan BokanBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara