"Ivan Tomić i Petar Đuričković"
"Ivan Tomić i Petar Đuričković"

Tomić o štoperima Partizana: To može i Jevtović da igra, Balažic odlično „čita“! Gogua povredio Đurđića

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.16. | 22:48

„Ne sme, ipak, onako da se primi gol“, kaže trener crno-belih posle kontrolnog meča u Poljskoj

Ivan Tomić i Petar ĐuričkovićPomešana su osećanja Ivanu Tomiću posle prve kontrolne utakmice Partizana na pripremama u Poljskoj. Šef stručnog štaba crno-belih kaže da je zadovoljan izdanjem svojih izabranika protiv APOEL-a, ali im osim rezultata zamera i na načinu na koji su primili gol.

Ekipa iz Humske 1 je pred šampionom Kipra pala tek posle jedanaesterca u u 71. minutu meča.
Ne volim da gubim. Ja prvi. Nikad, jer Partizanov dres i grb to ne dozvoljavaju, međutim, smatram da za ovaj deo priprema izdanje nije bilo loše. Nisam zadovoljan rezultatom, jesam onim što smo prikazali“, ocenio je Tomić.

Izabrane vesti

Marko JankovićGovorio je najpre o igri.
U prvom poluvremenu smo bili bolji, imali dobru cirkulaciju lopte i kretanje između linija, ali nismo uspeli da damo golove. Ne jurimo rezultat, već fizičku pripremu i kompaktnost. Kod pojedinih igrača se video umor, zbog napornih treninga i činjenice da nismo u takmičarskom ritmu. Primili smo gol iz penala, situacije koja ne sme da nam se desi. Imali smo situaciju za nas. Nedosuđenu. Imamo, pak, razloga da budemo zadovoljni, posedujemo kvalitet, potencijal i, zasad, dobar nivou tečnosti u igru, popunjavanju prostora  i pronalaženju slobodnih zona“.

Marko JevtovićPoseban osvrt imao je Ivan Tomić na učinak poslednje linije. U prvom poluvremenu igrali su Vulićević, Gogua, Milenković i Miletić, da bi u drugom na terenu bili Bandalovski, Balažic, Jevtović i Bogosavac.

Jednog igrača posebno je izdvojio.
Marko Jevtović nije navikao na tu poziciju, ali me je zadovoljio. Ima kvalitet da bude sjajan igrač na tom mestu. Balažic odlično „čita“ igru, taktički je obučen, ali nije u ritmu, što se videlo u poslednjih 15 minuta. Zadovoljan sam kako su i u prvom delu igrali Gogua i Milenković. Nemam zamerki, osim kod situacije za penal. U redu, primaju se golovi, ali ne smemo posle kornera, iz bezopasne situacije da dozvolimo protivniku da stvori priliku i da nam gol. To ne sme da se dešava, pogotovo ne na evropskim utakmicama koje nas očekuju“.

Nikola ĐurđićTrenera Partizana pomalo brine i činjenica da ne može trenutno da računa na sve igrače, jer je Sedrik Gogua neopreznim startom na jednom od treninga izbacio iz stroja novog napadača, Nikolu Đurđića.
Zaradio je rasekotinu, ima pet kopči, što nije nimalo prijatno, ali će početi da trenira za nekoliko dana“, završio je Tomić.

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

SuperligaSrbijaSedrik GoguaFK PartizanNikola ĐurđićMarko JevtovićIvan TomićGregor Balažic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara