Tomić posle ispunjenog cilja: Ponašali smo se na terenu kao prava evroligaška ekipa

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.19. | 22:57

"Ovo do sada nisam doživeo", poručuje strateg crveno-belih

Trener Crvene zvezde Milan Tomić nije krio oduševljenje nakon osvojenog trofeja ABA lige. Crveno-beli su posle godinu dana pauze ponovo obezbedili plasman u elitno takmičenje, pošto su u majstorici ubedljivo savladali podgoričku Budućnost.

Strateg Beograđana nije mogao da sakrije emocije nakon meča.
"
Prvo da se zahvalim navijačima na nezaboravnoj atmosferi. U svojoj karijeri ću doživotno pamtiti, ovo nisam doživeo", poručio je Tomić.

Izabrane vesti

Tokom utakmice nije bilo nikakve dileme.
"Bili smo bolji sve četiri četvrtine, bili smo najbolji cele sezone i zasluženo smo osvojili trofej. Čestitam svima, klubu, Nebojši Čoviću na fenomenalnoj saradnji. Idemo dalje. Večeras možemo da proslavimo".

Tomić tvrdi da nikakvog tempiranja forme nije bilo.
"Nikada od početka sezone nisam rekao da će Zvezda najbolju košarku igrati na kraju. To za mene ne postoji, to tempiranje forme. To je žargon, ja verujem u spremanje utakmice ponaosob. Bili smo 100 posto kocentrisani, igrači su želeli da osvoje titulu kao što smo je i osvojili".

Filip Čović i Majkl Odžo su dali posebnu sliku ovom timu.
"Kada sam pravio tim ja sam odabrao Filipa da igra u Zvezdi. Znao sam koliko može. Nije za mene to neočekivano. Tim je sastavljen sa dobrom hemijom. Falili su nam Regland i Stratos. Regland je izgurao šest meseci, igrao je fenomenalno. Nijednom nisam rekao da nam nedostaju. Ne tražim opravdanja. Kada izgubim pravim analizu cele utakmice. Uvek idemo unapred, ne vraćamo se unazad. Pomogli su svi. Kao i Simanić koji je odigrao fenomenalno. Cirbes se vratio posle svega što se dešavalo u januaru. Trener mora da veruje u svoje igrače kada se osećaju najlošije".

Tomić je i sam prošao kroz turbulentne periode tokom sezone, ali je nakon kritika sada zaslužio velike pohvale.
"Emocije u meni... Pokušavam da spuštam loptu na zemlju. Samo ja znam kako se osećam. Nisam od ljudi koji će sada da priča sve i svašta".

Dešavanja pre početka utakmice prelazila su granicu dozvoljenog.
"Bio sam u svlačionici, jedino što mogu da vam kažem jeste da smo osvojili titulu i svaka čast klubu i podršci navijača svih 40 minuta".

Da li će igrači dobiti zaslužen odmor?
"Dobiće jedan dan slobodno. Da li i dva - videćemo. Kreće domaća liga, to je takođe naš cilj".

Da li je Reglandova povreda ujedinila tim?
"Kada nemaš takvog igrača, svi su došli bliže jedan drugom i shvatili su svi da moraju više da daju. Ponašali smo se na terenu kao što treba da se ponaša jedna evroligaška ekipa", poručio je Tomić.

Foto: MN press


tagovi

Milan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara