""
""

Tomić potvrdio: Božinov ne počinje derbi!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.16. | 13:35

Bugarski napadač možda neće ni ući, Saša Ilić ponovo špic, trener Partizana nada se spektaklu

Prvi strelac Partizana ne počinje 151. večiti derbi. Možda neće ni ući s klupe. Kako sad stvari stoje crno-beli će na megdan Crvenoj zvezdi bez Valerija Božinova.

Bugarski napadač i dalje oseća posledice povrede prednje lože, zbog koje ne trenira danima i koja će ga, sva je prilika, izbaciti iz konkurencije za duel na Marakani (subota, 18 časova, TV Arenasport 1).
Imamo velike probleme na poziciji napadača. Božinov duže vreme ne trenira, a Dušan Vlahović je dobio udarac na treningu“, potvrdio je Ivan Tomić jučerašnja saznanja.

Izabrane vesti

A onda otkrio da su male šanse da se strelac 15. superligaških golova oporavi do sutra veče.
On je bio u planu da igra, ali zbog prirode povrede, ne kao starter, već da uđe s klupe. Zavisiće od današnjih ispitivanja. Njegovo zdravstveno stanje ne može da se poboljša, ali gledamo da se ne pogroša. Ako bude mogao da igra onda će to biti u drugom poluvremenu“.

A to onda, verovatno, znači prekomandu Saše Ilića na poziciju „lažnog“ špica na kojoj je već dejstvovao ovog proleća.
„Sama pozicija napadača je kod nas dosta specifična, zbog određenih fizičkih nedostataka. To pričam i kad su svi u trenažnom procesu. Takva formacija (sa Ilićem u sredini, a Mihajlovićem i Stevanovićem po krilima, op. au) nam je protiv Radničkog donala dobru igru i rezultate. To je, ipak, bio sticaj okolnosti, a ne nešto čemu bi Partizan trebalo da terži. Nekad smo primorani da vučemo poteze“.

Partizan u ovom trenutku, pred početak plej-ofa, ima 14 poena manje od lidera, pošto su se na osnovu novog sistema takmičenja bodovi posle osnovnog dela prvenstva podelili. Ima, ipak, za šta da se bori.
Utakmica zbog bodovne situacije nema preveliki takmičarski značaj što se tiče Crvene zvezde, ali za nas ima, jer kako god to zvučalo želimo da ostanemo na poziciji na kojoj smo sad i da nastavimo pobednički niz. Na svakom terenu ili protiv bilo kog rivala zanima nas pobeda uz dobru igru“.

Imao je mladi stručnjak poruku za publiku:
Najiskrenije se nadam da će utakmica biti fer, sportska i korektna, a da će posle derbija ljubitelji fudbala otići kućama zadovoljni, jer su prisustvovali spektaklu“.

Na kraju, poruka i za svoje igrače...
Samo da prenesu na teren ono kako treniraju. U tom slučaju sigurno će nam doneti ono što priželjkujemo“, završio je Ivan Tomić, trener Partizana.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaFK PartizanIvan Tomić151. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara