"Raspoloženi: Tomić i Dodić"
"Raspoloženi: Tomić i Dodić"

Tomić u trofeju kupa vidi uspešno proleće, Dodić kaže - sad i ko zna kad

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.05.16. | 12:41

Akteri finala sa optimizmom dočekuju okršaj za trofej u Gornjem Milanovcu (sreda, 19 časova)

Raspoloženi: Tomić i Dodić

Partizan će u sredu uveče u Gornjem Milanovcu probati da okonča ovu tešku sezonu bar sa jednim trofejom u rukama i time donekle ublaži rezultatsku katastrofu u Superligi. Pobeda u finalu kupa protiv Javora, osim novčane nagrade od 10.000.000 dinara, donela bi crno-belima mir u završnici sezone u kojoj su isuviše lako prepustili titulu večitom rivalu. 

Izabrane vesti

Baš zato, trener Ivan Tomić kaže da je finale kupa Srbije za njega najvažnija utakmica ovog proleća.
“Trijumf u ovom takmičenju je prioritet od kako sam došao na funkciju. Poštujem Javor i iskusnijeg kolegu Dodića koji je dugo u srpskom fudbalu i već je igrao u finalu kupa. Prihvatamo ulogu favorita, ali nismo prepotentni ili arogantni. Imamo mlade igrače, ali su se oni navikli na zahteve javnosti i navijača, pa se nadam da će njihova mladost biti naš adut u sredu. Nadam se da ćemo odigrati dobrih 90 minuta i osvojiti trofej”, istakao je Tomić na zajedničkoj konferenciji u Staroj Pazovi.

Trener Partizana posebno ističe jednu stvar:
“Iz mog ličnog ugla kup je u januaru bio Partizanov glavni cilj. Matematički, titula je bila moguća, ali u praksi prednost Zvezde je bila nedostižna, tako da osvajajnem kupa mogu da smatram da je proleće odrađeno uspešno. Partizan uvek želi titulu i duplu krunu. Ovu sezonu možemo da podelimo u tri faze: Evropu, kup i Superligu. U dve od tri faze, Partizan je bio uspešan: u Evropi ga je pet minuta delilo od uspeha, a u kupu je došao do finala. Jedino u prvenstvu nismo bili na nivou, ali bi kup trofej sigurno dosta popravio utisak o ovoj sezoni”, smatra Tomić.

U odustvu iskusnog Saše Ilića koji će verovatno meč početi na klupi, kapitensku traku će nositi Darko Brašanac.
“Srećan sam što ću biti deo finala kupa. Ono je uz večiti derbi najveća utakmica našeg fudbala, pa ćemo u sredu motivisani probati da okončamo na pravi način ovu turbulentnu sezonu. Poznajemo Javor, teško nam je bilo dva puta protiv njih ove sezone, ali se nadam da će sve proći u najboljem redu i da ćemo osvojiti trofej”, kaže Brašanac.

Kapiteni: Milović i Brašanac

Svoje ambicije imaju i Ivanjičani, a trener Mladen Dodić se uzda i u podršku navijača.
“Kad kažem da je Partizan favorit, to ne znači da se predajemo. Ali mi smo u kupu igrali dobro i efikasno i svesni smo da moramo da pružimo najbolju partiju da bi smo pobedili. Verujemo u to, da nismo verovali u sebe ne bi smo ni došli do finala. Drago mi je što igramo u Gornjem Milanovcu, to je negde na pola puta od Ivanjice, pa bih voleo da Ivanjičani prepoznaju to i podrže nas u sredu uveče jer je pitanje kada ćemo opet igrati finale”, istakao je Dodić.

Kapiten Milovan Milović takođe kaže da je finale za Javor sad, pa ko zna kad.
“Ponosan sam na dosadašnji rezultat u ovom takmičenju. Zasluženo smo u finalu, ostaje još jedan korak i želimo da pobedimo. Nemamo pravo da pretimo Partizanu, jer ga nismo pobedili u prvenstvu 20 utakmica, ali 104 godine duga tradicija Javora nam sugeriše da imamo šansu za trofej i potrudićemo se da ga osvojimo. Partizan igra dobro, učinićemo sve da ga pobedimo, jer pitanje je da li ćemo imati šansu ikada opet da se borimo za kup”, zaključio je Milović.

Finale kupa Srbije igra se u Gornjem Milanovcu u sredu od 19 časova, a u slučaju nerešenog rezultata igraće se produžeci, a potom i penali, ako bude potrebno. Zanimljivo, u Javoru ih vežbaju pred svako kolo kupa Srbije, pa su tako već uspeli da savladaju Čukarički i Vojvodinu na putu do finala, dok u Partizanu igrači to rade individualno, jer se, kako kaže Tomić, kod njih zna redosled izvođača.

(FOTO: Star Sport)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

SrbijaMladen DodićMilovan MilovićKup SrbijeIvan TomićFinale Kupa SrbijeDarko Brašanac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara