""
""

Tončev i FS Zapadne Srbije udruženo: Terziću, prvihvati odgovornost

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.05.17. | 17:26

Dva saopštenja povodom sinoćnih izjava generalnog direktora Crvene zvezde

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Novica Tončev pozvao je danas generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da prihvati odgovornost za "lični poraz" u tom klubu i da prestane sa neosnovanim napadima na FSS.

Izabrane vesti

Terzić je sinoć, posle poraza Zvezde u finalu Kupa od Partizana (0:1), rekao da će od ponedeljka krenuti u smenu predsednika FSS Slaviše Kokeze, kojeg je optužio da je pomogao Partizanu da osvoji šampionsku titulu i kup.
"Pozivam gospodina Zvezdana Terzića da prihvati odgovornost za lični poraz u Zvezdi, da spusti loptu i prestane sa neosnovanim napadima na račun organa FSS. Svi organi FSS su legitimno i legalno izabrani i svako ko bi da smenjuje i bira novog predsednika to može da radi isključivo na način propisan statutom i pravilima FSS, koji je najviša sportska institucija u Sbiji i nije afričko pleme da bi se pučom osvajala vlast“, naveo je Tončev u izjavi dostavljenoj medijima.

On je naveo da "ni Terzić ni bilo ko ko je nezadovoljan sopstvenim rezultatima i neuspehom na terenu ne može na konferencijama za štampu da sprovodi smene u FSS".

Tončev je podsetio da se na sednici Skupštine FSS 25. aprila glasalo o poverenju Slaviši Kokezi i da je samo jedan delegat bio za smenu predsednika.
"To najbolje govori da li predsednik FSS ima ili nema podršku delegata za posao koji obavlja", naveo je Tončev, koji je i predsednik FS Regiona istočne Srbije.
"Pozicija Crvene zvezde se ne brani na konferencijama za novinare već se tokom cele sezone brani na terenu i svako ko je nezadovoljan rezultatom mora da preispita sopstvene greške u svom dvorištu i da preuzme ličnu odgovornost, pa tek onda da se obračunava organima FSS", rekao je Tončev.

Saopštenje medijima je dostavio i Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije, koji je potpisao prvi čovek ovog tela Branko Stojanović.

Prenosimo ga u celosti:
„Posle novog, sramnog napada na Fudbalski savez Srbije i njegove organe, čoveka koji se krije iza imena Crvene zvezde, Zvezdana Terzića, želimo istom da saopštimo da je izabrao pogrešan put. Potpuno je neprimereno da posle svakog neuspeha, u ovom slučaju potpunog kraha na terenu, ovaj pojedinac optužuje Fudbalski savez Srbije za svoje nezanjanje i evidentno lošu kadrovsku politiku koja je za rezultat dala veoma neuspešnu sezonu.

U istoriji velikih klubova, nezabeležen je način na koji Zvezdan Terzić komunicira sa javnošću, pozivajući ispred kluba na linč, a sve zbog svojih propusta i skrivenih radnji koje su Crvenu zvezdu doveli u situaciju da kao klub ne bude na nivou koji su stvarale generacije velikih igrača i rukovodilaca.

Neverovatno je da neko sa višedecenijskim iskustvom u fudbalu padne toliko nisko i valja se u sopstevenom blatu, zahtevajući da na čelo fudbalske organizacije dođe čovek isključivo po njegovom izboru, spreman da radi u interesu Zvezdana Terzića, a ne srpskog fudbala.

Gotovo je tužno da čovek protiv koga se vodi proces zbog malverzacija u srpskom fudbalu, svojim primitivnim istupima protiv Saveza, klubova i pojedinaca, napada i vređa i ono što je trenutno najsvetlije u našem fudbalu, Milorada Mažića i njegov tim

Umesto da prihvati odgovornost za novi krah i preranu eliminaciju na međunarodnoj sceni, pogleda istini u oči i sasluša šta o njegovom bitisanju u Crvenoj zvezdi misle iskreni navijači, on neuspešno pokušava da krivce pronađe tamo gde ih nema.

FS Regiona Zapadne Srbije i sada daje punu podršku predsedniku Slaviši Kokezi i svim organima FS Srbije u nameri da istraju u borbi protiv svih nepravilnosti u našem fudbalu, među kojima spadaju i pozivi na linč od strane Zvezdana Terzića na legalno izabrane institucije u FSS i predsednika Slavišu Kokezu", stoji u saopštenju FS RZS.


tagovi

Zvezdan TerzićSuperligaSrbijaNovica TončevFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara