Tončev odgovorio Stojkoviću: Umrla je fudbalska Srbija u kojoj se pitaju samo dva kluba

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.12.18. | 21:52

A to što kaže da nismo izgubili 40 utakmica, ja ću samo reći: ne 40, nego nećemo nijednu do kraja da izgubimo, poručio prvi čovek Radničkog

Jučerašnji intervju Vladimira Stojkovića podigao je dosta prašine na srpskoj fudbalskoj sceni. Golman Partizana otvoreno je udario na Radnički iz Niša, a rečenicom "preživeli smo Obilić, preživećemo i Radnički", jasno je optužio Nišlije za nečasne radnje. 

Prvi čovek kluba sa Čaira odgovorio je Stojkoviću u razgovoru za Telegraf, poručivši da je Srbija u kojoj se pitaju samo dva kluba - umrla. On je takođe prokomentarisao seriju Radničkog bez poraza, "zapretivši" da Nišlije neće izgubiti nijednom do kraja šampionata.
"Mnoge u Srbiji boli naš uspeh, ali na njihovu žalost Radnički je dete koje se tek rodilo. To je proces koji nikada više ne može biti zaustavljen. Svuda u Evropi i svetu postoje fudbalski klubovi i lige u kojoj ne igraju samo dva tima. Proces igranja fudbala u svetu je izmišljen da postoje lige od najmanje 12 klubova pa sve do 20. I Radnički Niš je postao jedan od klubova koji je ozbiljan konkurent, ne samo za Kup kao što neki konkurenti kažu. Pričaju da tu postoje neki dogovori ko će uzeti Kup, a ko prvenstvo. Ne znam ni kako to da nazovem. Kao da smo na pijaci", počeo je Tončev. 

Izabrane vesti

Predsednik Radničkog kazao je da se nada da će poput njegovog kluba na stabilne noige stati i Vojvodina, Napredak...
"Nikada se više u Srbiji pred početak sezone neće znati ko će biti prvi i drugi. Osim Radničkog, nadam se da će i Čukarički, Vojvodina i Napredak ojačati. Želim im da budu 100 puta jači nego što su sada. Jer ta fudbalska Srbija, gde postoje samo dva kluba - umrla je. I nikada više neće biti, kad se dete rodi, da li navija za Zvezdu ili Partizan. Toga nema više, to je umrlo u komunizmu. A mi ne živimo više u komunizmu. Nema više nigde da su u pitanju dva kluba. Nekada je CSKA iz Sofije bio velikan, sada nije, Levski je isto to bio, pa Steaua, Hajduk Split"...

Na direktne Stojkovićeve optužbe Tončev je odgovorio ovako:
"Ja ne znam da li je to njegov lični stav ili nije, ali znam da kod mene fudbaleri u ugovoru imaju da ne mogu da pričaju šta hoće i kako hoće u javnosti. Da li Mesi može da komentariše šta rade Real i Viljareal? U ugovoru svakog profesionalca piše da javnu reč ima klub. Izlazak pojedinca u medije je dokaz šta se dešava u tom klubu. Nisu Radnički, Tončev ili neko drugi krivi za to što se dešava kod njih. Kao, na primer, što je ovaj štrajk. Uostalom, kako taj isti gospodin ima 500.000 evra platu, a moj golman ima 1.500 evra? Iz kojih to sredstava idu te pare? A to što kaže da nismo izgubili 40 utakmica, ja ću samo reći: ne 40, nego nećemo nijednu do kraja da izgubimo. To je naša filozofija. Ali, opet, možda i sve izgubimo. Ja to ne mogu da znam".

Za kraj, Ivica Tončev poručio je da Radnički ne traga za novim trenerom.
"Sa Lalatovićem ne postoji nikakav problem, niti je kad bio. Može da ide ako ima inostranu ponudu, kako bi zaradio pare. Inače, on je trener Radničkog", zaključio je razgovor za Telegraf prvi čovek Nišlija. 

Foto: MN Press


tagovi

Ivica TončevVladimir Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara