"Borba bez pobednika na Banovom brdu"
"Borba bez pobednika na Banovom brdu"

Topla zima u Gornjem Milanovcu: Dimitrijević srušio Spartak za kraj jeseni! Veliko ništa na Banovom brdu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.15. | 19:11

Metalac savladao Golubove (1:0), bez golova u utakmici između Čukaričkog i Voždovca

Borba bez pobednika na Banovom brdu

Obezbeđena je topla zima, ali i prilično mirno proleće u Gornjem Milanovcu. Metalac je u poslednjem meču jesenje sezone savladao Spartak iz Subotice golom Nikole Dimitrijevića i došao do tri vredna boda, čime se probio na visoku 11. poziciju Superlige i značajno odaljio od samog dna tabele - 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Dimitrijević je iskoristio najbolju, ali pre svega najsrećniju, akciju domaćih na ovom meču. Primio je vezista domaćih loptu na oko 25 metara od gola Budimira Janoševića, fintom se oslobodio svog čuvara i šutirao, a lopta je na putu ka golu zakačila jednog odbrambenog igrača gostiju, promenila smer i prevarila čuvara mreže Golubova.

Metalac je tokom prvih 45 minuta imao više od igre, dok se sa druge strane Spartak se opredelio na kontranapade i uspeo da stvori dve dobre prilike koje nisu iskoristili Makarić i Jočić.

U nastavku meča gosti su značajno otvorili, stvorili nekoliko ozbiljnih prilika u završnici meča. Najopasniji po gol Nemanje Belića u poslednjim trenucima meča bio je Danijel Zlatković, ali je izostala prava realizacija, pa je rezultat ostao nepromenjen.

U prvom prolećnom kolu Metalac gostuje na Banovom Brdu ekipi Čukaričkog, dok Spartak ide na megdan Vojvodini u Novi Sad.

Čukarički je zahvaljujući boljoj gol razlici u odnosu na čačanski Borac jesenji deo sezone završio na drugoj poziciji, ali je u poslednjem meču pred zimsku pauzu odigrao prilično bled meč sa Voždovcem na Banovom brdu (0:0).

Na Banovom brdu praktično nije viđeno ništa tokom 90 minuta igre. Domaćin je tokom kompletnog toka meča jalovo napadao, a tek nešto više odlučniji od ostalih bio je najbolji strelac Brđana Andrija Pavlović, čiji se udarci ipak nisu našli u mreži Marka Miloševića.

Sa druge strane ekipa Bratislava Živkovića je na ovo gostovanje došla po jedan bod i apsolutno zasluženo ga nosi kući.
"Završen je ovaj deo sezone i završena je najuspešnija godina u istoriji Čukaričkog. Tu smo, na drugom mestu na tabeli. Možemo da budemo zadovoljni ovom godinom, jer su nam i neki glavni igrači otišli. Što se tiče meča, videlo se da je poslednji meč u godini. Koncentracija je popuštala često ali mislim da smo možda bili za nijansu bolji. Ipak, mislim da je remi bio najrealniji rezultat večeras", komentarisao je trener Čuke Zoran Popović.

I Bratislav Živković je zadovoljan otišao na zimski odmor.
"Čestitam mojim igračima na požrtvovanju u poslednja tri kola. Bili smo hednikepirani manjkom zdravih igrača, ali su odlično izneli taj teret i na tome im čestitam. Obe ekipe su bile umorne večeras, nije bilo ni snage ni želje, prvenstvo se odužilo, i jedva smo čekali kraj. Čukarički je bio bolji za nijansu, a mi smo u nekom srednjem bloku hteli da postavimo igru da preko kontri dođemo do prilika za pobedu što se nije dogodilo"

Superliga, 22. kolo:

Jagodina - Rad 1:0 (1:0)
/Savković 7/

Mladost - OFK Beograd 0:0

Novi Pazar - Vojvodina 1:1 (0:1)
/Osmanagić 60 - Ivanić 10/

Radnik - Radnički Niš 2:1 (1:1)
/Slaviša Stojanović 7, Filip Stojanović 74 - Đuričković 42/

Javor - Crvena zvezda 0:3 (0:1)
/Vijeira 5, 71, Plavšić 57/

Čukarički - Voždovac 0:0

Metalac - Spartak 1:0 (1:0)
/Dimitrijević 38/

Partizan - Borac 2:1 (1:1)
/Živković 38, Božinov 84 - Jevtović 18/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacSuperligaSrbijaNikola DimitrijevićMetalacČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara