""
""

Torontov potez sezone: Stiže Serž Ibaka!

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.02.17. | 18:12

U Orlando dolazi Terens Ros i pik iz prve runde na ovogodišnjem Draftu

Eksplodirala je još jedna transfer bomba u NBA ligi - Serž Ibaka postaje novi igrač Toronto Reptorsa, dok će Orlando zauzvrat dobiti Terensa Rosa i pika iz prve runde na ovogodišnjem Draftu!

Izabrane vesti

Poznato je već nedeljama unazad da je Toronto u potrazi za igračem koji bi zacementirao roster u napadu na plej-of i pružio određenu podršku Jonasu Valančijunasu u reketu. I dok je jedno vreme Danilo Galinari važio za jednog od prvih izbora uprave Reptorsa, u međuvremenu je završen veliki trejd. 

Toronto je dobio veliko pojačanje u reketu i čoveka za sve odbrambene zadatke. Ali i igrača koji može da ponudi veliki prostor litvanoskom centru u prostoru blizu koša. Ali, i iskusnog skakača i defanzivca sa iskustvom igara u dogravanju. Ibaka već iza sebe ima tri imenovanja u najbolji defanzivni tim NBA lige, još iz vremena kada je španski reprezentativac igrao u Oklahomi. Zato će cilj trenera Reptorsa Dvejna Kejsija biti da Ibaku vrati u tu formu.

Međutim, Ibaka se priključuje društvu Kajla Lourija, kao košarkašima koji će na leto postati slobodni igrači. Ali, Toronto će obojicu pokušati da zadrži. 

Orlando će zauzvrat dobiti univerzalca, koji se dobro snalazi i bekovskoj i krilnoj poziciji. Takođe i prvog pika iz ovogodišnjeg Drafta, a Toronto u svom posedu ima dve kartice, uključujući i onu koju je dobio od LA Klipersa. Međutim, Orlandu ide slabiji pik od ta dva. 

Kako se finiš prelaznog roka u NBA ligi bliži, tako situacija na tržištu postaje sve zanimljivija. U narednih sedmicu i po trebalo bi da očekujemo svašta na pijaci, a jedan od glavnih poteza napravio je Toronto.

Koji očigledno ima velikih ambicija za finiš ligaškog dela i početak doigravanja. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaOrlando MedžikSerž IbakaTerens Ros

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara