Toti otvoreno: Ono kad sam šutnuo Balotelija? Hteo sam da ga povredim! Kapelo je manijak, Spaleti me oterao u penziju...

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.09.18. | 12:57

Zašto nisam otišao u Aziju ili Ameriku? Zato što nisam želeo da uništim 25 godina karijere, poručio Princ Rima

Legenda Rome Frančesko Toti odgovorio je na neka vrlo zanimljiva pitanja u intervjuu za rimsku Republiku, prisetivši se pritom verovatno najgoreg poteza u svojoj karijeri, kada je na utakmici protiv Intera 2010. godine namerno šutnuo Marija Balotelija i zaradio isključenje. Princ Rima priznao je da je u tom trenutku samo želeo da povredi tamnoputog napadača Nerazura...
"Ono kad sam udario Balotelija? Bio je to užasan prekršaj, priznajem... Želeo sam da ga povredim! Ali on je provocirao godinama. Vređao je i mene i navijače Rome. Onda sam u jednom momentu eksplodirao. Zanimljivo, niko od Interovih igrača nije prišao da se raspravlja sa mnom. Dok sam napuštao teren Majkon mi je čak 'bacio kosku'. Čini mi se da čak ni među svojim saigračima nije bio omiljen, da ih je iritirao".

Stara je priča da je Totija još kao dete želeo Milan, ali...
"Istina je, imao sam 12 godina. Tada je moja majka rekla - ne. Ona je bila staromodna, uplašena žena. Otac je radio sve vreme, a ona brinula o meni. Želela me je samo za sebe".  

Izabrane vesti

Za Frančeska Totija vezuju se navodne priče da nije želeo da Roma dovodi velike zvezde, kako bi uvek on bio u centru pažnje...
"Ja ih nisam želeo? To su gluposti! Razlog je bio ograničen budžet, a ne ja. Uostalom, pokušao sam da ubedim Ibrahimovića i Ronalda da Limu da dođu"

Utakmica protiv Barselone i velikih 3:0, a Toti se ne raduje?
"Uvek sam želeo pobedu Rome, čak i kada nisam bio na terenu. Uvek postoji neka kritika, bez obzira na ispravnost postupaka. Znam kako sam se osećao i nemam šta da dokazujem. Istina je, nisam slavio prvi gol, ali to je zato što još nismo bili dobili utakmicu. Kod drugog gola sam skočio, kod trećeg sam zagrlio sina. Oni koji me kritikuju valjda me nisu videli"

Kapelo?
"Nikada niste u pravu kada razgovarate sa njim. Puno zna i njegova uvek mora da bude poslednja. Ako proleti golub, on će reći da je galeb i dokazaće vam to. Tvrdoglavi perfekcionista. Čak bih rekao manijak"

Javnost mnogo više zanima problematični odnos sa Lučanom Spaletijem. Ovoga puta Toti je bio bez dlake na jeziku:
"Spaleti? On je taj koji me je oterao u penziju"

Poput mnogih velikih zvezda i Frančesko je mogao da zaigra u Kini ili Americi, da dodatno popravi finansijsko stanje, jer u njegove vreme baš se i nije zarađivalo kako danas...
"Uvek sam govorio da sam vojnik jednog kluba, da ći nositi samo jedan dres. Zašto nisam otišao u Aziju ili Ameriku? Zato što nisam želeo da uništim 25 godina karijere"

Toti tvrdi da mu u penziji nije dosadno, barem ne za sada...
"Dani su mi skoro kao kada sam igrao. Probudim se, odvedem decu u školu i idem u Trigoriju. Tamo sam sa trenerom i igračima. Pratim sve treninge, ručam i vraćam se kući", objasnio je ukratko Princ Rima.  


tagovi

Frančesko Toti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara