"Florijan Tovan"
"Florijan Tovan"

Tovan spasio Marselj u tragikomediji na Velodromu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.14. | 20:48

Olimpik u meču punom grešaka savladao Valensijan sa 2:1

Florijan TovanPosle tačno dva meseca posta, publika na Velodromu osetila je slast pobede u prvenstvenom meču. Međutim, daleko od toga da navijači Olimpika mogu da budu sasvim zadovoljni onim što su njihovi miljenici pružili u pobedi nad Valensijanom od 2:1.

Naime, makar dva od tri gola su bila posledica grešaka rivala u zaostaloj utakmici 21. kola Lige 1.

Izabrane vesti

Ali, pamti se samo rezultat, a ovaj večerašnji je Olimpiku doneo povratak na peto mesto na tabeli francuskog šampionata.

Nogu je povukao Enze-Jamisi, koji je u 31. minutu pokušao da loptu vrati Nikoli Penetou, ali je njegovu lošu nameru pročitao Andre Pjer-Žinjak. Najbolji strelac Olimpika je ukrao loptu, obišao golmana gostujućeg tima i zatresao praznu mrežu za svoj 10. pogodak u sezoni i inicijalno vođstvo Marselja.

Međutim, samo šest minuta kasnije i domaći su uzvratili poklonom. Učinio je to golman Stiv Mandanda, koji je bio neoprezan kada je Artur Masuaku krenuo u prodor po levoj strani.

Oštar centaršut je imao čudnu putanju. Mandanda to nije očekivao, pa je lopta završila u njemu bližem uglu. Izjednačenje

Vrlo sličan gol i u 63. minutu kada je Olimpik i stigao do tri vredna boda s tim da je Florijan Tovan, za razliku od Masuakua, svesno gađao golmanov ugao posle sjajne duge lopte Metjua Valbuene.

Majstorska egzekucija Tovana, koji je učestvovao u postizanju devet od poslednjih 16 golova Olimpika. Šest puta je bio strelac, a u tri navrata je asistirao.

Nema sumnje, 21-godišnji plejmejker je izrastao u lidera tima sa Azurne obale.

(FOTO: Action Images)


tagovi

MarseljNikola PenetoMetju ValbuenaLiga 1FrancuskaStiv MandandaFlorijan TovanEnze-JamisiEvropaAndre Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara