"Katastrofalna greška Akinfejeva"
"Katastrofalna greška Akinfejeva"

Tragičar Akinfejev: Tako brane deca, a ne reprezentativac

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.06.14. | 10:07

„Ima i on pravo da pogreši“, brani golmana Rusije selektor Fabio Kapelo

Katastrofalna greška AkinfejevaGiljermo Očoa je zaludeo svet, a Igor Akinfejev nasmejao planetu. I rastužio Ruse. Golman CSKA koji skoro da nema mrlju u karijeri toliko je zabrljao u premijernoj utakmici Zbornaje komande na Mundijalu da za to ni sam nema opravdanja.

Akinfejev je krivac za najčudniji gol na Prvenstvu sveta u Brazilu (pogledajte kako ga je savladao Li) i logično je što je posle meča sa Južnom Korejom (1:1) odgovornost prihvatio na svoja pleća.
Želim da se izvinim svima u Rusiji. Pogrešio sam poput deteta i primio smešan gol. Pogodak ide meni na dušu. Nije mi se to desilo zato što sam nesiguran u sebe, jednostavno takve stvari ponekad dovedu do gola. Nije bilo ni do lopte, ma ni do položaja ruku... Uostalom, šta golman da priča posle onakvog gola. Svako normalan mora da krivi sebe i da se izvini narodu zbog greške, golman reprezentacije ne sme sebi to da dozvoli. Hvala saigračima i selektoru na rečima podrške, ali ja sam krivac“, razočaran je posle meča bio Akinfejev.

Izabrane vesti

Rusi su u nezgodnoj poziciji posle prvog kola, imaju samo bod, a u narednom igraju sa Belgijancima, a selektor Fabio Kapelo, interesantno, nema nameru da menja čuvara mreže. Čak ni ne upire prstom u njega, iako je očigledno da bi taj propust mogao da ga košta.
Akinfejev je veliki golman, ima i on pravo da pogreši“, kaže selektor Rusije i ne traži opravdanja za slabu igru tima. „Igrali smo u drugačijim klimatskim uslovima u odnosu na one na koje smo navikli, ali to nema veze, jer je istom bilo i našem protivniku“.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rusijareprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalIgor AkinfejevEvropaBrazil2014HBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara