""
""

Tragično nastradala Partizanova američka košarkašica

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.04.13. | 11:01

Prošlogodišnja prvotimka crno-belih Ališa Gladen izgubila život u saobraćajnoj nesreći na Floridi

 

Izabrane vesti

Bivša košarkašica Parizana, Amerikanka Ališa Gladen (27) je tragično nastradala sinoć u saobraćajnoj nesreći na Floridi. Prema navodima američkih medija, do saobraćajne nesreće je došlo u gradu Avondejlu, a sa Gladenovom je u automobilu bio i pomoćni trener srednjoškolskog tima Kriksajd, koji je takođe smrtno nastradao.

Ališa Gladen je prošle sezone sa uspehom igrala za Partizan gde je postizala 10 poena po meču i imala 3,1 skoka po utakmici. Prošlog leta je prešla iz Partizana u rumunski Arad gde je takođe igrala sa uspehom. Nedavno je završila sezonu u rumunskom klubu okitivši se titulom nacionalnog šampiona i potom se vratila kući na Floridu.

Na Floridi je Ališa bila jedna od najpopularnijih košarkašica. Važila je za legendu Florida Stejt Univeziteta (FSU) gde je uspela da postane deveti strelac svih vremena i najbolji kradljivac lopti u istoriji ovog koledž tima.
„Sa velikim žaljenjem možemo da potvrdimo da smo primili vest o tragičnoj smrti Ališe Gladen. U ovim teškim trenucima, delimo bol i patnje njene porodice. Ališa je bila sjajna devojka, talentovana košarkašica i izvandrean student. Mnogo će nam nedostajati“, rekla je trener FSU Sju Semaru.

Američki mediji prenose da je do tragične saobraćajke došlo kada je na automobil koji je upravljala Ališa naleteo zeleni „dodž“ čiji vozač je izgubio kontrolu nad volanom i prešao u suprotnu traku. Došlo je do direktnog sudara čije posledice su bile fatalne. 


tagovi

Ališa GladenFK PartizanŽKK Partizan Galenika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara