"Blez Matuidi"
"Blez Matuidi"

Transfer šansa godine? Blez Matuidi ljut na PSŽ

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.17. | 14:07

Navodno, pregovori su pukli, pa že francuski vezista za prilično male pare moći da napusti Pariz

Blez MatuidiParizjen tvrdi da je došlo do tačke sa koje nema povratka. Blez Matuidi je izgubio strpljenje. Ili je samo shvatio da ga Pari Sen Žermen ne ceni dovoljno? Bilo kako, ugledni prestonički list piše da francuski reprezentativac više nije glavom na Parku prinčeva i da samo čeka leto da i zvanično raskrsti sa Svecima.

Problem je, kao i uvek, nastao oko para. Mautidiju ugovor ističe na leto 2018, a ponuda Parižana za produžetkom saradnje nosila je i uvredljiv element za fudbalera. Novi ugovor mu je ponuđen još u novembru, ali je njime predviđenja duplo manja plata za 30-godišnjeg vezistu.

Izabrane vesti

Naravno, Matuidi je odbio i zatražio bolju ponudu, a kako do ovog trenutka ona nije stigla, a prošlo je već šest meseci, navodno je rešio da ode. Potraga za novim angažmanom ne bi trebalo da bude previše naporna.

Letos je Juventus bio više nego zainteresovan, PSŽ je bukvalno molio Matuidija da odbije Italijane. Rezultati u Ligi šampiona, konkretno u duelima sa Barselonom, pokazala su Matuidiju koliko je u stvari Juve ozbiljniji klub od francuskog šampiona.

Menadžer Mino Rajola ponovo je krenuo u akciju. Obilazi klubove, raspituje se... I sad se najviše priča o Mančester junajtedu, pošto Žoze Murinjo hoće da, kao u reprezentaciji Francuske, upari Matuidija i Pola Pogbu. Debeo je to defanzivni blok.

Cena sigurno neće biti problem, jer Matuidijeva sloboda zbog godina i skorog isteka saradnje košta skromnih 15.000.000 evra. Nije zato nikakvo čudo što interesovanja ima i u Engleskoj i u Španiji.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Blez MatuidiEvropaFrancuskaLiga 1Pari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara