"Sako, Ozil, Kaka"
"Sako, Ozil, Kaka"

KRAJ: Zverotić zatvorio pijacu! Felaini i Koentrao u Junajtedu! Everton doveo tri pojačanja u minut do12

Vreme čitanja: 22min | pon. 02.09.13. | 22:10

Uz MOZZART Sport iz minuta u minut pratite dešavanja na svetskoj fudbalskoj pijaci koja se zatvara u ponoć

Sako, Ozil, Kaka
Senzacionalan prelazak Koentraa u Mančester Junajted je ujedno i poslednja velika vest za večeras i za konačan kraj prelaznog roka. Posle skoro tri meseca završava se naše druženje u rubrici "Transferi uživo". Hvala Vam na poverenju, ne zamerite na sitnim greškama i za januar zakazujemo novo druženje. Laku noć! 

00.25 - Fabio Koentrao je novi igrač Mančester Junajteda. On je došao na jednogodišnju pozajmicu iz Reala.  

Izabrane vesti

00.19 - Everton je potvrdio! Lukaku, Mekarti i Beri su novi igrači Karamela. Gudison Park su napustili Maruan Felaini (Mančester Junajted) i Viktor Aničebe (VBA).

00.14 - Pomalo neočekivano, ali čovek koji je izgleda zatvorio pijacu je Elsad Zverotić!? Crnogorski reprezentativac iz Jang Bojsa je prešao u Fulam sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. 

00.12 - Mnogi ostrvski mediji već prenose da je "prošao" transfer Maruana Felainija u Mančester Junajted. Crveni đavoli su platili Evertonu 32,5 miliona evra za Belgijanca. 

00.07 - Proširio se trač da je Mančester Junajted u finišu uputio ponudu Realu za Fabija Koentraa

00.00 - ZVANIČNO: U Engleskoj i Španiji je završen prelazni rok. Čekamo i dalje zvaničnu potvrdu Felainija... U Italiji se izgleda ništa nije desilo u poslednjem satu prelaznog roka tako da Borijelo, Đilardino, Kvaljarela i Đovinko ostaju u svojim klubovima. 

23.59 - Vigan je navodno prihvatio 15 miliona evra od Evertona za Džejmsa Mekartija. Geret Beri je viđen u trening centru Karamela. Izgleda da je Everton u poslednjih posla sata bio maksimalan: tri od tri! 

23.56 - Šejn Long prešao iz VBA u Hal za šest miliona evra. 

23.48 - Romelu Lukaku je Evertonov! Belgijanac je odbio VBA, a lekarske preglede je odradio još danas, svestan šta ga čeka večeras. Reč je o jednogodišnjoj pozajmici iz Čelsija. 

23.40 - U Evertonu se nadaju da će do ponoči realizovati transfere Gereta Berija iz Mančester Sitija, pozajmicu Romelua Lukakua iz Čelsija i dolazak Džejmsa Mekartija iz Vigana. Vremena je malo, a želja mnogo... Felaini čeka zvaničnu promociju u Junajtedu, koji će ispasti smešan ako posle Erere izvisi i za ovaj posao. 

23.38 - Sanderlend je kompletirao "italijanski posao". Fabio Borini iz Liverpula i Andrea Dosena iz Napolija su stigli na jednogodišnje pozajmice. 

23.31 - KONAČNO!!! Arsenal je zvanično potvrdio da je za 50 miliona evra doveo Mesuta Ozila iz Real Madrda. Najskuplji Nemac i najskuplje pojačanje Tobdžija u istoriji. 

23.29 - Đenova je u "minut do 12" dovela golmana Lacija, Albana Bizarija. Kako je sinoć branio mladi Matija Perin nije im se ni čuditi... 

23.24 - Nema ništa od selidbe Šaja Givena iz Aston Vile u Liverpul. Vila je odbila da jednim manjim delom učetvuje u isplati njegove zarade. Realno, 80.000 funti nedeljno za golmana koji je rezervni, nije isplativa opcija ni za koga. 

23.20 - Propao je transfer Andera Erere iz Bilbaa u Mančester Junajted, javlja Skaj Sports! Problemi oko papirologije... Real je obavestio FS Španije da je prodao Mesuta Ozila Arsenalu. 

23.15 - Zanimljivo...
- Kaka je OPET u Milanu
- Bejl i Modrić su OPET saigrači
- Murinjo OPET trenira Etoa
- Zidan i Anćeloti OPET zajedno rade
- Mojes OPET trenira Runija
- Flamini je OPET u Arsenalu
- Liverpul je OPET na vrhu Premijer lige!?

23.12 - Sanderlend je prodao Stefana Sesenjona u VBA za osam miliona evra, ali je i zvanično potvrdio da je odustao od dovođenja Gilfija Sigurdsona iz Totenhema. Druga vest sa Ostrva je da je Mančester Junajted pozajmio Portugalca Bebea u Pasoš Fereiru. 

23.10 - Espanjol je potvrdio da je iz Udinezea doveo velikog rumunskog talenta Gabrijela Torđea iz Udinezea, kojeg su želeli i Hamburg i Volfsburg. 

23.05 - U ovom trenutku, Ostrvo je na nogama pošto je manje od sat vremena ostalo do zatvaranja prelaznog roka. Čekaju se još zvanične potvrde transfera Mesuta Ozila u Arsenal, Maruana Felainija i Andera Erere u Mančester Junajted i Romelua Lukakua u VBA ili Everton. 

23.00 - U ovom momentu je završen prelazni rok u Italiji. Konte je stopirao tranfer Kvaljarele. Roma i Đenova su u poslednji čas pregovarali oko razmene Đilardino za Borijela, ali još se ne zna kako su pregovori završeni. 

22.57 - Vigan je potvrdio da je angažovao vezistu Mančester Junajteda Nika Pauela. To bi otvroilo vrata za prelazak Džejmsa Mekartija u Everton, koji bi na Gudisonu zamenio Felaniija

22.54 - Loše vesti za Totenhem... Katanija je odbila osam miliona evra za štopera Nikolasa Spolija. On je posle toga automatski produžio ugovor sa Sicilijancima do leta 2016. godine. 

22.50 - U komentarima pitate: Šta je s Ozilom? To izgleda ne zna niko na svetu... Arswenal je pustio u prodaju dresove sa njegovim imenom i brojem 11, ali zvanična potvrda na klupskom sajtu još ne stiže... Ipak, transfer je vredan 50 miliona evra i verovatno se češlja svaki zarez u ugovoru. Realno je da Nemac do ponoći bude promovisan u novog člana Tobdžija. 

22.45 - Ne miruju ni Francuzi! Marsej je platio 15 miliona evra za Florijana Tovana. Vezista stiže iz Lila za koji nije odigrao nijedan meč u seniorskoj konkurenciji. Ima samo 20 godina i briljirao je na SP za selekcije do 20 godina, na kojem je Francuska uzela titulu. Zato su ga želeli i Arsenal i Roma, ali je Marsej jedini platio traženih 15 miliona evra. Ugovor je na pet godina... 

22.40 - Floro Flores je prešao iz Đenove u Sasuolo. Ali, je zato Đenova večeras dovela tri pojačanja. Supertalentvanog Senturiona iz Argentine, "Grčkog Mesija" Fetfacisa iz Olimpijakosa i Stojana iz Verone. 

22.37 – I Crvena zvezda i PAOK ostali su kratkih rukava u pokušaju da angažuju Aleksandra Lukovića. Crveno-beli su pokušali da preko zajedničkog generalnog sponzora Gasproma dovedu srpskog defanzivca na pozajmicu, ali to nije bilo realno, dok su se Grci ponadali da će moći da ponude uslove koje bi ga zadovoljile da napusti Rusiju.
“Imao sam ponudu PAOK-a, ali sam odbio. Ostajem u Zenitu”, rekao je Luković za MOZZART Sport.

22.34 - Benoa Asu Ekoto je potvrdio na Tviteru da je prešao u KPR. Očekujte da Totenhem u narednih sat i kusur vremena dovede levog beka. Koentrao? Ne! Zato što Real nije uradio "domaći zadatak". Madriđani su bili dogovorili dolazak supertalentovanog levog beka Sikuere iz Granade koji bi bio alternativa Marselu ako Koentrao ode. Ali, Benfika je u poslednji čas preveslala Real i potpisala Sikueru

22.20 - Maruan Felaini je igrač Mančester junajteda! Belgijanac je pre dva sata zatražio od menadžera Roberta Martineza da  mu odobri transfer, što je ovaj i učinio, a onda je doskorašnji vezista Evertona na ekspresno prošao lekarske preglede i potpsao ugovor za Crvene đavole. Transfer je vredan 24 miliona funti, uz opciju za dodatne bonuse!

22.10 - Pošto su im propali pregovori sa Burakom Jilmazom, čelnici Lacija će pokušati da u završna dva sata dogovore transfer napadača PSV-a, Tima Matavža.

22.07 - Srbin Dušan Đurić, inače mladi reprezentativac Švedske prešao je iz francuskog Valensijena u danski Odenze na jednogodišnju pozajmicu.

22.02 - Liverpul je odavno doveo Simona Minjolea, ali je poslednjeg dana pokušao da angažuje još jednog golmana - Šaja Givena. Transfer je propao, pošto Crveni nisu uspeli da dogovore uslove sa Aston Vilom.

21.57 - Pošto nisu dobili Demba Bu iz Čelsija, čelnici Arsenala su stopirali već dogovorenu pozajmicu Niklasa Bendtnera u Kristal Palas, Danac ostaje na Emiratima.

21.45 - Atletiko Madrid je kontaktirao čelnike Juventusa povodom transfera Sebastijana Đovinka, čeka se odgovor iz Torina.

21.19 - Neće Demba Ba preći u Arsenal na pozajmicu, iako je to najavljeno iz više izvora. Žoze Murinjo je rešio da ne pojačava rivala, pa će Senegalac ostati na Stamford bridžu. Ceh ovakvom epilogu platiće Romelo Lukaku, za koga sad neće biti mesta u kombinaciji za sastav Plavaca, pa će Belgijanac u Everton na jednogodišnju pozajmicu. Prema drugoj verziji, Demba Ba je pao na lekarskim pregledima i to je razlog što neće preći na Emirate.

21.17 - Maruan Felaini je i zvanično zatražio transfer od rukovodstva Evertona. Mančester junajteda ga želi, Belgijanac hoće na Old Traford, ali da li će Đavoli platiti otkupnu klauzulu.

21.05 - Kao što se i očekivalo, poptuna ludnica je u Engleskoj. Tamošnji šampion Mančester junajted je pristao da plati 36 miliona evra za Andreu Hereru iz Atletik Bilbaoa, ali ne i dodatnih šest miliona evra na ime poreza, pa je realizacija ovog transfera pod upitinikom. Neki izvori tvrde da se zato Dejvid Mojes okrenuo Kediri iz Real Madrida, ali da ga Anćeloti ne pušta. 

21.00 - Kristal Palas vodi u trci za Niklasa Bendtnera... 

20.58 - Štoper reprezentacije Hrvatske Gordon Šildenfeld prešao je iz moskovskog Dinama u Panatinaikos. 

20.44 - Vesti iz Zenita. Srpski defanzivci napuštaju klub iz Sankt Peterburga. Milan Rodić je prešao u Volgu na šestomesečnu pozajmicu, a Aleksandar Luković bez obeštećenja odlazi u grčki PAOK. Klub iz Soluna i Zenit su u tesnim vezama, pošto je Gazprom vlasnik Zenita, a Gazpromov čovek Ivan Savidis je vlasnik PAOK-a. 

20.34 - Totenhem je toliko kupovao vezne igrače da sada mora nekoga i da proda. Gilfi Sigurdson je na korak od Sanderlenda gde će zameniti Stefana Sesenjona koji potpisuje za VBA. 

20.28 - Italijani najavljuju haos i domino efekat sledećim redom: Kvaljarela ide u VBA, na njegovo mesto u Juveu dolazi Đilardino, nj njegovo mesto u Đenovi dolazi Borijelo, na njegovo mesto u Romi dolazi Bafetembi Gomis, a njega u Lionu menja Maksi Lopez. Ludost ili realnost videćemo u narednih par sati, Ali, sada hiljade menadžerskih i advokastkih očiju češlja papire i čeka se da negde "otčepi". Pijaca u Italiji traje do 23.00 časa, a u Engelskoj i Španiji do ponoći.   

20.18 - Ovako stoji situacija sa Matom i Pastoreom. PSŽ hoće Matu, ali prvo Španac mora da zatraži transfer iz Čelsija, iako ga Murinjo savetuje da ostane i obećava mu minutažu. Ako, Mata ipak zatraži transfer, PSŽ će platiti oko 30 miliona evra za njega i tek tada će se odlučiti da proda Pastorea u Arsenal. Za nešto malo manju sumu... 

20.13 - Trojica predstavnika Mančester Junajteda su pre par minuta stigli u sedište FS Španije, kako bi uplatili novac za transfer Andera Erere iz Bilbaa u Mančester Junajted. Da još jednom ponovimo cifru ako niste ranije pročitali: 36 miliona evra! 

20.09 - Maksiju Lopezu je propao transfer iz Katanije u Kajzeri, ali sada Argentinac ima ponude Liona i Olimpijakosa. 

20.00 - Demba Ba je prošao lekarske preglede u Arsenalu prenosi Gazeta delo Sport. Dakle, Vest Hem i Roma su izvisili u trci za Senegalca. Još nije poznato kakav dogovor je Arsenal sklopio sa Čelsijem i koliko će ih koštati Demba Ba

19.54 - Ako navijate za Milan, evo jedne vesti koja će vas obradovati. Posle četiri sata lekarskih pregleda (uspešno obavljenih), Rikardo Kaka je i zvanično predstavljen kao novi igrač Milana. On je sa balkona Milanovog sedišta u ulici Via Turati pozdravio stotine okupljenih navijača pozirajući sa dresom Rosonera. Ulica je blokirana na par sati... 

19.45 - Everton će večeras verovatno biti najzauzetiji klub u Engleskoj! Imaju pune ruke posla i vode bitke na više frontova. U Džejmsu Mekartiju iz Vigana vide zamenu za Maruana Felainija, ali je problem što je Vigan traži 14 miliona funti. Istovremeno, Felaini je dobio odsustvo iz kampa reprezentacije Belgije da ode u Mančester Junajted na potpisivanje ugovora i čeka rasplet situacije sa Mekartijem. A, izgleda da Crveni đavoli nisu odustali ni od druge mete iz Evertona - Lejtona Bejnsa. Već dva puta su odbijeni, a sada su navodno spremili ponudu od 25 miliona evra za fantatstičnog levog beka! 

19.36 - Kakva faca je ovaj predsednik Kaljarija Masimo Ćelino! Ima dvojicu igrača oko kojih se otima "pola Evrope" i na kraju je odlučio da ih ne proda!? Milan, Roma, Napoli i Mančester Siti su želeli odličnog štopera Davidea Astorija, ali Ćelino nije odstupio od cene od 15 miliona evra. Zadnjeg veznog Rađu Naingolana su želeli svi najveći italijanski klubovi, ali ni tu Ćelino nije imao poputa i nije želeo da spusti cenu ispod 18 miliona evra. 

19.32 - Lacio je svim silama krenuo na Fabija Kvaljarelu posle fijaska sa Burakom Jilmazom. Ali, u celu priču je uključeno mnogo klubova i igrača. Kvalja dolazi u Rim, ako Đilardino konačno postigne dogovor sa Juventusom, i ako na njegovo mesto u Đenovi dođe Marko Borijelo iz Rome. Opšti haos na italijansmkoj pijaci! 

19.28 - Benoa Asu Ekoto je višak u Totenhemu, a jedini izlaz je Kvins Park Rendžers. 

19.14 - Transfer Buraka Jilmaza u Lacio je propao. Bar za sad. Rimljani su zvanično registrovali Kolumbijca Brajana Pereu i tako ispunili kvotu igraga van Evropske unije, pa sedolazak Turčina izjalovio. Iza svega stoji razmimoilaženje u ponudi Lacija vrednoj 15 miliona evra i potražnji Galatasaraja od 18 miliona evra. Ukoliko dve strane do kraja večeri postignu dogovor, Italijani će proalsditi jednog fudbalera van EU na pozajmicu, a onda potpisati Jilmaza.

19.01 Marko Šćepović je i zvanično predstavljen kao novi napadač Olimpijakosa. Opširnije možete pročitati OVDE.

18.57 - Totenhem je ponudio Kataniji fantastičnih sedam miliona funti za Argentinca Nikolasa Spolija. Očekuje se da Sicilijan odobre ovaj transfera, čime bi klub sa Vajt Hart Lejna ''skrckao'' sav novac koji je dobio za Gereta Bejla.

18.53 - Stefan Ajrland je prešao iz Aston Vile u Stouk, reč je o jednogodišnjoj pozajmici.

18.51 - Arsen Venger je apsolutno u centru ovog ponedeljka. Menadžer Arsenala informisao se kod čelnika Barselone kakva je mogućnost da dovede Havijera Maskerana. Odbojen je samo dva slova - ne.

18.50 - Menadžer Kvins Park Rendžersa Hari Rednap želi ponovo sa sarađuje sa Nikom Kranjčarom. Prekaljeni trener će pokušati do ponoći da isposluje povratak Hrvata u Englesku, pošto je vezista pod ugovorom sa kijevskim Dinamom.

18.34 - Elijakijum Mangala je objavio da ostaje u Portu još godinu dana, iako je, navodno, bio na spisku želja Mančester Sitija i Barselone.

18.31 - Lacio je potvrdio da im se pridružio kolumbijski napadač Brajan Perea, čiji je transfer dogovoren još u januaru. On stiže iz Depritvo Kalija.

18.25 - Možda deluje kao vest za nevericu, ali Arsen Venger je rešio da razbije kasu poslednjeg dana prelaznog roka. Dejli mejl javlja da je Arsenal zainteresovan da kupi Havijera Pastorea iz Pari Sen Žermerna. Odgovor Svetaca očekuje se u narednih nekoliko sati. Napravljen je i zvaničan korak ka najavljenom angažmanu Demba Be iz Čelsija. Venger je ponudio milion i po evra za jednogodišnju pozajmicu, Plavci traže tri. Da li će se ''naći''?

18.23 - Vest Bromvič Albio je pronašao privremenu zamenu Benu Fosteru. Povređenog golmana zameniće Li Kamp, doskorašnji čuvar mreže Noriča i reprezentativac Severne Irske, kojio je potpisao ugovor do kraja decembra.

18.12 - Štutgart je završio posao oko dolaska štopera Karima Aguija iz Hanovera. On bi u dresu Švaba trebalo da popuni prazninu nastalu odlaskom Serdara Taskija u moskovski Spartak.

18.11 - Nema ništa od transfera Lejtona Bejnsa u Mančester junajted. Everton je odbio i poslednju ponudu za levog beka, vrednu 15 miliona funti, pa će on bar do zime igrati na Gudison parku,.

18.09 - Legenda Espanjola Raul Tamudo je pod stare dane (19. oktobra će proslaviti 36. rođendan) odlučio da pomogne Sabadelju. On se posle avantere u Meksiku (Pačuka) i Rajo Valjekanu, kao i neuspelih pregovora sa grčkim OFI-jem obavezao na vernost do kraja sezone članu Druge lige Španije.

18.01 - Mohamed Sisoko bi mogao do kraja dana da završi u Redingu, kao pozajmljen igrač Pari sen Žermena.

17.51 - Lacio je doveo golmana iz Švedske. Nebeskoplavi su kupili Etrita Berišu, doskorašnjeg čuvara mreže Kalmara, reč je o Albancu, rođenom u Prištini pre 24 godine.

17.48 - Inter je prosledio Nigerijca Džoela Obija (22) na pozajmicu u Parmu.

17.46 - Prema informacijama Gazeto dela Sporta, Enco Mareska bi mogao da bude poslednje pojačanje rekonstruisanog tima Fjorentine.

17.45 - Moskovski CSKA je iskeširao osam i po miliona funti i kupio brazilskog napadača Vitinja iz Botafoga. On je sa Armejcima dogovorio petogodišnju saradnju.

17.22 - KONAČNO! Lacio, Galatasaraj i Burak Jilmaz su se dogovorili. Turčin stiže u Lacio u transferu teškom 15 miliona evra, a Galata bi mogla da zaradi još novca na ime eventualnih bonusa. Jilmaz je potpisao petogodišnji ugovor vredan 2,9 miliona evra po sezoni. Zarađeni novac Galata će uložiti u Brumu iz Sporting Lisabona. 

17.19 - FLEŠ SA OSTRVA: Piter Odemvingi prošao lekarske preglede u Kardifu i dolazi iz VBA u transferu teškom 3 miliona evra. Stiven Ajrlend je pregledima u Stouku. Hal Siti je blizu dovođenja sjajnog irskog napadača Kevina Dojla iz Vulverhemptona, kojeg još želi i Lester. 

17.15 - Mesut Ozil će u Arsenalu nositi dres sa brojem 11. On je najskuplji nemački igrač u istoriji fudbala. 

17.09 - Ajaks pokušava da dovede Olu Džona iz Benfike, kojeg je Lazar Marković izgurao iz prve postave. 

17.06 - Miloš Krasić i zvanično predstavljen u Bastiji... Evo je i fotka. 

16.58 - Konačno je Mihael Laudrup doveo napadača o kojem je toliko pričao. Na jednogodišnju pozajmicu u Svonsi iz Hetfaea je došao Alvaro Vaskez, član mlade reprezentacije Španije. 

16.49 - Sa svih strana stižu vesti da su u toku pregovori PSŽ i Čelsija oko Huana Mate... 

16.39 - BOMBA!!! Mančester Junajted je dogovorio transfer Andera Erere iz Bilba, tvrdi Skaj Sports. Sa Ostrva stižu informacije da je mladi Baskijac potpisao petogodišnji ugovor vredan četiri miliona evra po sezoni. Atletiku će biti isplaćena otkupna klauzula u visini od 36 miliona evra. Evo malo statistike: Erera je u prošloj sezoni imao 115 uspešnih klizećih startova. Više nego Jaja Ture, Lampard i Vilšir zajedno. Takođe, sa 104 driblinga je uspešniji dribler od bilo kog igrača Mančester Junajteda iz prošle sezone. Postaće peti najskuplji igrač u istoriji Crvenih đavola posle Ferdinanda, Verona, Berbatova i Runija. Pogledajte i zašto...

16.32 - Rat Rome i Lacija na pijaci! Oko Fabija Kvaljarele. Pošto Juventus dovodi Alberta Đilardina, popularni Kvalja je na izlaznim vratima. Želeli su ga VBA i Vest Hem, ali on želi da ostane u Italiji. Vučici je špic neophodniji pošto Borijelo ide u Đenovu, ali i Lacio je ostao bez Kozaka

16.25 - Sošo na pozajmicu doveo napadača Sautemptona Emanuela Majuku.

16.23 - Štugart je iz Hanovera doveo iskusnog defanzivca Karima Haguija. Još jedna vest iz Bundeslige. Hamburg i Herta su razmenili igrače. U pretsonicu se seli norveški vezista Per Skjelbred, dok je put najveće nemačke luke krenuo Pjer Mišel Lasoga

16.17 - Mančester Junajted je odbio 30 miliona evra od PSŽ za Šinjija Kagavu. Poslednje informacije sa Ostrva glase da će PSŽ istu sumu ponuditi Čelsiju za Huana Matu. Navodno će i Liverpul u samom finišu pokušati da angažuje Matu. Španac ne igra kod Murinja i može da se desi da do kraja dana podnese zahtev za transfer. 

16.10 - Dve stvari dele Andera Eereru od Mančester Junajteda koji je odlučio da plati otkupnu klauzulu od 36 miliona evra: Prolaz lekarskih pregleda i dogovor Bilbaa i Junajteda o dinamici isplate, odnosno plaćanju u dve ili u četiri rate. 

16.00 - Arsenal će u 17.30 časova i zvanično objaviti dolazak Mesuta Ozila

15.53 - Treći golman Reala Antonio Adan je raskinuo ugovor sa Kraljevskim klubom i slobodan je u pronalaženju nove sredine. 

15.45 - Kanavaro je odbio selidbu u Milan, tako da Milan gleda drugi način kako da se reši Zakarda. Sad su ponudili Romi trampu: Zakardo za Burdisa

15.35 - Kakav dan za Arsenal! Već su dogovorili Ozila za 50 miliona evra, ali sledeće mete su napadači: Demba Ba i Abel Ernandez. Za Senegalca iz Čelsija su ponudili 1,5 miliona evra, Plavci traže duplo više. Za talentovanog Urugvajca iz Palerma nude 17,5 miliona evra i vrlo je verovatno da će Sicilijanci prihvatiti, jer već traže zamenu za Abela. Pogledajte klip o Ernandezu, pa procenite da li vredi te pare i da li to materijal za Arsenal. 

15.22 - Juventus je doveo 19-godišnjeg napadača Sasuola, Federika Berardija. Navdono ga je jurio i Mančester Junajted. 

15.19 - Milan je ponudio 8 miliona evra za Davidea Astorija, ali štoper Kaljarija je sada na meti Evertona, koji sprema finansijski jaču ponudu. Izgleda da su Karamele spremne za trošenje jer su dogovorile prodaju Felainija u Junajted. 

15.11 - Gaztea delo Sport piše da je Mesut Ozil prošao lekarske preglede u Minhenu (on je na okupljanju nemačke reprezentacije i zato su pregledi odrađeni u Bavarskoj) i da je prihvatio ponudu Arsenala. Real je još sinoć pristao na ponudu od 50 miliona evra. Očekuje se samo da Arsenal i zvanično potvrdi transfer. 

15.00 - Totenhem planira bombu poslednjeg dana prelaznog roka! Poslali su Zenitu zahtev za pozjamicu Hulka! Rusi su se složili, ali u zamenu za 10 miliona evra. Deluje kao ludost platiti tolike pare za jednogodišnju pozajmicu, ali od Sparsa se svašta može očekivati. 

14.57 - Everton je dogovorio sa Portom transfer sjajnog veziste Fernanda! Brazilac će biti plaćen 17,5 miliona evra. Ostalo je još da se izdejstvuje radna dozvola za Fernanda i i da igrač proše lekarske preglede. Ovo može da znači samo jedno: Maruan Felaini ide u Mančester Junajted! 

14.46 - Stouk Siti je započeo pregovore sa Aston Vilom oko angažmana iskusnog veziste Stivena Ajrlenda. Istovremeno, sve je izvesnije da će Vilu napustiti i Šaj Given za koga je zainteresovan Liverpul. I da ostane, i da ode iskusni Irac će biti rezervni golman. 

14.35 - Izgubljeni sin se vratio na San Siro. Pogledajte OVDE kakav doček su navijači Rosonera priredili Rikardu Kaki. 

14.31 - Jedna vest iz regiona. Igror Burzanović nekadašnja "desetka" Crvene zvezde se vrlo verovatno vraća u Budućnost iz Podgorice. 

14.29 - Piter Odmevingi je dobio potrebnu dokumentaciju iz VBA i otputovao u Kardif na potpis ugovora. 

14.23 - Pazite ovu vest! Zdravko Kuzmanović je navodno odbio ponude Sanderlenda i Vest Hema, zato što je u pregovorima sa tri kluba: Liverpulom, Evertonom i Hamburgom. To javlja Inter News speciljaziovani sajt za dešavanja u Interu, uvek dobro obaveštene kada su Neroazuri u pitanju. Velike su šanse da Kuzmanović do kraja večeri promeni klub. 

14.16 - Lepo pojačanje je dovela Almerija. Iz Brage su kupili odličnog napadača Eldera Barbosu koji je blistao prošle sezone u Ligi šampiona. 

14.14 - Geret Bejl i zvanično promovisan u Realu. A, šta su navijači skandirali, pročitajte OVDE

14.04 - Galatasaraj je i zvanično potvrdio da su u toku pregovori sa Sportingom za Brumu. "Novi Krisijano Ronaldo" kako nazivaju pakleno mlado krilo je već mesecima meta mnogih veliki evropskih klubova. Galata nudi 12, Sporting traži 15 miliona evra. 

14.00 - Šta nas sve očekuje do kraja dana? Napoli će dovesti štopera i to bi mogao da bude Martin Škrtel. I Milan bi mogao da se ojača odličnim štoperom Astorijem iz Kaljarija kojeg su želeli Roma i Napoli. Atletiko Madrid očajnički traži plejmejkera, a nekako je najbliži toj poziciji Šinji Kagava. Mada i Borusija vreba svoju šansu. Gotovo je sigurno da će Mančester Junajted dovesti pojačanja, a Felaini i Bejns su meta broj jedan. Nisu odustali ni od Andera Erere iz Bilbaa. Đilardino je na pragu Juventusa, Đenova će ga najverovatnije zameniti Borijelom. U tom slučaju Roma je prinuđena da traži napadača. Pominjali su se Gomis, Demba Ba, Kvaljarela, Cvitanić, Adrijan LopezBergesio... Neko od njih će završiti u Vučici. Ovo su sve imena koja će vrlo verovatno obeležiti današnji dan. Naravno zvezda broj jedan je Mesut Ozil

13.55 - Nastavlja se raspad Anžija. Klub iz Mahačkale ja napustio i odlični defanzivac Mehdi Karsela Gonzales, koji se vratio u Standard iz Liježa. 

13.51 - Srpski defanzivac Ivan Obradović je raskinuo ugovor sa Saragosom i slobodan je igrač što znači da i u narednim danim može da pronađe novi klub. 

13.48 - Milan i Napoli trenutno pregovaraju o razmeni dvojice defanzivaca. Put Napulja bi krenuo Kristijan Zakardo, dok bi na San Siro došao Paolo Kanavarao

13.45 - Još jedna vest iz Arsenala. Posle Mesuta Ozila, sledeća meta je Demba Ba! Senegalca koji je višak u Čelsiju, traže još Roma i Njukasl. 

13.41 - Nikals Bendtner i Arsenal su raskinuli saradnju. Danac je slobodan igrač i trenutno je najbliži Valensiji... 

13.26 - Nemački napadač Patrik Helms prešao je iz Volfsburga u Keln. Nekada je bio velika nada nemačkog fudbala ali su ga povrede i Feliks Magat uništili... 

13.12 - Mesut Ozil je na lekarskim pregledima u Minhenu. Ali, ne prelazi u Bajern, već u Arsenal. Tobdžije su platile 50 miliona evra za nemačkog plejmejkera. Tačnije 45 miliona plus pet miliona na ime eventualnih bonusa. Transfer Ozila u Arsenal će biti najskuplji u istoriji kluba iz Londona. 

12.58 - Vezista Bordoa Jaroslav Plašil došao na jednogodišnju pozajmicu u italijasnku Kataniju.

12.44 - Vezista Evertona Fransisko Žunior pozajmljen je Viteseu na godinu dana.

12.42 - Torinski Juventus je u svoje redove doveo supertalentovanog štopera Ajntrahta iz Frankfurta Mark Olivera Kemfa. On u Staru damu stiže na jednogodišnju pozajmicu uz opciju otkupa na kraju sezone.

12.33 - Vezista Čelsija Viktor Mozes i zvanično je prešao u Liverpul na pozajmicu do kraja sezone.

12.15 - Italijanska Gazeta piše da je Juventus za sam finiš prelaznog roka spremio novac za još jedno kapitalno pojačanje. U pitanju je odlični vezista Kaljarija Radža Najngolan, koji je ranije u toku leta bio povezivan sa Romom, ali se Vučica odlučila za Kevina Stotmana.

11.55 - Štoper Benfike Lisandro Lopez sledeće sezone igraće Primeru pošto su ga lisabonski Orlovi prosledili Hetafeu na pozajmicu.

11.53 - Marko Arnautović je i zvanično postao novi član Stouk Sitija. Transfer iz Verdera bio je vredan 2,2 miliona evra, a Austrijanac srpskog porekla je potpisao ugovor na četiri. godine.

11.49 - Jedan od traženijih evropskih napadača Bafetimbi Gomis po svemu sudeći ostaće u Lionu do januara. Predsednik ekipe sa Žerlana Žan-Mišel Ola izjavio je da postoje brojna interesovanja za igrača, ali da ni jedna ponuda nije zadovoljila zahteve Liona.

11.45 - Kita ne miruje! Predsednik Nanta je objavio da je dogovorio dolaske Džona Odela i veziste Sent Etjena Banela Nikolice. Nama je, međutim, zanimljiviji doskorašnji napadač Štutgarta jer bi možda mogao da znači i selidbu Filipa Đorđevića?

11.44 - Mbaje Dijanje će morati da sačeka na priliku u Juventusu. Senegalski napadač (22) odlazi na pozajmicu u Ajačio.

11.43 - Ofanzivni vezista Trankiljo Barneta napustio je Šalke i sledeće sezone će igrati u Ajntrahtu iz Frankfurta.

11.42 - Arsenal je po svemu sudeći započeo furiozan finiš prelaznog roka. Za početak, Tobdžije su dogovorile pozajmicu golmana italijanskog Palerma Emilijana Vivijana koji će zameniti Lukasa Fabijanskog.

11.40 - Vreme je za put. Napadač Vest Broma Piter Odemvingi dobio je dozvolu kluba da ode na završne pregovore sa Kardif Sitijem.

11.35 - Belgijski mediji pišu da je Oguči Onjevu na pragu odlaska iz Sportinga iz Lisabona i selidbe u Klub Briž.

11.20 - Uprava Vest Broma je očigledno shvatila da će se, ako ne dovede pojačanja, grčevito boriti za opstanak u Premijer ligi. Ponuda od šest miliona evra otišla je na adresu Sanderlenda, a želja je Stefan Sesenjon, koji nije baš prva opcija Paola Di Kanija u napadu. Crne mačke su, osim toga, već dovele 10 igrača pa je Sesenjon postao prekobrojan. Isti novac je, navodno, Vest Brom ponudio i Evertonu za Viktora Aničebea.

11.10 - Totenhem već neko vreme, barem tako tvrde mediji, juri beka Reala Fabija Koentraa. Sanderlend pokušava da na pozajmicu dovede Fabija Borinija iz Liverpula i Napolijevog Andreu Dosenu, a šef struke Kvins Parka Hari Rednap istu vrstu saradnje sa Emanuelom Adebajorom i Benoa Asu-Ekotom.

Hasebe (desno)10.56 - Nemači Bundesligaš Nirnberg u svoje redove je doveo japanskog internacionalca Makotoa Hasebea iz Volfsburga. Defanzivni vezista je potpisao ugovor na tri sezone, ali još uvek nije poznata visina plaćenog obeštećenja.

10.35 – Očekuje se, ipak, da će poslednji dan prelaznog roka obeležiti Arsenal, koji još nije potrošio ni penija. Pod lupom Arsena Vengera, pored već pomenutog Ozila, još su i Anhel Di Marija i Abel Ernandez, a sada se pominje i Vesli Snajder, ali samo u žutoj štampi. Biće, takođe, zanimljivo i videti šta će se desiti sa Šinđijem Kagavom, koji je dovođen u vezu sa Pari Sen Žermenom, Atletikom iz Madrida i svojim bivšim klubom Borusijom Dortmund.

10.30 – Liverpul je, inače, jutros imao najjači start. Čim je osvanulo na sajtu Crvenih su potvrđeni transferi štopera Pari Sen Žermena Mamadua Saka i 20-godišnjeg centralnog beka Sportinga iz Lisabona Tijaga Ilorija. Čeka se Viktor Mozes.

10.25 – Dolazak Gereta Bejla nije zadovoljio apetite Florentina Pereza, pa je prema pisanju dnevnika As, potvrđenog na više strana, na Enfild navodno otišla ponuda od 45 miliona evra za Luisa Suareza. Karim Benzema je već odavno u klinču sa navijačima Reala, ali je pitanje da li će Liverpul pustiti Urugvajca za manje od 55 miliona.

10.20Maruane Felaini sve bliže Old Trafordu, a to možemo zaključiti po tome što je Everton potpuno nenadano iz Vigana doveo Džejmsa Mekartija i to za velikih 12,5 miliona funti. Karamele su navodno pikirale još nekoliko pojačanja – Gereta Berija iz Mančester Sitija, defanzivca Fejenorda Bruna Martinsa i mladog Toma Insa.

10.15  – Kristijan Atsu je i zvanično u Čelsiju, pošto su londonski Plavci isplatili Portu željenih 3,5 miliona evra. Međutim, istog sekunda su 21-godišnjeg napadača iz Gane prosledili na pozajicu u holandsku filijalu Vitese.

10.10 -  Kad smo već kod asova koji bi mogli da napuste Bernabeu – i dalje vlada neizvesnost po pitanju sudbine Mesuta Ozila. Uticajna Marka prvo je objavila da je njegov transfer u Arsenal dogovoren i da će Real zaraditi 45 miliona evra, ali se samo par minuta kasnije predomislila i objavila da je nemački reprezentativac poslednji u nizu igrača koji je odbio poziv Arsena Vengera. Ali, tek je jutro, mnogo se toga može promeniti do kraja dana. Ozila je navodno nanišanio i Pari Sen Žermen, a transfer koči njegova navodna želja da ostane član Madriđana, a ovu sezonu provede negde na pozajmici.

10.00 – Zvanično je – Rikardo Kaka se posle neuspešne epizode u Realu vratio u tim u kojem je i zadivio fudbalsku planetu. Brazilac je pristao da duplo manju platu od one koju je zarađivao u Madridu i još jednom zadužio opremu Milana. Rosoneri su u euforiji.

09.45 – Veliko pojačanje za Bolonju. Džonatan Kristaldo, koji je na 62 utakmice za Metalist postigao 27 golova, napustio je Harkov i preselio se u Seriju A. U pitanju je pozajmica, ali Bolonja ima pravo da po njenom isteku otkupi ugovor 24-godišnjeg Argentinca.

09.30 – Navikli smo već da deca Reala ne dobijaju šansu na Santjago Bernabeu. Isti slučaj i sa 22-godišnjim našadačem Denisom Čerješevim, koji će afirmaciju potražiti u Sevilji, s obzirom da je pozajmljen andaluzijskom klubu kada je procenjeno da u Madridu neće dobiti priliku da stiče iskustvo.

09.25 – Dolazak Tovina na Velodrom znači i da je Morgan Amalfitano postao tehnološki višak. Iskusni vezista (28) na vreme je to shvatio, pa će za svoju minutažu pokušati da se izbori u dresu Vest Bromvič Albiona. Ova vest je potvrđena i na zvaničnom sajtu Olimpika iz Marselja.

09.10 – Krećemo od juga Francuske. L’Ekip navodi su se predsednici Lila i Olimpika Mišel Sejdu i Vensan Labrun dogovorili o transferu Florijana Tovina u Marselj. Tim sa Velodroma će za 20-godišnjeg ofanzivnog veznog platiti 15 miliona evra.

Šta se sve dešavalo prethodnog dana na svetskoj fudbalskoj pijaci možete pogledati OVDE.

Sve vesti vezane za transfere možete naći na našem SPECIJALU.

Poštovani posetioci MOZZART Sporta, dobro jutro vam želi redakcija našeg portala. I danas ćemo zajedno sa vama pratiti sva dešavanja na evropskoj fudbalskoj pijaci, a očekuje nas uzbudljivih 24 sata, jer se u većini evropskih liga, uključujući i one najjače, prelazni rok danas završava. Očekujte bombe!

(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalTransferi 2013Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara