"Marković i Mitrović"
"Marković i Mitrović"

TRANSFERI (20. avgust): Liverpul spaja Partizanovu decu? PSŽ traži bogatstvo za Rabioa

Vreme čitanja: 12min | sre. 20.08.14. | 23:20

Pogledajte šta se sve dešavalo na transfer tržištu ove srede...

Marković i MitrovićVeoma zanimljiva vest nam dolazi od iz Engleske - Aleksandar Mitrović i Lazar Marković bi ponovo mogli da igraju u istom klubu jer je Liverpul zainteresovan za napadača Anderlehta.
---------------------------------------------------------------------------------------
Francuski vezista Adrijen Rabio želi da napusti PSŽ, za njega su zainteresovani Roma, Arsenal i Juventus, a šampion Francuske traži 25.000.000 evra za mladog fudbalera.
---------------------------------------------------------------------------------------

To je bila i poslednja vest za ovu sredu.

Izabrane vesti

Pobednik dana je Bastija koja je zabavila celu Evropu svojim saopštenjem o dovođenju Anhela di Marije. Ipak, najbitnija vest je ujedno i najnelogičnija zato što je FIFA zabranila Barseloni da dovodi igrače pošto je katalonski klub pokupovao pola Evrope. Edin Džeko je potpisao novi ugovor sa Mančester Sitijem, Marko Šćepović je pozajmljen Majorki. Vojislav Stanković bi ipak mogao da ode u Palermo, a ne Lacio, Luka Milivojević će najverovatnije napustiti Anderleht, a Džonatan de Guzman je možda i najzvučnije pojačanje dana

I sutra zajedno pratimo dešavanja sa svetskih fudbalskih pijaca. Pozdrav.

22.59 - Jedino Milan ima želju i sredstva da Goranu Pandevu da platu koju želi, ali Rosoneri su makedonskom igraču ipak zatražili da smanji prohteve kako bi već ovog leta završili posao. Napadaču ugovor ističe sledeće godine, ali Galijai želi da ga dovede u ovom prelaznom roku.

22.42 - Ajaks je i definitivno odustao od dovođenja Semjuela Etoa, i klub iz Amsterdama će pokušati da nađe drugog napadača.

22.30 - Hofenhajm i Verder iz Bremena žele da dovedu Frančeska Bolconija iz Palerma, a 25-godišnji igrač ima ugovor do 2017. godine te će Nemci morati malo više da plate Rosanerima.

22.20 - Kostas Mitroglu je blizu postizanja dogovora sa Deportivom iz La Korunje, pa bi grčki napadač uskoro mogao da zaigra u španskoj Primeri.

22.14 - Izgleda da će Maruan Felaini ipak ostati u Mančester junajtedu i to zato što se povredio na treningu. On će pauzirati nekoliko nedelja, što će onemogućiti njegov prelazak u novi klub zbog medicinskih pregleda.

21.53 - Juventus je kontaktirao PSŽ zbog transfera Ezekijela Lavecija, Stara dama nije imala veliku kupovinu ovog leta, a izgleda da će morati negde drugde da traže napadača zato što Francuzi ne žele da pozajme već da prodaju igrača.

21.40 - Engleski Dejli Star tvrdi da je Liverpul spreman da dovede i drugog Srbina - Aleksandra Mitrovića. Napadač Anderlehta je navodno impresionirao skaute Crvenih učinkom na početku belgijskog prvenstva te bi Marković i Mitrović mogli ponovo da zaigraju zajedno.

21.22 - Francuski mediji su preneli vest da PSŽ traži neverovatnih 25.000.000 evra za mladog vezistu Adrijena Rabioa. Francuzu ugovor ističe sledeće godine, a on ne namerava da produži saradnju sa Svecima pa na Parku Prinčeva rizikuju da izgube fudbalera bez ikakvog obeštećenja.

21.02 - Italijanski transfer mag Đanluka di Marcio tvrdi da je Juventus raskinuo ugovor sa Retom Ciglerom, a da fudbaler ima ponude iz Nemačke i Turske.

20.51 - Markos Roho je predstavljen na Old Trafordu pošto je potpisao petogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom.

Markos Roho

 

20.29 - ZVANIČNO: Marko Šćepović je novi igrač Majorke. Opširnije OVDE.

20.16 - Sportski direktor PSV-a Marsel Brands veruje da će Zakarija Bakali ostati u klubu za predstojeću sezonu, ali i potvrdio da se nekoliko klubova interesovalo za njegove usluge, kao i da u klubu spremaju novi ugovor za Belgijanca.

20.06 - Vest Hem stalno ima ambiciozne želje, a sada se londonski klub raspitivao za Majku Ričardsa i Matiju Nastasića. Ponekad im i uspe da dovedu neko jače ime, ali Englez je ipak realnija opcija za njih.

19.42 - Golman Kameni će izgleda morati da napusti Malagu zajedno sa Portiljom, Andersonom i Reskaldanijem, iako nijedan igrač ne želi da promeni sredinu.

19.22 - ZVANIČNO: Liroj Fer (24) je napustio Norič i pojačao Kvins Park Rendžers za oko 11.000.000 evra, a Holanđanin je potpisao ugovor na tri godine.

19.15 - Sevilja je sve bliže dovođenju Benoe Tremulijana iz Dinamo Kijeva kao zamenu za Alberta Morena.

19.01 - ZVANIČNO: Edin Džeko je produžio ugovor sa Mančester Sitijem i ostaće na Etihadu do 2018. godine.

18.52 - Bastija je pobednik dana, francuski klub je priznao da pregovora sa Realom o transferu Anhela di Marije, ali i sa još 1,287 igrača. Opširnije OVDE.

18.39 - Sporting iz Lisabona je odbio Arsenalovu ponudu za Vilijama Karvalja tešku 25.000.000 evra. Kako su Portugalci već prodali Markosa Roha i Erika Dajera ne žuri im se sa prodajom i mogu da se cenkaju i izvuku više novca.

18.22 - Štefan Kisling je demantovao glasine da će se preseliti na Ostrvo.
„Dosta ljudi mi je reklo da bi mi Engleska odgovarala, ali da je do istina već bi otišao tamo“, rekao je napadač Bajer Leverkuzena.

Asaidi

18.16 - Fudbaler Liverpula Usama Asaidi je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Stouku, a Marokanac bi ovog leta trebalo da završi transfer u redove ove ekipe.

18.00 - ZVANIČNO: Norič je danas doveo španskog defanzivca Karlosa Kueljara, a iskusni fudbaler je potpisao jednogodišnji ugovor.

17.57 - Po navodima italijanskih medija Juventus pokušava da dovede mladog igrača Tomasa Poketina iz Boke Juniors. Ako fudbaler rođen 1996. godine dođe u Torino šampioni Italije će ga proslediti na pozajmicu ili ostaviti u omladinskoj selekciji.

17.53 - Čelnik Milana Adrijano Galijani je saopštio da klub još nije dobio ponudu Liverpula za Marija Balotelija.
„Nismo primili ponudu Liverpula za Balotelija, tako da nema nikakvih pregovora. Videćemo šta će se desiti jer rok traje do prvog septembra“, rekao je Galijani

17.39 - ZVANIČNO: Valensiji se izgleda baš sviđaju igrači Benfike, te je danas na Mestalju stigao i desni bek Žoao Kanselo (20) i to na jednogodišnju pozajmicu.

17.29 - Antoni Revelje je u ponedeljak bio na Korzici, njegov transfer u Bastiju se smatrao gotovim poslom, ali Lekip javlja da je klub odustao zato što im je prioritet štoper i zato što Revelje traži nerealno visoku platu. 

17.16 - Predsednik minhenskog Bajerna Franc Bekenbauer je u razgovoru za Sport Bild nagovestio da bi Sami Kedira mogao da bude zamena za Havija Martineza.
„On bi bio savršen za bilo koji tim. U Bajernu bi bio savršen kao broj šest, da igra u partu sa Švajnštajegerom i Lamom. To bi bilo savršeno“, rekao je Bekenbauer

17.01 - Vojislav Stanković izgleda ipak neće potpisati ugovor sa Laciom, već sa Palermom. Opširnije OVDE.

16.55 - Transfer veziste PSŽ-a Klemena Šantoma u Lion je zaustavljen zato što bi Park Prinčeva trebalo da napusti i Adrijen Rabio, te bi Loran Blan imao mnogo kraću klupu. 

Šantom i Verati

16.45 Anderleht je prelomio - Luka Milivojević će ipak napustiti klub. Opširnije OVDE.

16.31 - Moskovski Spartak je potvrdio da je sa turskim prvoligašem Mersinom postigao dogovor o transferu brazilskog napadača Velitona. Ostalo je još da se Brazilac dogvori sa Turcima. Prošlu sezonu je proveo na pozajmicama u Sao Paulu i Selti. 

16.19 - Vest Hem je u poteri za golgeterom koji će zameniti Endija Kerola. Već smo pisali o tome da je Valeri Božinov doputovao u London na pregovore, ali još jedno ime je u opticaju. Reč je o Paolu Gereru, fudbaleru Korintijansa. Peruanac je nekada igrao za Bajern i Hamburg. 

16.07 - Pošto je izvisio u trci za Vinsenta Abubakara, Sporting iz Lisabona mora da nađe drugog rešenje za zamenu Islama Slimanija. Poslednje informacije govore da je izbor portugalskog kluba Duje Čop, prvotimac Dinama iz Zagreba. 

15.50 - Valensija već danima vrši veliki pritisak na Benfiku kako bi kupila Enca Pereza. Portugalci su tvrdoglavi u nameri da je Perezova cena 30 miliona evra, Valensija nudi duplo manje. Sada su Španci došli na ideju da u ponudu pored novca ubace i meksičkog vezistu Andresa Guardada, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Leverkuzenu. 

15.39 - Iz Rusije stižu snažna uverenja: Lokomotiva je sa Njukaslom dogovorila dolazak Šeika Tiotea! Ostaje još da reprezentativac Obale Slonovače dogovori i lične uslove sa Lokomotivom. Ne navodi se koja je cifra u pitanju. Njegov dolazak među popularne Železničare će samo ubrzati prelazak Lasane Dijare u KPR. 

15.25 - Portova bomba prelaznog roka je Vinsent Abubakar iz Lorijana! Kamerunac je poslednjih dana postao zvezda prelaznog roka, pošto su ga želeli: Volfsburg, Benfika, Roma, Hal Siti, Borusija Menhengladbah i Sporting iz Lisabona. Ali, izgleda da je sve dgovoreno oko njegovog prelaska u Porto. Lorijan je navodno prihavtio 10 miliona tešku ponudu Porta i ostaje još da se Zmajevi dogovore sa kamerunskim napadačem oko njegovih uslova. Pogledajte zašto je na pijaci vladala pomama za Abubakarom

15.13 - Espanjol je završio veliki posao i produžio ugovor sa Serhijom Garsijom. Jedan od najboljih igrača katalonskog kluba je parafirao vernost do leta 2018. godine. 

15.01 - VBA, Stouk i Verder iz Bremena su zainteresovani za Ezekijela Skelota iz Intera. Argentinac je višak kod trenera Macarija koji ga je ranije slao na pozajmice u Parmu i Sasuolo. 

14.49 - Vest za partizanovce. Sećate li se Luisa Advinkule kojeg je Partizan hteo da dovede pre tri godine iz Perua? Brzonogi ofanzivac sa nadimkom "Usein Bolt" je kasnije potpisao za Hofenhajm, a danas ga je nemački bundesligaš pozajmio portugalskoj Vitoriji Setubal. 

14.39 - Vest za zvezdaše. Nekadašnja želja Roberta Prosinečkog, mladi napadač Andrej Kramarić je na pragu transfera na zapad Evrope. Kramarić je oduševio igrama u dresu Rijeke, a interes za njega pokazuju Fejenord, Briž i Nica. Navodno je najbliži selidbi u Fejenord. 

14.32 - Roma bi mogla da dobije pojačanje iz Francuske po izričitoj želji trenera Rudija Garsija. Reč je o kapitenu Lila Riju Mavubi sa kojim je Garsija sarađivao u tom klubu. Mavuba je zatražio transfer iz Lila, a uprava kluba je odredila cenu od 3,5 miliona evra. Pristupačno za Romu. 

14.15 - Bešiktaš se nada da će jakom finansijskom ponudom uspeti da privoli Hosea Sosu da dođe u Istanbul. Argentinac želi da pobegne iz Metalista zbog zapaljive situacije u Ukrajini. Već je postigao dogovor sa Atletikom da se vrati kao slobodan igrač u Madrid gde je igrao na poazjmici prošle polusezone. Sa druge strane, Metalist gleda da spasi što se spasiti da i pokušaće da naplati bilo kakvo obeštećenje od Bešiktaša. Tužna je situacija kroz koju prolaze klubove sa istoka Ukrajine... 

14.02 - Dobri rezultati na startu sezonu su dali za pravo Muratu Jakinu da traži još pojačanja od uprave Spartaka i izgleda da će mu oni uslišiti želju. Ruski mediji pišu da će Spartak uskoro poslati zvaničnu ponudu od sedam miliona evra za Jakinovog zemljaka Granita Džaku iz Borusije Menhengladbah. Nemci bi mogli da prihvate tu ponudu kako bi sakupili novac kojim bi od Leverkuzena otkupili Kristofa Kramera

13.52 - Poput Matije Nastasića, i Skot Sinkler je višak kod Manuela Pelegrinija, a njegova budućnost bi mogla da bude u Njukaslu koji želi da ga angažuje. 

13.42 - Porto i Fejenord su sve bliži dogovoru oko Đordija Klasija. Holanđani su spustili cenu sa 12 na 10 miliona evra, Porto nudi osam. 

13.30 - ZVANIČNO: Džonatan De Guzman je novi igrač Napolija, potvrdio je predsednik De Laurentis. Viljarealu ide šest miliona evra za obeštećenje, De Guzman će u naredne četiri godine zarađivati dva miliona evra po sezoni. On je prethodne dve sezone igrao u Svonsiju kao pozajmljen igrač Žute Podmornice, tako da će opet biti saigrač sa Mićuom

13.25 - Frajburg dovodi švajcarskog napadača Inosenta Emegharu koji je slobodan igrač. 

13.13 - Sve je spremno za transfer bombu ovoga leta u Sampdoriji! Višenedeljna potraga za štoperom će se završiti na način o kojem su navijači mogli samo da sanjanju. Gazda Ferero je zavukao ruku u džep, izvadio 6,5 miliona evra, ponudio ih River Plati i dobio potvrdan odgovor: Edgar Balanta može da pređe Samp! Kolumbijski supertalentovani štoper iz Rivera je ovog leta bio na meti Rome, Lacija, Valensije, Galatasaraja, a čak se jedeno vreme pominjala i Barselona. Smatraju ga najboljim mladim defanzivcem Južne Amerike. Ostaje još da se Đenovljani dogovore sa igračem, a sporazum sa Riverom je da pola sume bude uplaćeno odmah, a pola u ratama. Riverov firektor Galjardo je potvrdio da Balanta odlazi sa Monumentala. 

13.06 - Palermo traži od Milana na jednogodišnju pozajmicu brazilskog golmana Gabrijela. Pored Dijega Lopeza, Abijatija i Agacija, on je višak u Milanu. 

12.59 - Gazeta delo Sport piše da je Roma ponudila Šahtjoru 16 miliona evra za brazilskog napadača Luiza Adrijana. Njemu ugovor sa ukrajinskim klubom ističe narednog leta, a s obzirom na egzodus najboljih fudbalera iz Ukrajine (pogotovo Donjecka) zbog rata u zemlji, teško da će Šahtjor odbiti ovu ponudu. Pre toga, Roma mora da proda Matiju Destera

12.41 - Federiko Fernandez i zvanično u Svonsiju! Velški klub je zvanično predstavio 25-godišnjeg odbrambenog fudbalera, dojučerašnjeg člana Napolija, kao poslednje pojačanje za Premijer ligu.Federiko Fernandez

12.35 - Italijanski mediji prenost da bi Lacio uskoro trebalo da zvanično potvrdi da je dogovorio saradnju sa 29-godišnjim argentinskim vezistom Santjagom Đentiletijem, koji stiže iz San Lorenca.

12.30 - Pozajmica Nanija Sportingu je završena stvar, ali jedan interesantan detalj vredan je pažnje - celu njegovu zaradu od cirka šest miliona evra naredne sezone plaćaće Mančester junajted.

12.20 - Kada već ne može da milionima privuče najveće fudbalske zvezde na Azurnu obalu Dimitrij Ribolovljev će pokušati da se okrene supertalentovanoj deci. Naime, norveški mediji pišu da je Monako ozbiljno zagrizao za 15-godišnjeg Martina Edegarda, vunderkinda Stomgodseta.

11.47 - Nagrada za dobre partije u dresu madridskog Reala! Luka Modrić je potpisao novi, četvrogodišnji ugovor sa aktuelnim prvakom Evrope kojim se Kraljevskom klubu obavezao na vernost do 2018. godine.Luka Modrić i Florentino Perez

11.40 - Džordon Ibe je još zelen za travu Enfilda, pa će 18-godišnji krilni fudbaler Liverpula morati da kaljenje. Prema informacijama sa Ostrva njegova destinacija biće drugoligaš Bolton u kojem bi Ibe imao prostor za razvoj.

11.20 - Nekoliko vesti iz Bundeslige. Štefan Kisling ne namerava da napusti Bajer iz Leverkuzena uprkos interesovanju brojnih engleskih klubova. Sa druge strane, ofanzivni vezni Saša Bigalke rastao se sa Kelnom i sada je Slobodan igrač, dok će 20-godišnji poljski napadač iz Verdera Martin Kobilanski verovatno minute skupljati na nekoj pozajmici.

10.40 – Najzanimljivija vest jutra stiže nam iz Francuske, ali se tiče Nemačke. Naime, ugledni L’Ekip, obično vrlo pouzdan izvor informacija, tvrdi da se štoper Rome Mehdi Benatija dogovorio sa čelnicima Bajerna o selidbi u Minhen! Menadžer Musa Sisoko navodno je u ponedeljak boravio u Nemačkoj i izdejstvovao sve što je njegov klijent želeo. Dan kasnije, na adresu Rome otišla je ponuda šampiona Bundeslige u visini od 30 miliona evra. Vučica, ipak, ne popušta i traži 35 miliona. U slučaju da se transfer obistini Roma će svim silama krenuti na Matiju Nastasića, koji je višao u Mančester Sitiju.

10.35 – Potencijalna bomba sprema se i na Mestalji. Piter Lim, novi gazda Valensije, planira da oformi ubojiti napadački trio. Uz Rodriga i Paka Alkasera, prema njegovim zamislima, trebalo bi da zaigra i Alvaro Negredo.

10.25 – Nova informacija i u vezi sa sudbinom Memfisa Depaja iz PSV-a, kojeg su, podsetimo, britanski mediji pre nekih 10 dana preselili u Totenhem za 10 miliona funti i Nasera Čadlija. Ali, transfer nije realizovan, a Korijere delo Sport piše da se u trku sad uključio i Juventus, koji je spreman da se isprsi za 15 miliona evra. Namera kluba iz Ajndhovena je, međutim, da zadrži 20-godišnjeg ofanzivnog veznog u timu. Korijere, takođe, piše da Juventus sprema i novu ponudu za Monakovog Radamela Falkaa, od kojeg nisu odustali ni u Liverpulu.

10.20 – Stara priča je i interesovanje Napolija za Maruana Felainija. Prema poslednjim informacijama Italijani su uzdržani zbog povrede stopala koju je Belgijanac marokanskog porekla zadobio na startu premijerligaške sezone.

10.16 – Neka imena jednostavno ne možemo da zaobiđemo. Alesio Ćerći spada u tu grupu, a prema navodima Tutosporta Adrijano Galijani i kolega iz Torina Urbano Kairo imali su sinoć uspešan sastanak pa je brzonogi Italijan sada najbliži Milanu sa kojim bi trebalo da poptiše ugovor na dve sezone. Ali, u slučaju Ćerćija situacija se menja iz dana u dan.

10.13 – Kad smo već kod Milana, nije tajna da Rosoneri traže napadača. Daglas Kosta, Brazilac iz Šahtjora koji se dovodio u vezu sa klubom sa San Sira, kaže da je voljan da napravi iskorak u karijeri i da je baš Milan njegov prvi izbor. Jer, Kosta se seća Ronaldinjovih dana na San Siru.

10.10 – Odlaza na vidiku i u Marselju. Morgan Amlfitano se navodno posvađao sa novim trenerom Olimpika Marselom Bijelsom, pa je rešen da napusti Velodrom. Pominjao se Vest Hem, ali je sam igrač to odbio. Trenutno je najbliži Lorijanu. Kofere bi po svemu sudeći mogao da spakuje i Andre Aju, kojeg je uprava Olimpika, piše Gazeta delo Sport, ponudila Milanu. Problem je visoka plata reprezentativca Gane.

09.59 – I dalje smo u Francuskoj, ali sa tendencijom selidbe u Italiju. Predstavnici Fjorentine bi, naime, danas trebalo da otputuju na završne pregovore sa vezistom Mopeljea Benjaminom Stambulijem. Transfer će navodno biti vredan pet miliona evra, pošto vlasnik francuskog prvoligaša Luj Nikolin ne može da zateže sa cenom – Stambulijev ugovor ističe na kraju sezone.

09.53 – Počinjemo sa kratkom vešću iz Lige 1. Nekadašnji defanzivac Rena Kris Mavinga trebalo bi da se vrati u Francusku, ali u Rems. Epizoda u Rubinu iz Kazanja po svemu sudeći je okončana.

Poštovani posetioci portala mozzartsport.com dobrodošli na još jedan dnevni blog posvećen dešavanja u letnjem prelaznom roku. Sve što se juče dešavalo na fudbalskoj pijaci možete pronaći OVDE, a sve informacije vezane za prelazni rok koji traje od prvog jula imate i na našem SPECIJALU.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Matija Nastasićmeđunarodni fudbalMehdi BenatijaTransferiTransferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara