""
""

TRANSFERI (31. avgust): Šalke ponudio 6,5 miliona za Adebajora, Milan ne odustaje od Kake, Roma odbijena za Astorija...

Vreme čitanja: 11min | sub. 31.08.13. | 19:04

Uz MOZZART Sport iz minuta u minut pratite dešavanja na svetskoj fudbalskoj pijaci

 

 

Izabrane vesti

23.16 - Arsenal je poslao novu ponudu Valensiji za golmana Visentea Guaitu, ali se ne zna o kojoj je sumi reč. Prva u visini od 10 miliona evra je bila odbijena. Ako Guaita ode u London,  na njegovo mesto u Valensiji bi mogao da dođe Emilijino Vivijano

22.30 - Milan ne odustaje od Rikarda Kake
"Kaka bi bio veliko pojačanje. On je igrač koji nam je potreban i koji ima veliki kvalitet. Nadamo se najboljem", rekao je trener Milana Masimilijano Alegri

22.23 - Talentovani Rus Denis Čerišev iz B tima Real Madrida, prešao je u Sevilju na jednogodišnju pozajmicu. 

21.50 - Nemanja Rnić je pronašao novi klub. Posle epizode u ukrajinskoj Hoverli, bivši štoper Partizana, Anderlehta i Beršota prešao je u Volfsberger iz Austrije.

21.42 - Roma je ponudila 7,5 miliona evra Kaljariju za reprezentativnog štopera Davidea Astorija i odbijena je. Italijanski mediji navode da će uskoro Milan poslati jaču ponudu od Romine i da bi Astori do ponedeljka uveče mogao da završi na San Siru. 

21.26 - Šalke je poslao i zvaničnu ponudu Totenhem za Emanuela Adebajora. Nemci za tamnoputog napadača nude 6,5 miliona evra. 

21.10 - Fabio Koentrao je na izalznim vratima Real Madrida. Danas se spekulisalo o interesu Mančester Junajteda, od ranije je poznata priča oko Totenhema, ali izgleda da je u pol poziciji Monako koji je spreman da ponudi 15 miliona evra za Portugalca. 

20.53 - Andrej Mrkela je novi fudbaler Spartaka iz Subotice. On je do sada bio član turskog Eskišehira, a u Srbiji je prethodno igrao za Rad, Sopot i OFK Beograd. Prošao je mlađe kategorije Crvene zvezde.

20.44 - Španski mediji otkrivaju da je Mančester Junajted zainteresovan za štopera madrdiskog Atletika Mirandu i da je spreman da ga plati 7,5 miliona evra. 

20.19 - Ako Marko Borijelo napusti Romu, zameniće ga odlični napadač Katanije Gonzalo Bergesio. Dva kluba su u pregovorima, a moguće je da Kataniju napusti i drugi najbolji igrač Pablo Barijentos za kojeg je stigla ponuda iz UAE. 

20.05 - Defanzivac Kevin Teofil Ketrin prešao je iz Rena u Kadrif u transferu vrednom 2,5 miliona evra. 

19.49 - Posle kupovina Đibrila Sisea i urugvajskog talenta Gonzala Buena, Kubanj želi još da dovede jednog napadača. Klub iz Krasnodara je ponudio Fejenordu 7,5 miliona evra za sjajnog Italijana Gracijana Pelea, koji je ubedljivo najbolji igrač kluba iz Rotredama. Fejenord je već odbio 10 miliona za Pelea od jednog kluba iz Katara. Kubanj je danas doveo i levog beka Benfike, Lorenca Melgareha

19.32 - Posle Munira El Hamdauija, još jedan igrač Fiorentine bi mogao da završi na pozajmici u Malagi. Španski klub želi Violinog mladog vezistu Rafala Volskog.

19.17 - Marka piše da će Mančester Junajted platiti 36 miliona evra za Andera Ereru iz Bilbaa! Atletik ne želi da proda Ereru, jer njima novac ne znači ništa s obzirom da ne mogu da dovode skupa pojačanja, ali 36 miliona iznosi otkupna klauzula za Ereru. Tako da su im ruke vezane, ako Junajted dostavi pomenutu sumu na njihovu adresu. Mojes je očajnički ovog leta tražio centralnog vezistu, izvisio je za Alkantaru, Modrića, Ozila, Kabaja, a izgleda da je Erera konačno rešenje. 

19.04 - Urugvajski reprezentativac Valter Gargano se seli iz Intera u Parmu na jednogodišnju pozajmicu. 

18.49 - Krilo Porta Kristijan Atsu je i zvanično postao igrač Čelsija. On je mesecima bio na meti Liverpula, ali je poslednjih dana Čelsi ušao u trku i za pet miliona evra angažovao reprezentativca Gane. Atsu ima 21 godinu i igra na poziciji levog krila. Cena od "samo" pet miliona je zbog toga što je ušao u poslednju godinu ugovora i Porto je bio primoran da ga proda. On će automatski biti poslat na pozajmicu u Vitese. 

18.36 - Gotovo je izvesno da će Slobodan Rajković u finišu prelaznog roka napustiti Hamburg koji ne računa na njega. Stigla je i prva konkretna ponuda. Augsburg je ponudio dva miliona evra za srpskog štopera. Hamburg nema ništa protiv, ali čeka se Rajkovićev odgovor. 

18.28 - Benfika se namučila ovog leta da dovede štopera Lisandra Lopeza iz Rasinga, a posle samo mesec dana od realizovanog transfera, odlučili su da se rastanu sa njim. Mladi Argentinac ide u Hetafe na jednogodišnju pozajmicu, što može da znači da u Lisabonu ostaje naš Stefan Mitrović za koga se takođe spekulisalo da bi mogao da bude pozajmljen Nici. 

18.14 - Sanderlend je doveo još jedno pojačanje! Na jednogodišnju pozajmicu iz Svonsija su doveli korejskog vezistu Ki Sung Junga. On je 11. pojačanje Crnih mačaka ovog leta. 

18.05 - Jedna od zvezda finiša prelaznog roka biće i supertalentovani zadnji veznio Sent Etjena, Žošua Žilvaži. Za reprezentativca Francuske su stigle identične ponude Arsenala i madridskog Atletika. Oba kluba su ponudila po 10 miliona evra. 

17.52 - Mladen Petrić, kome je istekao ugovor sa Fulamom, blizu je povratka u nemački fudbal. Hrvat se sada nalazi na meti Kelna pošto mu je propao transfer u Reding. 

17.32 - Roma je ponudila Nici osam miliona evra za argentinskog napadača Darija Cvitanića. Čeka se odgovor francuskog kluba. 

17.19 - Prema informacijama koje stižu iz Rusije, švedski vezista Kim Kalstrom se seli iz Spartaka u Terek. U pitanju je pozajmica. 

17.09 - Svakakve glasine stižu u finišu prelaznog roka. Posebno zanimljive su one vezane za Inter i Arsenal. Navodno Neroazuri pokušavaju da dovedu Fernanda Toresa i Marka Borijela, a Tobžije Kaku i Julijana Draklsera. Opširnije o tim pričama OVDE

16.58 - Nekada veliki talenat Đefren se vraća u Barselonu! Ali, ne u Blaugranu, već u Espanjol. Španac stiže na jednogodipnju pozajmicu iz Sportinga iz Lisabona. 

16.50 - Jedan od najtalentovanijih igrača Milana i njihov prvi strelac u pripremnom periodu, Andrea Petanja prešao je na jednogodišnju pozajmicu u Sampdoriju. 

16.37 - Levi bek Milana Luka Antonini je prešao u Đenovu! On je potpisao trogodišnji ugovor sa Rosonerima. U zamenu za njega, Milan je dobio slovenačkog vezistu Valtera Birsu, koji je potpisao takođe na tri godine. 

16.29 - Direktor Bajera iz Leverkuzena Volfgang Holchauzer je potvrdio da su u toku pregovori sa Bešiktašem oko portugalskog napadača Uga Almeide.

16.16 - VBA će do kraja prelaznog roka potpisati dvojicu napadača, a jedan od njih bi mogao da bude Demba Ba, koji je višak u Čelsiju, a želi ga i Njukasl. 

16.05 - Jedan od najvećih grčkih talenata Sotiris Ninis se preselio iz Parme na jednogodišnju pozajmicu u PAOK. 

15.55 - Japanski vezista Makoto Hasebe je napustio Volfsburg i u zamenu za dva miliona evra se preselio u Nirnberg. 

15.48 - Andre Vilas Boaš i definitivno ne računan na Asu Ekotoa i pokušaće da do kraja prelaznog roka dovede levog beka Rome, Federika Balzaretija

15.30 - Veliki dan za Liverpul! Posle Mamadua Sakoa, doveli su i Tijaga Ilorija iz lisabonskog Sportinga. On će ih koštati 10 miliona evra. Portugalac ima samo 20 godina, takođe igra na poziciji štopera, samtraju ga jednim od najtalentovanijih defanzivaca Evrope, a želela ga je i Barselona. Dolasci Sakoa i Ilorija bi mogli da znače i konačan transfer Martina Škrtela u Napoli. Takođe, u Liverpulu se nadaju da će do kraja dana potpisati i Viktora Mozesa iz Čelsija, mada Nigerijca žele još Stouk, VBA i Norič. 

14.44 - Francuski mediji tvrde da su čelnici PSŽ i Liverpula došli do konačnog dogovora kada je u pitanju transfer štopera Svetaca, Mamadua Sakoa na Enfild. Visina obeštećenja biće 17 miliona evra, a ne 23, kako je u prvi mah najavljivano.  

14.40 - Prema saznanjima do kojih je došao francuski L'Ekip, talentovani vezista Lila Florijan Tovan nalazi se vrlo blizu potpisivanja ugovora sa Olimpikom iz Marselja. Tovan već duže vreme želi da napusti redove Lila, a Marselj je do sada bio najuporniji. Ipak, za realizaciju transfera timu sa Velodroma biće potrebno oko 15 miliona evra.

14.36 -Brazilski golman Žulio Cezar mogao bi da do kraja prelaznog roka stane na gol Šalkea, međutim, veliko je pitanje da li ima dovoljno vremena da se transfer završi.
„Znamo da je Šalke zainteresovan, ali teško da će moći nešto da se uradi jer je previše komplikovano“, potvrdio je da se nešto kuva menadžer Cezar Kardozo.

Žulio Cezar se nalazio na meti Fjorentine, Benfike i Napolija, ali će karijeru ipak nastaviti u KPR.

14.33 - S obzirom da Kuban iz Krasnodara čeka težak i trnovit put u Ligi Evrope, uprava kluba rešila je da se pojača do kraja prelaznog roka. A prvi igrač koji će krenuti put Rusije je Lorenco Melgareho (23) iz Benfike. Levi bek lisabonskih Orlova će danas otputovati u sedite svog novog kluba, gde će staviti paraf na ugovor i odraditi sve potrebne lekarske preglede.

14.22 - Sada je i definitivno, Milan neće dovesti japanskog reprezentativca iz redova CSKA, Keisukea Honde. Do konačnog dogovora dva kluba nije došlo, pa tako da 27-godišnji vezista na San Siro doći u januaru kao slobodan igrač. Prema tome, Rosonerima ostaje da se posvete maksimalno dovođenju Kake iz Reala.

13.58 - Dosadašnji kapiten fudbalera Štutgarta Serdar Taski napustio je klub i karijeru će nastaviti u Spartaku iz Moskve, potvrđeno je u klubu. Finansijski detalji nisu saopšteni, a jedino što je rečeno jeste da odlični štoper odlazi u Rusiju jer želi nove izazove u karijeri. Taski ima 26 godina. U dresu Švaba osvojio je titulu 2007, a odigrao je ukupno 263 utakmice i postigao 16 golova.

13.45 - Menadžer Evertona Roberto Martinez je već sada spreman da sa Barselonom uđe u pregovore oko produžetka pozajmice talentovanog Đerarda Delofeua na još jednu sezonu. Martinez je oduševljen igrama mladog Španca, koji je nedavno postigao i prvenac u dresu Karamela.

13.22 - Menadžer Seltika Nil Lenon pokušaće maksimalno, shodno mogućnostima, da pojača ekipu za izazove koji očekuju njegov tim u ovoj sezoni. S obzirom da će u Ligi šampiona igrati u “grupi smrti“ sa Barselonom, Milanom i Ajaksom, Lenon traži levog beka, koje je, čini se pronašao u Mančester junajtedu. U pitanju je Aleksandar Batner (24), a njegov menadžer Aleksandar Bursać ističe da bi do dogovora dva kluba moglo doći uskoro.

“Istina je, Seltik želi Aleksandra na jednogodišnju pozajmicu, a Junajted želi da mu pomogne da se razvija kao igrač. Zbog toga vrlo je moguće da će do dogovora ubrzo doći“, rekao je Bursać.

12.59 - Najnovija vest stiže sa Ostrva. Ako Dejvid Mojes ne uspe da ubedi upravu Evertona da pusti Lejtona Bejnsa, Fabio Koentrao će postati novi igrač Mančester junajteda. Đavoli već duže vreme traže zamenu za pomalo istrošenog Patrisa Evru, a izgleda da će imati vrlo dostojnog naslednika na terenu. 

12.33 - U slučaju da bivši napadač Čelsija Salomon Kalu (28) ne dođe u Arsenal, gotovo je izvesno da će iskusni centarfor Juventusa Fabio Kvaljarela stići na Emirejts, prenosi britanski Dejli Mejl.

12.03 - Verovatno i poslednje pojačanje Monaka u ovom prelaznom roku, Žofri Kondogbija, tokom predstavljanja u novom klubu rekao je da su mu mnogo savetovali da ne potpisuje ugovor sa Real Madridom.
“Iskreno, drago mi je zbog toga što do transfera u Real nije došlo. Razgovarao sam sa mnogim ljudima koji se odlično razumeju u fudbal i rekli su mi da bi to bio izuzetno riskantan potez za mene“, rekao je Kondogbija.

Podsetimo, talentovani francuski fudbaler je u kneževinu stigao za 20 miliona evra.

11.45 - Danijel Pranjić je sporazumno raskinuo saradnju sa Sportingom iz Lisabona, a karijeru će nastaviti u Panatinaikosu. Hrvatski defanzivac, koji je prošlu sezonu igrao na pozajmici u Selti, imao je ugovor sa Lavovima do 2015. godine, ali s obzirom da ne bi dobio pravu minutažu raskid je bio jedino logično rešenje. Pranjić je potpisao sa grčkim klubom na tri godine.

11.00 - Španski mediji u glas prenose da je Šinji Kagava na korak od kompletiranja transfera u Atletiko Madrid. Ozvaničenje saradnje je samo pitanje sata, a trenutno se pregovara o sumi koju bi Jorgandžije trebale da uplate na račun Đavola.

10.40 - Iako su VBA i Sautempton tipovani kao favoriti za potpis Viktora Mozesa, izgleda da će Liverpul “ukrasti“ igrača rivalima, a da li će 22-godišnji Nigerijac zablistati poput Danijela Staridža, videćemo ako dođe na Enfild.

10.20 - Mnogi navijači Milana bi vrlo rado voleli da vide svog miljenika, Rikarda Kaku ponovo u dresu Rosonera, a čuveni tandem Berluskoni-Galijani neumorno radi na tome da Brazilac do kraja prelaznog roka i dođe. Real Madrid za slobodu nekada najboljeg igrača planete traži 15 miliona evra, a posao bi mogao da upropasti Arsenal, koji očajnički traži jedno veliko pojačanje za novu sezonu.

10.04 - Menadžer Čelsija Žoze Murinjo i definitivno je odustao od “potere“ za Vejnom Runijem. Portugalac je posle poraza u Superkupu Evrope istakao da je za Čelsi prelazni rok završen i da više neće biti nikakvih novih pojačanja. 

10.02 - Vezista Mančester Sitija Geret Beri (32) spreman je na znatno smanjenje plate kako bi prešao u Everton i dobio veću minutažu. Dolaskom Manuela Pelegrinija reprezentativac Engleske sve ređe dobija priliku da igra, tako da se odlazak sa Itihada prosto nameće kao vrlo logično rešenje. 

10.00 Viktor Mozes već duže vreme ima mnogo problema da dođe do veće minutaže zbog ogromne konkurencije u timu, a dolaskom Širlea i Vilijana Nigerijac je potpuno pao u drugi plan. Zbog toga, 22-godišnji krilni napadač želi da napusti Stamford Bridž pre zatvaranja pijace, a u ovom trenutku pominje se odlazak u VBA ili Sautempton.

09.54 Andre Vilas-Boaš se izgleda neće zaustaviti na sedam odličnih pojačanja i do sada potrošenih 121 milion evra. Naime, posle Paulinja, Soldada, Čadlija, Kapuea, Eriksena, Lamele i Kirikeša na Vajt Hart Lejn mogao bi da stigne i Čičarito Ernandez, čime bi Totenhem završio ovu rundu kupovine. Junajted neće prodati svog džokera za manje od 20 miliona evra, a Pevci su spremni da pošalju ponudu veću za koje milionče, čisto da bi priča bila realizovana što pre. 

09.52 - Iskusni centarfor Benfike Oskar Kardozo mogao bi da bude poslednje pojačanje Barselone u finišu prelaznog roka. O tome nešto više možete pročitati OVDE.

09.49 - S druge strane, Dejvid Mojes sprema pravu bombu za kraj. Na naslovnoj strani britanskog San Sporta osvanuo je naslov:
“Mojes spremio 77 miliona funti za Hereru, De Rosija, Bejnsa i Felainija“.

Dakle, škotski stručnjak se ne šali, ali treba istaći da su klubovi pomenutih igrača već odbili prve ponude, ali ostaje da se kraj prelaznog roka bliži i da je Mojes spreman da iznos poveća, samo kako bi realizovao transfere. Herera bi bio plaćen 30,7 miliona funti, De Rosi 10,2 miliona, a ostatak novca bi išao za dvojac Bejns-Felaini. Da li je to malo za ovakve igrače?

09.47 Arsen Venger je spremio 45 miliona evra za Julijana Drakslera, a nešto više o ovoj temi možete pročitati OVDE. Takođe, britanski Dejli Mejl piše da bi Kaka mogao da bude jedno od ogromnih pojačanja u samom finišu. Brazilski ofanzivni vezista je odlučio da posle višegodišnje agonije napusti Real Madrid i sreću pronađe na nekom drugom mestu. Da li će to biti baš Arsenal ostaje da vidimo. Takođe, u igri je i bivši napadač Čelsija Salomon Kalu (28), koji bi na Emirejts mogao da dođe za otprilike tri miliona evra.

09.45 - Kako sada stvari stoje, dva imena o kojima će se najviše pričati tokom poslednjih dana prelaznog roka su Arsen Venger i Dejvid Mojes. Menadžeri Arsenala, odnosno Mančester junajteda još uvek nisu dovela nijedno veliko pojačanje, a ostrvski mediji pišu da su na pomolu velike kupovine.

Šta se sve dešavalo prethodnog dana na svetskoj fudbalskoj pijaci možete pogledati OVDE.

Sve vesti vezane za transfere možete naći na našem SPECIJALU.

Poštovani posetioci MOZZART Sporta, dobro jutro vam želi redakcija našeg portala. I danas ćemo zajedno sa vama pratiti sva dešavanja na evropskoj fudbalskoj pijaci.

(FOTO: Screenshot Sun Sport, Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalTransferi 2013Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara