""
""

TRANSFERI (23. avgust): Ljajić završio sa Firencom, Zenit broji 30 miliona za Mandžukića, Fejsa pojačao srpsku Benfiku!

Vreme čitanja: 8min | pet. 23.08.13. | 23:23

Uz MOZZART Sport iz minuta u minut pratite dešavanja na svetskoj fudbalskoj pijaci...

21.07 - Totenhem će deo novca od prodaje Gereta Bejla potrošiti u Rumuniji. Pevci su poslali, a  Steaua prihvatila sedam miliona funti vrednu ponudu za štopera Vlada Čiričeza.

Izabrane vesti

21.04 - Svonsi je saopštio da je Luk Mur napustio klub, posle sporazumnog raskida ugovora.

20.50 - Liverul je ponudio 8,5 miliona evra Sportingu za mladog defanzivca Tijaga Ilorija.

20.47 - Espanjol je doveo igrača iz Real Madrida. Doduše, iz B sekcije slavnog kluba stigao je vezista Aleks Fernandez.

20.46 - Zadnji vezni Franko Zukolini mogao bi da bude novo pojačanje Intera. Argentincu je istekao ugovor sa Saragosom i mogao bi bez obeštećenja da stigne na Đuzepe Meacu.

20.10 - Adem Ljajić i Fjorentina neće produžiti saradnju. Pregovori o novom ugovoru između rukovodstva Ljubičastih, menadžera Falija Ramadanija i oca mladog fudbalera okončani su bezuspešno, pa će u završnici prelaznog roka nekadašnji fudbaler Partizana napustiti stadion Artemio Franki. Za njega su odavno zainteresovani Milan i Atletiko Madrid (poslednjih dana pominje se i Roma), Viola će gledati da ga proda do kraja prelaznog roka kako bi izvukla obeštećenje, pošto mu ugovor ističe narednog leta.


18.00 - Partizan je dogovorio saradnju Markom Petkovićem iz OFK Beograda. Više o tom transferu pročitajte OVDE.

17.49 - Vilijan je definitivno bliži Čelsiju nego Totenhemu. Iako je skoro završio sa Pevcima, poziv Žozea Murinja sve je promenio. Portugalski stručnjak priznao je da želi Brazilca i da se radi na njegovom transferu.

17.11 - Arsenal će pobediti Liverpul u trci za Dijega Kapela. Špansko krilo iz lisabonskog Sportinga je na meti oba engleska velikana, ali Tobdžije su spremne da plate traženu senu od sedam miliona evra, dok je Liverpul ponudio dva manje. 

17.02 - Prema navodima ostrvskih medija, iskusni hrvatski napadač Mladen Petrić je praktično novi član Redinga, pošto ga još samo zvaničan paraf deli od prelaska iz Fulama. 

16.49 - Posle samo jedne sezone u Primeri, nemački defanzivac Kristijan Lel napušta Levante. Nekadašnji igrač Bajerna će pojačati odbranu Hamburga. 

16.32 - Zenit i Dinamo iz Moskve pregovaraju o transferu defanzivca Aleksandra Anjukova. Zenit traži 8,5 miliona evra za ruskog reprezentativca, dok Policajci nude pet miliona. Ipak, ruski mediji pišu da je dogovor dva kluba izvestan. Dinamo se ozbiljno pojačao pošto je doveo triling iz Anžija: Žirkov, Kokorin (mada je on u Anži otišao iz Dinama pre mesec dana), Denisov, zatim tandem iz Rubina: Kasajev - Đađun, Tventeovog štopera Daglasa, kao i talentovanog Rumuna Floreskua iz Astre Đurđu. 

16.27 - Novi Pazar je blizu dogovora sa sinom Dijega Armanda Maradone. Opširnije pročitajte OVDE.

16.18 - Mladi napadač Anđelko Savić o kojem ste imali prilike da čitate u rubrici Srpski sinovi prešao je iz Sampdorije na jednogodišnju pozajmicu u Šefild Venzdej. 

16.02 - Levi bek Milana Luka Antonini je odbio ponudu Bešiktaša i pregovara sa Torinom. Prvotimac Rosonera želi trogodišnji ugovor, dok mu Granata nudi ugovor na jednu sezonu plus opciju o produženju. 

15.51 - Parma je na odlilčnom putu da dobije pojačanje iz Intera. Italijanski mediji prenose da je praktično sve dogovoreno oko selidbe Valtera Gargana na stadion Tardini. Iskusni vezista bi došao na jednogodišnju pozajmicu u zabor Krstaša. 

15.35 - Zanimljive vesti stižu iz Grčke. OFI sa Krita pokušava da dovede iskusnog Raula Tamuda. Ali, trenutno nudi platu koja ne zadovoljava apetite španskog veterana. Ipak, predsednik Pulinakis je otputovao u Španiju na pregovore ne bi li nekako uspeo da ubedi Tamuda da kaže "da". OFI je pre nekoliko dana doveo i brazilskog napadača Ze Eduarda iz Đenove. 

15.21 - Ljubomir Fejsa je novi fudbaler Benfike. Srpski reprezentativac i doskorašnji član Olimpijakosa potpisaće ugovor na pet godina. Opširnije pročitajte OVDE.

15.18 - Nastavljaju se pregovori Intera i Samuela Etoa. Međutim, problem je plata Kamerunca. Inter nudi četiri miliona po sezoni plus bonusi, Eto traži šest miliona za godinu dana. Italijani se uzdaju da bi sjajni napadač ipak mogao da omekša stav i da se vrati u klub u kojem je briljirao. 

15.02 - Vest Hem i Sanderlend ne odustaju od Zdravka Kuzmanovića koji je na izlaznim vratima Intera jer Valter Macari ne računa ozbiljno na njega. Ranije su se pominjali Hamburg, Malaga, Betis, ali dva premijerligaša su izgleda najviše zainteresovani. Čelnici Vest Hema su trenutno u Italiji gde pokušavaju da realizuju transfer Fabija Kvaljarele iz Juventusa, pa bi priliku mogli da iskoriste i da ubede Inter da im po razumnoj ceni proda Kuzmanovića

14.46 - Ukoliko bi Atletiko pristao da Mančester Sitiju pozajmi tek pristiglog Martina Demikelisa, onda bi madridski klub krenuo u akciju dovođenja belgijskog štopera iz Ajaksa, Tobija Alderveirlda koji je ovog leta odbio ponude Bajera i Noriča. 

14.36 - Stouk Siti će pokušati da dovede vezistu Aston Vile Marka Olbrajtona koji u poslednje vreme nije u planovima trenera Lambera

14.25 - Ako Adem Ljajić napusti Fiorentinu, klub iz Toskane će pokuštai da na njegovo mesto dovede mladog ofanzivnog vezistu Verone, Žoržinja koji je do sada važio i kao potencijalno pojačanje Milana i Liverpula. 

14.16 - Budući da Fabio Koentrao sigurno napušta Real Madrid, klub je u potrazi za novim levim bekom jer ostaje samo sa Marselom na toj poziciji. Plan je da se angažuje talentovani Giljerme Sikuera iz Granade i već je zakazan sastanak dva kluba u ponedeljak. Sikuera je prošle sezone bio na meti Barselone, a ovog leta se pominjao kao pojačanje Evertona, ako iz kluba ode Ljeton Bejns. Real planira da u sklopu transferu uključi i pozajmicu talentovanog Rusa Denisa Čeriševa, ali Granada želi isključivo novac. Ipak, nije teško za pretpostaviti da će Real da uspe u ostvarenju svog cilja. 

14.02 - Iako se poslednjih dana spekuliše o odlasku Lukasa Podolskog iz Arsenala u Šalke, njegov menadžer je kategorično demantovao tu mogućnost i poručio da "Podolski ima čvrst ugovor sa Tobdžijama."

13.41 - Serhio Buskets produžio je ugovor sa Barselonom do 2018. godine, a po novom sporazumu otkupna klauzula za odličnog vezistu sada iznosi neverovatnih 150 miliona evra.

13.09 - Vezista Tventea Vilijem Jansen otišao je na jednogodišnju pozajmicu u Utreht.

12.55 - Golman Espanjola Kiko Kasilja na meti je Arsenala, koji planira da ga angažuje do kraja meseca. Kasilja ima 26 godina i poslednje dve sezone proveo je na pozajmicama u Kadizu i Kartaheni. Standardni je član selekcije Katalonije.

12.38 - Austrijanac Paul Šarner raskinuo je ugovor sa Hamburgerom i slobodan je u izboru nove sredine. On je prošle godine igrao na pozajmici u Viganu, a za njega sada zainteresovan Volfsburg.

12.10 - Prema pisanju nemačkog Bilda (čije ekskluzive retko kada nisu tačne), Zenit je poslao Bajernu službenu ponudu za Marija Mandžukića, koja je navodno teška 30 miliona evra! Sportski direktor ruskog kluba Ditmar Bajersdorfer je već stupio u kontakt sa Mandžukićevim menadžerom Ivanom Cvjetkovićem.

11.49 - Juventus čeka na pojačanje na poziciji levog beka. Aleksandar Kolarov i Kamilo Zunjiga su velike želje Antonija Kontea, ali Srbin je preskup, a Napoli ne želi da se odrekne Kolumbijca. Sada se pojavila opcija da Stara dama pribegne jeftinijem rešenju i na levi bok dovede Markinja iz Rome na kojega trener Rudi Garsija ne računa. 

11.34 - Barselona se i dalje muči u potrazi za štoperom, a pošto ih je par igrača odbilo sada su pronašli novu metu: Tijaga Ilorija iz lisabonskog Sportinga. Mladi Portugalac je već mesecima na listi želja Liverpula, ali sada se i Barsa uključila u trku. 

11.19 - Švajcarski napadač Inosent Emeghara koji je prošlu polusezonu igrao odličnu za Sijenu, i došao na radar Lacija i Seltika, karijeru nastavlja u novom italijanskom prvoligašu Livornu. 

11.05 - Poznato je da Milan i Đenova tesno sarađuju kada su transferi u pitanju, a sada su dva italijanska kluba opet seli za pregovarački sto i postigli dgovor. Reč je o trampi dvojice vezista. Iz Đenove u Milan stiže Slovenac Valter Birsa koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Torinu, dok u suprotnom pravcu ide Francuz Bakaje Traore, koji je prošlog leta došao na San Siro iz Nansija, ali nije uspeo da se izbori za minutažu. 

10.52 - Uprkos velikom interesovanju Arsenala i PSŽ, Joan Kabaj izgleda da ostaje u Njukaslu iako je želeo transfer. Klub sa severa Engleske je odredio cenu od 25 miliona evra koju u ovom trenutku nisu spremni da plate ni Tobdžije, ni Sveci. 

10.39 - Posle dolazaka Hoze Marije Kaljehona i Driza Mertensa, iskusni Makedonac Goran Pandev bi mogao da postane višak u Napoliju. Ipak, ne treba da brine za nastavak karijere jer su za njega stigle dve ponude iz Rusije: Od moskovske Lokomotive i Rubina iz Kazanja. 

10.36 - Nije gotova priča između Mančester Junajteda i Evertona. Mojes u paketu želi Lejtona Bejnsa i Maruana Felainija, ali je njegov bivši klub sa Gudison Parka odbio prvu ponudu. Everton ne želi da prodaje svoje zvezde, ali problem je što je Felaini saopštio menadžeru Martinezu i ljudima u klubu da želi u Mančester Junajted, tako da se očekuje nova ponuda za Belgijanca koji ima otkupnu klauzulu u visini od 23 miliona funti.  

10.29 - Roma je prodavala, a sada želi da kupuje. Podsetimo da je Vučica zaradila 31,4 miliona evra od prodaje Markinjosa, 15 miliona od prodaje Osvalda u Sautempton, a 35 miliona će dobiti od transfera Lamele u Totenhem. Sada kada su napunili kasu, spremni su i da nešto od tog novca ulože u dovođenje pojačanja jer dosadašnje akvizicije poput Strotmana, Benatije i Žervinja ne zadovoljavaju apetite navijača. Spremili su 10 miliona evra za Adema Ljajića, a 12 miliona evra će ponuditi Nici za argentinskog napadača Darija Cvitanića. Takođe, na listi želja su i supertalentovani Hrvat Ante Rebić iz Splita, Adrijan Lopez iz madridskog Atletika, a sa Juventusom vode pregovore i oko Alesandra Matrija

10.22 - Kao što smo i navikli u prethodnih par nmedelja, vest dana na evropskoj fudbalskoj pijaci je Geret Bejl. U Madridu je sve spremno za dolazak Velšanina i rušenje svetskog rekorda. Totenhem će dobiti 99 miliona evra na ime obeštećenja, a Bejl platu od 10 miliona evra po sezoni. Jedina prepreka da se transfer i zvanično overi je situacija oko Vilijana. Brazilac iz Anžija je bio već viđen u Totenhemu, prošao je i lekarske preglede, a onda je "uleteo" Roman Abramovič i pozivom svom zemljaku Sulejmanu Kerimovu iz Anžija pokušao da minira ceo transfer. Ipak, malo je verovatno da će gazda Čelsija uspeti da dovede Vilijana i upropasti "posao veka". 

Šta se sve dešavalo prethodnog dana na svetskoj fudbalskoj pijaci možete pogledati OVDE.

Sve vesti vezane za transfere možete naći na našm SPECIJALU.

Poštovani posetioci MOZZART Sporta, dobro jutro vam želi redakcija našeg portala. I danas ćemo zajedno sa vama pratiti sva dešavanja na evropskoj fudbalskoj pijaci.


tagovi

Evropameđunarodni fudbalTransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara