"Zdravko Kuzmanović"
"Zdravko Kuzmanović"

TRANSFERI (26. avgust): Kuzmanović u Premijer ligi, Liverpul i Totenhem pazare u Ajaksu?

Vreme čitanja: 9min | pon. 26.08.13. | 21:27

Uz MOZZART Sport iz minuta u minut pratite dešavanja na svetskoj fudbalskoj pijaci...

Zdravko Kuzmanović

22.11 - Defanzivac Ajaksa Tobi Aldervirld mogao bi da pređe u Liverpul. Belgijanac se nalazio na meti Zenita, CSKA iz Moskve i Spartaka, potom i Atletiko Madrida koji je nudio 4,5 miliona evra, a sada su se uključili i Crveni...

Izabrane vesti

21.57 – Mančester junjated odredio je cenu za Nanijevo obeštećenje. Ko želi portugalsko krilo moraće da plati 13 miliona evra. 

21.23 – Sudeći prema pisanju španskih medija, PSŽ je ponudio Barseloni 40 miliona evra za napadača Pedra Rodrigeza. On će uskoro produžiti vernost Kataloncima na još tri godine, ali je priznao da mu prija interesovanje Francuza... 

20.38 – Totenhem je rešio da pokvari posao mnogim velikim klubovima Evrope. Pevci su zaradili dosta prodajom Gereta Bejla madridskom Realu, pa sada imaju dovoljno novca da kupe pojačanja, a jedno od njih  spominje se Kristijan Eriksen iz Ajaksa. Totenhem sprema klubu iz Amsterdama ponudu od 12 miliona funti za Danca.   

20.12 – Barselona i Mančester junajted bacili su oko na defanzivca Porta Eliakima Mangalu. Skauti oba kluba prethodnog vikenda su bili na licu mesta, na stadionu Dragao, gde su beležili sve vrline i mane Francuza koji godišnje zarađuje nešto više od 500.000 evra.

19.23 - Napadač Jasin Đebur (22), koji je prethodnu sezonu igrao na pozajmicu u Nansiju, napustio je Ren i zvanično potpisao trogodišnji ugovor sa Monpeljeom.

18.43 - Menadžer Arsenala Arsen Venger možda će uspeti da kupi nekog do kraja prelaznog roka. Tobdžije su ušle u pregovore sa Realom iz Madrida u vezi sa angažovanjem Anhela di Marije, koji bi koštao 26 miliona funti.
„Optimista sam i nadam se da vas neću razočarati“, rekao je Venger medijima.“Nemam tačan broj koliko igrača nam nedostaje, samo mislim da smo malo tanki u igračkom kadru“.

18.22 - Zdravko Kuzmanović nalazi se na pragu selidbe u Sanderlend na jednogodišnju pozajmicu, dok u Interu čekaju da se jave iz Evertona. Srpski reprezentativac u januaru je stigao među Neroazure iz Štutgarta, ali izgleda da nije zadovoljio...

17.30 - Kako pišu italijanski mediji, Roma bi uskoro mogla da se dogovori sa Kaljarijem oko kupovine štopera Davidea Astorija, koji bi uskoro mogao da se preselina na Olimpiko. To bi takođe moglo da znači da bi blizu odlaska iz Rima mogao da se nađe Nikolas Burdiso, koji nije uspeo da se izbori za mesto u prvih 11 kod Rudija Garsije.

16.54 - Artem Milevski još nije pronašao novi klub. Napadaču ističe ugovor sa Dinamom iz Kijeva 2. septembra, a do sada je imao tri ponude - Livorno, Crvena zvezda i Gabala iz Azerbejdžana.  

16.45 - Grojter Firt je pronašao zamenu za povređenog Nikolu Đurđića, a u pitanju je Niklas Fulkrug iz Verdera koji će doći na jednogodišnju pozajmicu.   

15.20 - Vezista Barselone Serhio Buskets produžio je ugovor sa katalonskim velikanom do 2018. godine sa izlaznom klauzulom od 150 miliona evra.

14.34 - POTVRDA IZ RUSIJE: List Izvestija piše da je kapiten Samuel Eto i zvanično pristao na raskid ugovora sa Anžijem. Iskusni centarfor će u toku dana završiti sve formalnosti, a već se i pozdravio sa saigračima i stručnim štabom. Kao što je već poznato, za usluge kamerunskog centarofra zainteresovani su Čelsi, Mančester junajted i Inter, a do kraja roka biće poznata sudbina jednog od najboljih napadača u prethodnoj deceniji.

14.14 - Da li bi posle Maruana Šamaka Kristal Palas mogao da oživi i karijeru lošeg momka Niklasa Bendtnera?! Podsetimo, Marokanac je pre samo nekoliko dana prekinuo post dug 298 dana (!), a ostrvski mediji pišu o tome da novajlija želi i drugog napadača Arsenala kojeg Venger ne želi. Da li je na pomolu novo “vaskrsnuće“?

13.49 - Da li će Viktor Mozes sreću potražiti u Liverpulu, baš kao i njegov prethodnih Danijel Staridž? Dejli Mejl saznaje da je uprava Redsa već uspostavila kontakt i da bi Nigerijac do kraja prelaznog roka mogao da krene put severa Engleske.

13.42 - Bivši igrač Real Madrida i doskorašnji prvotimac Fulama Mamadu Dijara (32) mogao bi uskoro da krene put Grčke. Prema pojedinim informacijama, iskusni zadnji vezista mogao bi da u novoj sezoni obuče dres Panatinaikosa.

13.20 - Prema pisanju britanskog Dejli Mejla, uprava Totenhema želi da iz Rima put Londona krene i iskusni levi bek Rome Federiko Balcareti (31). Kao što smo već napisali, očekuje se da će Erik Lamela u narednih nekoliko sati postati Pevac, a da li će se za isti potez odlučiti i Balcareti, videćemo...

13.04 - Sportski direktor Ajaksa Mark Overmars potvrdio je u razgovoru za Marku da je klub odbio ponudu Atletiko Madrida za Tobija Alderveirelda (24). Mladi štoper, kojeg traže klubovi sa Ostrva i iz Rusije, već duže vreme se nalazi na izlaznim vratima Ajaksa, međutim, ponuda od svega četiri miliona evra nije zadovoljila upravu Kopljanika. Jorgandžije traže zamenu za iskusnog Martina Demikelisa, koji bi posle samo dva meseca u klubu mogao da ode u Mančester Siti.

12.45 - U slučaju da pregovori sa Žulijom Cezarom propadnu, Benfika ima rezervni plan. U pitanju je čuvar mreže Seltika, Frejzer Forster (25), koji je odličnim partijama u dresu Kelta privukao veliku pažnju na sebe. Kompletan posao mogao bi biti ubrzan ako Seltik ostane bez mesta u Ligi šampiona, a sva je prilika da će se tako nešto i desiti.

12.20 - Gotovo definitivnim dolaskom Gereta Bejla u Real Madrid jedan od mladih napadača moraće da se oprosti od dresa Kraljevskog kluba. Ako ništa drugo, pominje se odlazak na pozajmicu, a u “igri“ su dva imena – Alvaro Morata (21), za kojeg se interesuje Totenhem i Hese Rodrigez (20), kojeg traži nekoliko španskih klubova.

12.06 - Ostrvski mediji u glas govore o tome da će 21-godišnji Erik Lamela u narednih nekoliko sati postati i zvanično igrač Totenhema! U ovom trenutku jedino je sporna visina obeštećenja, jer Roma traži 35 miliona evra, a Totenhem nudi “samo“ 30 miliona.
11.46 - Italijanska Gazeta Delo Sport donosi ekskluzivu koja se tiče budućnosti Adema Ljajića u Fiorentini. Naime, čelnici kluba će posle meča sa Katanijom održati poslednji, klučni sastanak posle kojeg će sudbina srpskog internacionalca i definitivno biti poznata. Milan definitivno ne odustaje od kupovine našeg plejmejkera, a kao potencijalna zamena pominje se supertalentovani 20-godišnjak iz Splita, Ante Rebić!

11.24 - Kao što je popularni radio Kadena SER i najavio, Mančester junajted je poslao ponudu od 45 miliona evra za vezistu Reala Mesuta Ozila. A sada španski list As dodaje ulje na vatru vestima da Ozil želi što pre da napusti Madrid i preseli se u Mančester. Ipak, postoji jedan mali problem, a to bi bila visina godišnjih primanja nemačkog plejmejkera. Ozil smatra da plata mora da bude oko sedam miliona evra godišnje, što je malo previše za Đavole, s obzirom da najbolji igrač, Robin van Persi zarađuje 500.000 manje. Videćemo da li će dva kluba i igrač moći da dođu do nekog kompromisnog rešenja u samom smiraju prelaznog roka.

11.02 - Posle trijumfa nad Svonsijem, menadžer Totenhema Andre Vilas-Boaš dotakao se mnogih tema, a između ostalog i Vilijanovog transfera u Čelsi, odnosno Vlada Kirikeša u severni deo Londona.
“Ne znam šta da vam kažem, možda će nam i Kirikeša neko ukrasti“, uz osmeh je rekao Vilas-Boaš.

10.45 - I dok sudbina Samuela Etoa još uvek nije poznata, njegov agent će odleteti prvim avionom u Mančester kako bi ispratio veliki derbi Junajteda i Čelsija. Poznato je da su oba kluba zainteresovana za 32-godišnjeg napadača, ali i da postoji opcija odlaska, odnosno povratka u Inter, a mediji u Italiji predviđaju veoma burnu nedelju za kamerunskog centarfora. 

10.25 - Žoze Murinjo smatra da nije on stavio Vejna Runija na "klackalicu", već Dejvid Mojes. Posebni već duže vremena želi Vazu u Čelsiju, ali je škotski stručnjak do sada odbio sve ponude Plavaca za 27-godišnjeg napadača.
"Ne znam u čemu je problem. Mi želimo da dovedemo izvrsnog napadača, kojem je menadžer rekao da će biti rezervna opcija. Mi ne želimo Robina van Persija, nema razloga da se diže tolika frka. Mojesova je krivica što je Runi u ovakvom stanju, ne ja", rekao je Murinjo.

10.20 - Sada je i zvanično, Atletiko Madrid je kontaktirao upravu Čelsija kako bi iskoristila trenutnu prenatrpanost vezista na Stamford Bridžu i na jednogodišnju pozajmicu dovela jednog od najboljih igrača Plavaca, Huana Matu!

10.17 - Od odlaska Oskara Kardoza (30) u Rusiju i definitivno nema ništa. Iskusni Paragvajac rekao je da nema nameru da odlazi na istok Evrope, već da je njegov primarni cilj ostanak na krajnjem zapadu

10.12 - Prema saznajima do kojih je stigao list El Mundo Deportivo, Ajaks i Kardif zainteresovani su za nekada zlatnog dečka Barsine La Masije, Isaka Kuenku.

10.06 - Iako je za 22-godišnjeg vezistu Bordoa Anrija Sevea veliko interesovanje pokazala Đenova, fudbaler je spreman da produži saradnju sa Žirondincima, prenose francuski mediji.

10.02 - Jedan od najboljih igrača Lacija u poslednje vreme definitivo je 28-godišnji vezista Ernanes. Gol koji je postigao protiv Udinezea dodatno je podstakao zainteresovane klubove da možda kupe brazilskog reprezentativca do kraja prelaznog roka, a ulje na vatru dodao je i sam Ernanes, koji je rekao da će o produžetku saradnje razmišljati tek kada se prelazni rok završi.  
“Novi ugovor? Nema nikakvih novih informacija, osim toga da ću o tome razmišljati tek kada se prelazni rok završi. Još uvek imam dve godine starog ugovora, tako da imam dovoljno vremena da o svemu dobro razmislim“, rekao je Ernanes.

10.00 - Trener Atletiko Madrida, Dijego Simeone rekao je da se nada da će se priča oko eventualnog odlaska Adrijana Lopeza uskoro završiti.
“Još uvek trenira sa nama. Nadamo se da će se situacija rešiti tokom ove nedelje, jer će kasnije moći da bude maksimalno fokusiran na isključivo fudbalske obaveze. Želim da ostane u klubu, i sada i u decembru“, rekao je Simeone

Adrijana veće duže prati nekoliko engleskih klubova, ali i Napoli, čije bi interesovanje moglo drastično da splasne s obzirom da je nedavno doveo kolumbijskog internacionalca Duvana Zapatu.

09.58 - Jedan od najboljih centarfora Evrope i napadač Borusije iz Dortmunda, Robert Levandovski, otkrio je nekoliko zanimljivih detalja koji se tiču njegove karijere.

“Posle polufinala Lige šampiona obavio sam jedan privatan razgovor sa Murinjom. Isto tako, godinu dana ranije sam razgovarao i sa Fergusonom. Njegov odlazak u penziju me je sprečio da dođem u Englesku. Hteo je da me dovede još pre dve sezone, ali nisam mogao da napustim Dortmund jer sam znao da me čeka nešto veliko sa ovom ekipom“, rekao je Levandovski.

09.56 - Nije tako davno bilo kada je Giljermo Očoa bio u centru pažnje zbog svojih gluposti iz mladosti, međutim, posle sjajne partije protiv PSŽ i maestralnih odbrana 28-godišnji čuvar mreže postao je interesantan brojnim evropskim klubovima. Međutim, on još uvek ne želi da ode.
“Moj cilj svakako jeste da zaigram u klubu koji ima najviše ambicije i koji napada trofej Lige šampiona. Od kako sam došao u Ažaksjo rekao sam da planiram da ostanem ovde dve do tri sezone. Međutim, nigde ne žurim, pa ću polako razmotriti kakve su mi opcije“, rekao je Očoa, koji je u Ažaksjo došao leta 2011. godine.

09.54 - Iako razgovori čelnika Lacija i Galatasaraja vezani za eventualni dolazak sjajnog napadača Buraka Jilmaza (28) na Olimpiko traju već poduže vreme, nikakav dogovor nije postignut, a priča se da transfer koči to što Lacijali nemaju novac koji bi odjednom uplati na račun istanbulskih Lavova, već bi se to oteglo na “milion“ sitnih rata.

09.52 - S obzirom na očajne rezultate koje Šalke beleži od starta sezone, uprava kluba rešena je da do kraja prelaznog roka dovede napadača koji bi malo razdrmao situaciju. Direktor Juventusa, Mikele Kriskitielo priznao je da je ostvaren kontakt između dva kluba i da je meta Rudara Fabio Kvaljarela (30). Iskusni centarfor bio je meta brojnih evropskih klubova, između ostalog Valensije, Sanderlenda i Vest Hema.

09.50 - Prema pisanju španske Marke, transfer Gereta Bejla u Real Madrid će konačno biti ozvaničen u četvrtak popodne, čime će biti završena jedna od najvećih i najdužih transfer saga ikada, koja je završena rekordnom isplatom od 99 miliona evra.

Šta se sve dešavalo prethodnog dana na svetskoj fudbalskoj pijaci možete pogledati OVDE.

Sve vesti vezane za transfere možete naći na našm SPECIJALU.

Poštovani posetioci MOZZART Sporta, dobro jutro vam želi redakcija našeg portala. I danas ćemo zajedno sa vama pratiti sva dešavanja na evropskoj fudbalskoj pijaci.

(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalTransferi 2013Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara