""
""

TRANSFERI UŽIVO (30. avgust): Liverpul daje 23 miliona za štopera PSŽ, Šalke pazario u Milanu; Murinjo zvao Ramosa u Čelsi!

Vreme čitanja: 7min | pet. 30.08.13. | 23:00

Uz MOZZART Sport iz minuta u minut pratite dešavanja na svetskoj fudbalskoj pijaci

22.17 - Rimski Lacio po svaku cenu želi da dovede napadača Galatasaraja Buraka Jilmaza. Kako pišu italijanski mediji Rimljani će ponuditi 13 miliona evra, ali i Serđa Flokarija i Mihaela Sijanija.

Izabrane vesti

21.43 - Vezista moskovskog CSKA Keisuke Honda po svemu sudeći neće preći u Milan pre januara, pošto je Ruski klub odbio poslednju ponudu Rosonera od tri miliona evra plus dodatni bonusi.

20.15 - Transfer sapunica, koja se verovatno popela više na glavu svim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu, konačno je završena. Geret Bejl je novi član Reala iz Madrida sa kojim je potpisao višegodišnji ugovor vredan ukupno 91 milion evra, preneo je čuveni španski sportski dnevnik AS.

19.58 - Kako piše Skaj Italija katarski El Jaiš ponudio je Kataniji četri miliona evra za Pabla Barijentosa.

19.17 - Roma namerava do kraja prelaznog roka da dovede još jednog štopera, a kako pišu italijanski mediji u ovom trenutku najbljiži olimpiku je fudbaler Kaljarija Davide Astori.

18.25 - Kako ne može da prođe nijedan dan bez vesti o Geretu Bejlu, evo jedne za danas. Čelnici Adidasa, tehničkog sponzora Real Madrida, poslali su iz Nemačke u Španiju specijalni model kopački koji će Velšanin nositi na promociji u novog fudbalera kraljevskog kluba. Prema poslednjim informacijama, svečanost na Bernabeu mogla bi da bude upriličena sutra.

17.24 - Mamadu Sako bi mogao da postane veliko pojačanje Liverpula u finišu prelaznog roka. Štoper PSŽ verovatno napušta Park prinčeva, pogotovu ako se obistine najave da će Englezi za njega platiti 23 miliona funti.

17.02 - Ajaks je ostao bez Kristijana Eriksena koji je prešao u Totenhem, pa mu traži zamenu. Direktor kluba iz Amsterdama Mark Overmars je potvrdio da je pokušao da od Čelsija pozajmi Marka van Ginkela, ali je dobio negativan odgovor.

16.42 - Vest Hem razmatra mogućnost da na pozajmicu iz moskovske Lokomotive angažuje napadača Felipea Kaiseda.

16.21 - Timu Puki je prošao lekarske preglede i zvanično je novi fudbaler Seltika. Finac je stigao iz Šalkea, a u Glazgovu će zameniti Gerija Hupera, koji je prešao u Norič.

16.09 - Arsenal grozničavo traži pojačanja u finišu prelaznog roka. Povredio se Lukas Podolski, pa Arsen Venger namerava da dovede Fabija Kvaljarelu. On je pod ugovorom sa Juventusom, a na spisku je želja još dva premijerligaša, Vest Hema i Noriča.

15.57 - Vest Bromvič Albion želi ponovo da sarađuje sa Čelsijem. Prošle godine Plavci su klubu iz Birmingema pozajmili Romela Lukakua, a sad bi mogli Viktora Mozesa, koji očigledno neće imati odgovarajuću minutažu kod Murinja.

15.43 - Kristijan Teljo produžio je ugovor sa Barselonom do leta 2018. godine. Prema odredbama novog ugovora, klub koji bude želeo da kupi Telja moraća da plati obeštećenje od 25 miliona evra.

15.15 ZVANIČNO - Kevin Princ Boateng postao je novi igrač Šalkea. Ovaj 26-godišnji vezista potpisao je trogodišnji ugovor sa Rudarima, a finansijski detalji još uvek nisu poznati.

14.40 - Švajcarac Eren Derdijok se vraća u Bajer u kojem će sledeće sezone igrati kao pozajmljen fudbaler Hofenhajma u koji je i stigao iz Leverkuzena.

14.20 - Dejvid Mojes panično traži pojačanja za vezni red. Ali ponuda od 12 miliona evra za Danijelea De Rosija nije dala rezultate. Jedni pišu da Roma nije htela, drugi da nije hteo De Rosi. Bilo kako, nastavlja se potraga Mančester junajteda.

14.15 - Žoze Murinjo je dobrano popunio vezni red Čelsija, a sada je na redu odbrana. El Kofidensijal piše da je Portugalac telefonom pozvao defanzivca Reala Serhija Ramosa i pitao ga šta misli o selidbi u London. Dobio je negativan odgovor.

14.10 - Vlad Kirikes je i zvanično zadužio opremu Totenhema. Steaua će na ovom poslu zaraditi 8,5 miliona funti.

14.00 - Italija je poludela za Mamaduom Sakom, ali niko nema 15 miliona evra da plati obeštećenje koje traži Pari Sen Žermen. Mediji pišu da bi izlaz mogao da bude u jednogodišnjoj pozajmici, ali ne Romi, već Milanu, koji se najednom umešao u trku. Međutim, samo pod uslovom da Sako pristane da sa Svecima produži ugovor koji mu ističe na kraju sezone.

13.45 - Opšti haos u Šalkeu. Boateng je stigao na preglede, a Trankilo Barneta želi da po svaku cenu napusti Gelzenkirhen. Prva opcija mu je Kristal Palas.

13.30 - Dve godine pošto je napustio Monako zbog ugovora sa Arsenalom Park Ču-jung bi mogao da se vrati u Francusku, ali ovaj put u Sent Etjen, mada se prema informacijama L’Ekipa pominju i Lorijan i Ren.

13.15 - Gazeta delo Sport navodi da je Fjorentina još jednom zvala golmana Kvins Park Rendžersa Žulija Sezara, ali da je posao i ovaj put propao, jer Brazilac traži previsoku platu.

13.00 - Atletik Bilbao je potvrdio da je dobio ponudu Mančester junajteda za Andera Hereru. Ali, kao što je dobro poznato, ljude na San Mamesu novac ne zanima.
"Naš klub je drugačiji od ostalih. Mi sa igračima stvaramo emotivne veze. Novac ne interesuje. Ako igrač želi da ide, mora to da nam kaže", objasnio je predsednik Hoze Urutia.

12.00 - Bomba u Gelzenkirhenu! Kevin-Prins Boateng je na pregledima pred potpis ugovora sa Šalkeom! Za sada nije poznato koliko će Rosoneri zaraditi na prodaji fudbalera topovskog udarca.

10.50 - Sudbina Miloša Krasića i dalje je nejasana, iako se pominjala mogućnost transfera u lionski Olimpik. Ali...
"Krasić mi jeste ponuđen, ali kao i 288 drugih igrača. Pardon, sada ih je 300", odgovara trener Liona Remi Garde.

Turski mediji spekulišu i da bi Krasić konačno mogao da dobije pravu šansu u Istanbulu, ali samo ako najveće zvezde tima zbog izbacivanja iz Evrope ne napuste klub.

10.20 - Talentovani Tom Kerol na meti Kristal Palasa, koji pokušava da ubedi upravu Totenhema da će mladom reprezentativcu Engleske biti bolje da minute stiče negde gde će za njega biti mesta.

10.00 - Džolion Leskot se ovih dana dovodio u vezu sa Liverpulom, ali engleski štoper odbija selidbu i kaže da želi da se izbori za mesto u poslednjoj liniji Mančester Sitija.

Emanuel Adebajor09.30 – Glasina jutra nam stiže iz Nemačke. Bild,  naime, tvrdi da je uprava Šalkea posle očajnog starta sezona krenula u potpuno ofanzivu. Posle čuvenog Ronaldinja, nanišanila je i napadača Totenhema Emanuel Adebajor, koji je na Vajt Hart Lejnu pao u drugi plan po dolasku Roberta Soldada. Problem je, međutim, cena, jer Šalke ne želi da isplati osam miliona funti. Rešenje bi mogla da bude pozajmica.

09.25 -  Pomalo neverovatna informacija stiže nam iz Engleske. Dejli Miror, naime, piše da će Čelsi posle dovođenja Samjuela Etoa na Stamford Bridž pokušati da se ratosilja Fernanda Toresa. Ako je zaista i tačno, da nije malo kasno?

09.25 – E, ovako se vodi klub! Porto je odbio ponudu Mančester Sitija od 45 miliona evra za Elijakima Mangalu, iako je toliko i tražio za 22-godišnjeg defanzivca. Građani su se, ipak, nećkali, a Zmajevi potom odgovorili da nemaju vremena da pronađu adekvatnu zamenu i spustili rampu.

09.15 – Još jedan igrač Ajaksa pakuje kofere. Tobi Aldervireld  bi danas trebalo da bude podvrgnut pregledima u madridskom Atletiku. Liverpul je za 24-godišnjeg odbrambenog fudbalera ponudio 4,7 miliona funti, ali prekasno, pa će reprezentativac Belgije potpisati četvorogodišnji ugovor sa Jorgandžijama.

09.10 – Više nema dileme. Kristijan Eriksen ide na Vaht Hart Lejn.
"Gotovo je, Totenhem je kupio Eriksena", priznao je trener Ajaksa Frank De Bur.

Transfer je vredan 12 miliona evra, a Pevci će dobiti još 500.000 ako se domognu Lige šampiona. Sada kada su doveli Eriksena, Čadlija, Soldada, Kapuea, Lamelu i Kirikeša... To se čini sasvim izglednim.

09.00  - Zadnji vezni lionskog Olimpika Maksim Gonalon i dalje je prva želja Napolija čije su šanse da u svoje jato i privoli 24-godišnjeg reprezentativca Francuske porasle pošto tim sa Žerlana nije uspeo da se domogne Lige šampiona. Cena, ipak, nije sitnica - 14 miliona evra. Alternativa je i Ever Banega iz Valensije, a sve zbog toga što se u Napulju pribojavaju da će moskovski CSKA krenuti na Gokhana Inlera.

08.55 -  Španci, dakle, pišu da Mančester junajted želi Andera Hereru, a Englezi da Dejvid Mojes ne odustaje od tandema iz Evertona – Maruan Felaini/Lejton Bejns. Nova ponuda koja je otišla na Gudison park značajno je uvećana i sada iznosi 36 po Gardijanu, a 38 miliona funti po Dejli Miroru. Prethodna je iznosila svega 28 miliona, ali predsednik Evertona Bil Kenrajt ne odustaje – 25 miliona po čoveku! Felaini je, inače, sledio primer Bejnsa i od uprave zatražio dozvolu da ode u Junajted.

08.50 – Iznenađenje sa Old Traforda. Mančester junajted je, tvrdi španska radio stanica Kadena Kope, ponudio neverovatnih 30 miliona evra za 24-godišnjeg vezistu Atletik Bilbaa Andera Hereru. Međutim, nedovoljno, s obzirom da Baskijci traže 36 miliona koliko iznosi klauzula iz ugovora Herere.

08.45 – Veteran na golu Aston Vile Šej Given mogao bi da karijeru nastavi na Enfildu, ali samo kao podrška Simonu Minjoleu, prvom golmanu Liverpula.

Šta se sve dešavalo prethodnog dana na svetskoj fudbalskoj pijaci možete pogledati OVDE.

Sve vesti vezane za transfere možete naći na našem SPECIJALU.

Poštovani posetioci MOZZART Sporta, dobro jutro vam želi redakcija našeg portala. I danas ćemo zajedno sa vama pratiti sva dešavanja na evropskoj fudbalskoj pijaci.

(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalTransferi 2013Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara