"Kagava, Remi, Kalu, Mitroglu, David Lopez"
"Kagava, Remi, Kalu, Mitroglu, David Lopez"

TRANSFERI (31. avgust): A, sada ono što mi svi čekali: Spremite se za poslednji dan prelaznog roka!

Vreme čitanja: 26min | ned. 31.08.14. | 23:55

Uz MOZZART Sport, pratite sutra iz minuta u minuta šta će sve dešavati na fudbalskoj pijaci poslednjeg dana prelaznog roka

Kagava, Remi, Kalu, Mitroglu, David Lopez

To je to za večeras. Da podsetimo na dešavanja tokom dana. David Lopez je prešao u Napoli za 5,3 miliona evra. Porto je doveo Otavija iz Internasionala za sedam miliona. Salomon Kalu je prešao u Hertu, a Riki Alvarez u Sanderlend. Bajern je za 2,5 miliona doveo supertalentovanog Sinana Kurta. Alesio Ćerći je prešao u Atletiko iz Madrida, a Čičarito Ernandez u redove Reala. Kagava je predstavljen u Dortmundu, Mitroglu se vratio u Olimpijakos gde je došao i Luka Milivojević. Loik Remi je novi napadač Čelsija odakle je Marko van Ginkel prešao u Milan. Badelj je otišao u Fiorentinu, Džemaili i Pandev su u paketu prešli iz Napolija u Galatasaraj... Mnogo zanimljivih transfera, ali ono pravo nas tek očekuje sutra! Ušli smo u poslednjih 24 sata prelaznog roka. Valja se naspavati i odmoriti za sutrašnje druženje. Laku noć vam želi Aleksandar Gligorić u ime redakcije MOZZART Sporta. 

Izabrane vesti

-----------------------------------------------------------

23.46 - Hatem Ben Arfa nije želeo u Bešiktaš iz Njukasla, ali bi mogao da sutra pojača Birmingem prema poslednjim vestima sa Ostrva... 

23.39 - Fotka za potvrdu Van Ginkelovog transfera u Milan. Holanđanin je večeras doputovao u Milano... 

23.37 - Pošto veliki broj vas i dalje pita za termine završetka prelaznog roka, evo da ponovimo. Sutra uveče je kraj u "ligama petice". U Nemačkoj se završava u 18.00 časova, a u Italiji je sa standardnih 19.00 produžen do 23.00, dok će "kraj" u Španiji, Engleskoj i Francuskoj "biti sviran" u 00.00 časova.

23.30 - Hari Rednap je pripremio iznenađenje za poslednji dan prelaznog roka. Trener Kvins Park Rendžersa traži zamenu za Loika Remija, a novi kandidat je njegov nekadašnji pulen, Džermejn Defo iz Toronta. 

23.19 - Meksički defanzivac iz Porto, Dijego Perez bi mogao da nastvi karijeru u Marseju. On je želja trenera Bijelse

23.09 - Sada sve više izveštaja iz Španije, Italije, Engleske i Francuske govori da je Mančester Junajted preko Žorža Mendeša poslao i zvaničnu ponudu Monaku za Radamela Falkaa. Istovremeno, Mančester Siti je na ivici dogovora o pozajmici Negreda u Valensiju. Neko od mančesterskih rivala će žestoko da izvisi. Junajted ako ostane bez Čičarita i Velbeka, a ne dovede Tigra. Ili Siti kao pošalje Negreda na Mestalju i ne dovede Falkaa... Sutra će pasti konačna odluka. 

22.57 - Završeni su svi detalji oko transfera Čičarita Ernandeza u Real Madrid. Meksikanac će u Madridu zarađivati tri i po miliona evra po sezoni. 

22.53 - Kao što rekosmo, Milan radi na dovođenju još jednog pojačanja. Kupovina Biabianija ili pozajmica Susa iz Liverpula. Treća opcija je Adel Tarabt koji hoće da se vrati, Galijani nema ništa protiv, ali kočnica je trener Pipo Inzagi koji nije fan Tarabtove igre i protivio se povratku Marokanca... 

22.51 - Sautempton i Atletiko Madrid su se dogovorili oko pozajmice Tobija Aldervirelda. Ostaje još da Belgijanac pristane na transfer. Atletiko mora da se reši nekolicine igrača i skine njihove zarade sa platnog spiska zbog moguće kazne od strane rukovodstva Primere.

22.45 - Evo vesti koja se tiče i Juventusa i Arsenala. Juve je navodno dobio dve ponude za Sebastijana Đovninka. Jedna je od Arsenala, druga od Torina. Detalji nisu poznati. 

22.41 - Fiorentina će u finišu pokušati da angažuje Džona Guidetija iz Mančester Sitija. 

22.36 - Izgleda da je propao transfer Stefana Šćepovića u Seltik. Razlog je taj što bi Škoti sada da smanje ponudu jer su ispali iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Pravili su račun bez krčmara, računali na novac na koji nisu smeli i sada su daleko od angažmana Srbina. Na Pirinejima pišu da je Šćepović blizu prelaska u Hetafe. 

22.33 - Za navijače PSŽ. Vesti o ovom klubu nema iz prostogn razloga što je PSŽ limitiran na pijaci zbog finansijskog fer pleja. Tek ako prodaju Lavecija i Rabioa, možda mogu nekoga da dovedu... 

22.29 - Dogovor za čitaoca sa nikom "Shone PFC". Naše informacije do kojih je došao Aleksandar Joksić koji prati dešavanja u Humskoj govore da Samir nije blizu Partizana. Voja Stanković najverovatnije ostaje u klubu.  

22.23 - Izgleda da Roma ipak nije zavrila prelazni rok i da će dovesti još jednog štopera pošto je propao posao oko Baše. Najnovije vesti sa Apenina glase da je Sabatini izabrao novu metu. Ime je Mapu Janga Mbiva. Pre godinu dana štoper za kojeg su se mnogi otimali psole fantastičnih igara u Monpeljeu. Bio je na korak od Milana, ali je završio u Njukaslu gde se nije snašao. Sada je na izlaznim vratima Sent Džejms Parka, bio je u opticaju Marsej, ali je klub sa Velodroma doveo Doriju. Roma želi pozajmicu.  

22.11 - Za sve vas (Utd, GGMU3, Whiskey, Milos, Bane RvP, lvg…) koji se raspitujete o Mančester Junajtedu. Čičarito je praktično završio sa Real Madridom, a nove informacije glase da je Dani Velbek blizu prelaska na pozajmicu u Totenhem. Spursi bi za pozajmicu platili dva i po miliona evra. U toj situaciji Mančester Junajted ostaje bez dvojice napadača i sada ona priča o Falkau deluje kao realnija... 

22.06 - Lion je odbio ponudu Njukasla za Aleksandra Lakazeta. Nije poznato o kojoj sumi je reč... 

22.00 - Kladionice u Engleskoj sada najveće šanse za dovođenje Toma Kleverlija daju Evertonu. Slede Aston Vila, Valensija i Hal Siti. 

21.57 - ZVANIČNO: Galatasaraj je potvrdio transfer Napolijevog tandema Blerim Džemaili - Goran Pandev. Turci su Napolitancima platili tri miliona evra. 

21.52 - Bursa je za tri miliona evra angažovala napadača Sošoa, Sedrika Bakaembua

21.49 - Našem novinaru Dejanu Stankoviću se upravo javio izvor iz Belgije koji kaže da Genk želi Aleksandra Čavrića iz OFK Beograda. Tehnički direktor Ginter Jakob navodno je u Beogradu na pregovorima, ali OFK Beograd trenutno traži previsoku sumu za belgijski klub koji se ranije dovodio u vezu sa Darkom Lazovićem i Aleksandrom Pešićem

21.44 - Luka Milivojević u Olimpijakosu! Na jednogodišnjoj pozajmici! Posle dolaska Defura, Milivojević je postao višak u Anderlehtu, želeli su ga Evijan, Šarlroa i još neki bundesligaški klubovi i na kraju je izabrao Olimpijakos gde će zameniti Andreasa Samarisa koji je za 10 miliona evra prešao u Benfiku. Danas je Olimpijakos doveo i Mitroglua. Opširnije OVDE

21.36 - Jedva stižemo da vam odgovorimo na pitanja jer pljušte evsti sa svih strana. Za navijače Barse: klub je završio prelazni rok kupovinom Daglasa. Za fanove Junajteda: videli ste šta je javio Radio Monte Karlo, večeras predstavnici kluba borave u Lisabonu što znači da će pokušati da odvedu Karvalja. Za Interiste: izgleda da je Tovan bomba koja se čekala. Za Rosonere: verovatno kraj, možda dođu Biabiani ili Suso

21.30 - ZVANIČNO: Alesio Ćerći u Atletiku iz Madrida! Strašan posao Jorgandžija!

21.26 - Bomba iz Intera! Francuski mediji javljaju da je Inter ponudio 25 miliona evra za Florijana Tovana, ofanzivca Olimpika iz Marseja! Nema spora da je 21-godišnji Tovan izuzetno dobar i perspektivan igrač, ali čudi da je Inter poslao ovoliku ponudu. Izgleda da Laveci nije želeo u Milano. 

21.20 - Baš kao što je javio naš čitalac sa nikom "Doria" Marsej pobedio u trci za talentovanog brazilskog štopera Doriju. Marsej ponudio pet miliona evra plus pet miliona kroz bonuse. Lion je nudio istu sumu, Lacio nešto manje, ali je igrač izabrao Marsej zbog Marsela Bijelse. Dorija će sutra doputovati u Marsej u društvu oca Elija na lekarske preglede i potpis ugovora. Brazilac će imati platu od milion evra po sezoni. Dorijinu biografiju pročitajte OVDE

21.14 - U Čukaričkom su našem izveštaču Dejanu Stankoviću potvrdili da je za njih prelazni rok završen. 

21.10 - Radio Monte Karlo je malopre javio da je Mančester Junajted kontakirao Žorža Mendeša u nameri da angažuje Radamela Falkaa! On im je rekao da dostave konkretnu ponudu. Navodno je i Valensija u igri, ali mnogi misle da Mendeš samo koristi Valensiju i prijateljstvo sa milijarderom Piterom Limom da bi požurio mančesterske rivale da krenu u rat ponudama. 

21.05 - Vesti iz Partizana od našeg izveštača Aleksandra Joksića koji prati finiš prelaznog roka u Humskoj. Došlo do zastoja u pregovorima između Makabija i Partizana povodom transfera Nikole Drinčića. Bez obzira što je Drinčić izjavio da se seli u Izrael, u ovom trenutku je taj posao je na čekanju. On nije otišao i ljudi u Partizanu se nalaze između dve vatre. Ne žele da odustanu od cifre koju su odredili za obeštećenje. Ukoliko bi Izraelci platili traženu cenu, Partizan ne bi imao ništa protiv transfera. Sa drugi strane sportski sektor kluba i trener Nikolić se nadaju da bi Drinčić mogao da ostane. Što se Trajkovića tiče, prema infomacijama do kojih je došao Joksić, on još nije ni raskinuo ugovor sa Partizanom. Baš kao što Lola Smiljanić i dalje ima ugovor sa Genčelbirligijem. To je akteuini presek stanja u Partizanu. Dodajmo da prelazni rok u Izraelu traje još sedam dana. 

20.58 - Što se tiče Van Ginkela, malopre je i njegov menadžer potvrdio transfer, a Milan nema pravo otkupa ugovora. To je odgovor čitaocu sa nikom "jovan". Što se pitanje oko Ćerćija tiče, priča sada izgleda malo drugačije. I be brige, transfer nije propao. Ali, da objasnimo detaljnije... Danas su Medijaset i neke televizije javile onu priču o investicionom fondu iz Engleske. Sada Italijani pišu da je transfer završio čuveni menadžer Bepe Boco. Atletiko će platiti 16 miliona evra za obeštećenje plus tri miliona na ime eventualnih bonusa. Ćerći će potpisati ugovor do 2017. godine vredan 2,5 miliona evra po sezoni. Sutra su lekarski pregledi u Madridu. 

20.52 - Posle Marseja i Sautempton je ušau trku za Dijega Kapela za kojeg Sporting traži pet miliona evra. 

20.48 - Ugledni novinar Marke, Karlos Karpio tvrdi da će Radamel Falkao igrati u dresu Mančester Sitija narednog vikenda. Čeka se odlazak Negreda... 

20.41 - Imamo i specijalnog izveštača koji prati situaciju u Voždovcu. Miloš Stanković nam javlja da su Zmajevi doveli Miloša Pavlovića iz kiparske Dokse, zatim Danila Nikolića iz Makabi Haife, Nikolu Beljića iz Palatanijasa i Davora Škerjanca koji je bio mladi reprezentativac Slovenije.  

20.37 - Lil radi na dovođenju zamene za Salomona Kalua koji je prešao u Hertu.  Prvo su želeli Varisa iz Spartakaali su Rusi zacepili cenu od šest miliona evra što je previše. Potom ih je odbio i Jatabare iz Gengana koji je više zainteresovan za selidbu u Trabzon. Sada su dva imena ostali kao solucija. Jedan je 20-godišnji napadač Jang Bojsa Mihael Frej, a drugi je iskusni Portugalac Ugo Almeida koji je slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Bešiktašom. 

20.31 - Momci - “aki”, “AleksaLFC”, “Totaa”, “AleksaLFC” - evo odgovora oko situacije sa golmanima u Liverpulu. Miror (inače, odlično obavešten list o dešavanjima u Liverpulu) javlja da je agent Serhija Romera doputovao u Liverpul na pregovore sa Redsima, što znači da je priča oko Valdesa bila samo "dimna zavesa". 

20.28 - Transfer eskpert iz Španije Giljom Balag javlja da dolazak Falkaa u Siti zavisi od prelaska Negreda u Valensiju na pozajmicu. 

20.20 - ZVANIČNO: Aleksandar Katai je novi igrač Crvene zvezde, javlja naš izveštač Darjan Nedeljković koji prati situaciju u Crvenoj zvezdi u finišu prelaznog roka. Reč je o pozajmici na godinu dana. Takođe, Mamadu Mbođ se seli na pozajmicu u Napredak iz Kruševca. Opširnije, čitajte OVDE

20.17 - ZVANIČNO: Milan Badelj je novi član Fiorentine. Ovo je prilično iznenađenje s obzirom da se Badelj tek stidljivo pominjao kao pojačanje Viole. Ali i nije iznenađenje ako se zna da mu je agent Fali Ramadani, koji u Fiorentinu može da proda koga hoće. Detalji transfera nisu poznati. 

20.11 - Menadžerima portugalskog defanzivca Rolanda je dosadilo da čekaju Inter sa zvaničnom ponudom i nude svog klijenta premijerligaškim klubovima. Trenutno su Sanderlend i Everton kandidati za dovođenje Rolanda iz Porta. Inter je čekao da se reši Kampanjara i dovede Rolanda, ali nije uspeo da proda Argentinca. 

20.05 - Vesti iz Brazila kažu da je Lion ponudio pet miliona evra za Botafogovog supertalentovanog štopera Doriju. Ako ne znate o kome je reč, podsetite se OVDE. Mladog Brazilca traže i Lacio i Benfika. 

20.00 - Romanisti, evo vesti za vas. Izgleda da je "pukao" transfer Marka Baše jer Lil nije uspeo da nađe zamenu. Druga vest je da će sutra Sabatini pregovarati sa menadžerom koji zastupa Brazilca Nilmara koji je trentuno slobodan igrač. Juče se spekulisalo da je i Juve zainteersovan za nekadašnjeg reprezentativca Brazila. 

19.57 - Darjan Nedeljković javlja da Katai potpisuje za Zvezdu za 15 minuta. 

19.55 - Loik Remi je prešao u Čelsi, tako da Hari Rednap juri špica, a vest je da je opet obnovio interes za Kolbeina Sigtorsona. Ajaks ih je već ranije odbijao, ali sada Rednap sprema bogatiju ponudu. 

19.49 - Seltik je stavio veto na prodaju Virdžila van Dajka, tako da će Sanderlend i ostali morati drugačija da se sanđu. 

19.37 - Odgovor za čitaoca sa nikom "dwef". Enco Perez je i dalje u Benfiki, pošto je Valensija odustala. Španci su nudili 25+5 miliona evra, ali ni to nije bilo dovoljno Portugalcima. Što se tiče Migela Arauha, mi smo davali vest da je na korak od Sporting Kristala, potom je to prenela većina medija u Srbiji kao gotov transfer, ali situacija se promenila. Arauho je prešao u najvećeg Sportingovog rivala - Alijancu uz Lime. Potpisao je ugovor, a interesantno je da je u Alijancu dan ranije došao i Kristijan Kueva koji se pre godinu i po dana pominjao kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde. Evo i slike Arauha u novom klubu. 

19.31 - Bomba iz Engleske! Bomba koju smo svi čekali! Mančester Siti je ponudio 70 miliona evra za Radamela Falkaa! To piše ugledni Gardijan, a ne neki tabloid željan senzacije. Gardijan piše da je Sitiju prema pravilima finansijskog fer-pleja dozvoljeno da potroši 62 miliona evra. Međutim, ako obavi prodaje Negreda, Nastasića, Sinklera i Mike Ričardsa moći će da poveća limit za pojačanja. Kontakti su uspostavljeni u četvrtak kada je Ćiki Begiristain pregovarao sa Monakom tokom žreba u Monte Karlu. Prodaja pomenutog kvarteta je sada stvar od vitalne važnosti za transfer Tigra u Mančester Siti. 

19.27 - Marsej je jedan od mnogobrojnih klubova koji u panici jure štopera. Danas se pročula vest o Nastasiću što ipak nije realna priča. Mnogo realnija varijanta je da Bijelsa dovede Orelijena Šeđua iz Galatasaraja. 

19.22 - Aleksandar Joksić upravo sa Banjice javlja vesti oko odlaska Nikole Drinčića u Makabi.
"Još je igrač Partizana. Barem do večeras. Dok se ne završi prelazni rok", prenosi nam Joksić reči trenera Marka Nikolića

19.11 - Gotovo! Dogovor je pao! Čičarito Ernandez se seli u Real Madrid. Meksikanac dolazi na jednogodišnju pozajmicu koja će Kraljeviće koštati dva miliona evra, a ako budu hteli da ga otkupe narednog leta, moraće da Crvenim đavolima uplate još 17 miliona evra. Opširnije OVDE

19.07 - Interovci, evo vesti za vas. Valensija je poslala novu ponudu za Guarina! I opet je predlog o pozajmici. Ako se pitate zašto bi Inter sada prihvatio drugu ponudu o pozajmici, kada već nije prvu, odgovor je u visini otkupne cene. Valensija bi narednog leta platila čak 19 miliona evra za otkup Fredijevog ugovora. Ali, čini se da ni ta opcija ne igra Neroazurima kojima je potreban keš da kenu po Lavecija

19.01 - Svi madrdiski mediji pišu da je Čičarito na korak od Reala. Meksikanac će prihvatiti ulogu Benzemine rezerve, a svi znamo kakao je paklen igrač u ulozi džokera. Sa saigračima mnogo boljim nego u Junajtedu, Čičarito bi mogao da bude fantastično pojačanje Kraljevića. 

18.55 - Situaciju u Partizanu će pratiti Aleksandar Joksić. U Humskoj je znantno mirnije nego na Marakani. Najzanimljivija je situacija oko transfera Nikole Drinčića u Makabi. On još nije otputovao za Izrael i nalazi se u Beogradu. Negde je zapelo i transfer još nije realizovan... Pauljević je pozajmljen Radničkom iz Niša, a podsetimo da je Gulan na putu za Majorku. 

18.48 - Naš specijalni izveštač Darjan Nedeljković prati situaciju u Crvenoj zvezdi. Potpis Kataija se očekuje večeras oko 20.00 časova. Rakić i Lazović mogu da idu ako dođu zvanične ponude, ali takvih ponuda za sada nema i bliži su ostanku nego odlasku. Mbođ je bliži prelasku na pozajmicu u Napredak pre nego u OFK Beograd. Grujić se seli na pozajmicu u Kolubaru, verovatno i Jokić, ali obojica će igrati na dvojnu registraciju, što znači da Zvezda može da ih mobiliše kad hoće. Ahčin je pozajmljen Mladosti iz Lučana, a Karaklajić je na putu za Sinđelić. Takođe na pozajmicu. Sa Čikićem je sporazumno raskinut ugovor. 

18.40 - Kakav maler za Ajntraht iz Frankfurta! Nelson Haedo Valdez je tek što je došao i pošto se fantastično uklopio, pokidao ligamente kolena i sada klub mora da kupi novog napadača. Šaf je potvrdio da se radi na toj misiji... 

18.35 - Francuzi pišu da je Žorž Mendeš i dalje u Monaku. Nije teško pretpostaviti šta Superagent radi u Kneževini... S obzirom da Real uveliko pregovara o Čičaritu, možda je Mančester Siti najrealnija opcija za Tigra. To bi značilo i siguran odlazak Negreda. Ali, gde će Negredo? Milan i Real sa ovom pričom o Čičaritu više nisu opcija. Valensija ostaje jedino rešenje za španskog napadača. Dolazak nekog rasnog golgetera bi mogao da bude poklon Pitera Lima navijačima Valensije... 

18.26 - Pre desetak dana je postojala priča da Adrijano pređe u Kataniju, ali od tada se ništa više ne priča. Poslednje vesti o Adrijanu su od pre tri dana kada je u sobi jednog luksuznog hotela u Riju napravio žurku koja se pretvorila u haos, pa je i policija morala da interveniše. Znate ono, vuk dlaku menja, ali... Šteta za Imperatora, bilo bi ga lepo videti, pa makar igrao sa 50 odsto nekadašnje forme. A, imali bi ga opet i na PES-u... 

18.24 - Evo lepih vesti i odgovora za Arsenalove navijače pod nikovima "afc", "hakson", "arsenalovac iz RS-a" i "Pan". Poslednje informacije glase da će Venger pokušati da dovede Karlosa Baku iz Sevilje. Nema sumnje da je reč o sjajnom napadaču i pravom rešenju za ono što Arsenalu nedostaje u poslednje dve godine. Baka u Sevilji ima otkupnu klauzulu od 35 miliona evra, a Venger je spreman za početak da ponudi 16 miliona evra. Valjda će ovog leta konačno uspeti da dovede "egzekutora" posle svih onih promašaja u finišima dva prethodna roka... 

18.16 - Otimačina za Parminog veterana Amaurija u finišu prelaznog roka. Pored KPR, Udinezea i Palerma, sada je i Torino ušao u trku. Bikovima je neophodan napadač. Pogotovo sada kada je Ćerći na pragu Atletika iz Madrida. 

18.11 - Odgovor "Nikoli" u vezi Rome. Sabatini je uradio veliki posao i šlag na tortu bi bio Rabio. Ali, stvar je daleko od gotove, jer i Arsenal "peca" Rabioa, kojem je izgleda plan da izboksuje što jači ugovor. 

18.08 - Adrijano Galijani je potvrdio dolazak Marka van Ginkela, rečima da je "Milan uradio dobar posao dovođenjem dvojice igrača Čelsija." 

18.05 - Odgovor na pitanja o Mančester Junajtedu. Delegacija Mančester Junajteda je otputovala u Lisabon gde će večeras posmatrati Vilijama Karvalja na derbiju Benfika - Sporting i posle toga će valjda dati i zvaničnu ponudu Lavovima za portugalskog vezistu. 

17.45 - U toku su pregovori Real Madrida i Mančester Junajteda oko dolaska Čičarita Ernandeza u Madrid. 

17.45 - ZVANIČNO: Stefan Mbija je potpisao jednogodišnji ugovor sa Seviljom. 

17.37 - Fešta u Istanbulu! Galatasaraj je za 3,5 miliona evra u paketu doveo Blerima Džemailija i Gorana Pandeva iz Napolija. Švajcarac će potpisati ugovor na tri godine, a Makedonac na jednu plus jednu. 

17.32 - ZVANIČNO! Šinji Kagava je novi igrač Borusije iz Dortmunda! Japanac se vratio kući, posle noćne more na Old Trafordu... 

17.29 - Matija Destro sutra potpisuje! Ali, ne novi ugovor sa Romom ili sa nekim drugim klubom, već bračni ugovor sa TV voditeljkom Ludovikom Karamis. Evo i jedna fotka lepe Ludovike da odmorite oči od ovih silnih informacija... Inače, Destro sigurno ostaje u Romi. 

17.25 - Everton je sve ozbiljniji u nameri da angažuje Luisa Holtbija. Hamburg je previše oklevao i vrlo lako bi mogao da ostane bez planiranog velikog pojačanja. 

17.21 - Ovo možda zanima navijače milanskih klubova, a tiče se golmana u njihovim klubovima. Naime, novi drugoligaš Karpi je hteo Vida Beleca iz Intera, ali je treći golman Intera izabrao selidbu u tursku Konju. Zato je Karpi počeo pregovore sa Milanom oko Brazilca Gabrijela. Takođe trećeg golmana Rosonera. 

17.15 - Odgovor za "Shomsu". Što se Luke Milivojevića tiče, on će napustiti Anderleht ako ode Klještan. Ako Klještan ostane, Luka je višak, a za njega se interesuju Evijan, Šarlroa i neimenovani bundesligaški klub. 

17.12 - ZVANIČNO: Kostas Mitroglu je novi igrač Olimpijakosa. Došao je na jednogodišnju pozajmicu iz Fulama. Tačnije, vratio se u Pirej posle samo šest meseci. Grci su za pozajmicu platili milion evra, a Fulam je njima prošlog januara platio 15 miliona za istog igrača. Nema šta, sjajan posao Fulama... 

17.04 - GOTOVO! Loik Remi je novi fudbaler Čelsija! Plavci su platili klauzulu od 12 miliona evra. Murinjo je opet pobedio Vengera... Opširnije OVDE

16.57Marka piše da je dobila potvrdu iz Sevilje o jednogodišnjem ugovoru za Stefana Mbiju

16.51 - Evo ga Milan! Marko van Ginkel je pristao da pređe na pozajmicu na San Siro. Navodno je i Fernando Tores odradio veliku ulogu u ubeđivanju mladog Holanđanina da pristane na selidbu u Milano. Za sutra su zakazani lekarski pregledi i prezentacija. Nije top pojačanje, ali nije ni loš posao, ako se zna da ne košta mnogo... 

16.45 - Nedostaje vam Konopljanka? Poslednje infromacije iz Ukrajine glase da je Jevgen jutros odbio novi ugovor sa Dnjeprom i od sledećeg leta je slobodan igrač. 

16.41 - Ako vas čudi ona vest za Velbeka, reč je o Nani Velbeku iz Atalante, koji je danas otišao na pozajmicu u Sloveniju. Eto, da i za njega neko čuje u Srbiji. 

16.38 - Odgovori na još neka pitanja... Rojs ostaje u Dortmundu, a što se Reala tiče Negredo ili Čičarito su moguća pojačanja u špicu. Ako ne pukne bomba zvana Falkao. Za Arbelou se interesovao Venger, ali pod uslovom da Naćo Monreal ode u Bilbao. Iljara takođe ostaje, jer je Ćabi Alonso bio neplanirana prodaja. 

16.33 - "Neki" u komentarima pita šta je sa Velbekom. Danas je i zvanično postao član Krke iz Novog Mesta.  

16.30 - Da pojasnimo i oko Kagave. Transfer je zaključen, a zašto Borusija čeka na zvaničnu potvrdu, nije poznato. Mančester ide osam miliona plus još dva na ime eventualnih bonusa, a Kagavi četverogodišnji ugovor. Samo čekamo sliku sa dresom. 

16.27 - Odogvor "Stepiju" i "interistiCG". Insinje verovatno ostaje u Napoliju, mada postoji opcija da Inter ako ne prođe cela ta stvar sa Guarinom i Lavecijem pokuša da angažuje baš njega. Uostalom, Macari ga dobro poznaje. Što se Napolija tiče, dolasci De Guzmana i Lopeza su ono što je Benitez tražio. Moguće je da dođe još jedan štoper... 

16.23 - Opa! Bomba iz Sautemptona! Prema izvorima Skaj Sportsa, Sveci su ponudili 15 miliona evra za Sadijoa Manea iz Salcburga. Ako ne znate o kome je reč, nemojte se čuditi ovoj ceni, iako Englezi vole da preplate. Reč je o 22-godišnjem ofanzivnom vezisti iz Senegala, koji je posle Sorijana najzapaženiji igrač Red Bula. Prošle sezone je u austrijskoj Bundesligi imao po 13 golova i asistencija.

16.16 - Da vam odgovorimo i na pitanja o terminima u kojima se završava prelazni rok. Sutra uuveče je kraj u "ligama petice". U Nemačkoj se završava u 18.00 časova, a u Italiji je sa standardnih 19.00 produžen do 23.00, dok će "kraj" u Španiji, Engleskoj i Francuskoj "biti sviran" u 00.00 časova. Spremite se za nikada zanimljiviji ponedeljak, a druženje ćemo da začinimo kvizom i nagradama. 

16.14 - Monako i PSŽ neće kupovati zbog problema oko finansijskog fer-pleja. Jedino u slučaju da Monako proda Falkaa, mogao bi da dovede neko pojačanje. Uostalom, šta će Svecima pojačanja, kada imaju onakav tim? Rešili su poziciju desnog beka i to je bio gorući problem. 

16.13 - Miror javlja da je postignut sporazum oko prelaska Mike Ričardsa u Sanderlend. 

16.11 - Oko Karvalja još nema ništa konkretmo. Kao što smo pisali pre neki dan, Sporting je psutio cenu sa 45 na 30 miliona. Junajtedu je takav igrač neophodniji nego Arsenalu. Ako već ne može Vidal ili De Jong, moguće da je da Đavoli krenu po Karvalja. Ali, cena je ipak previsoka... 

16.05 - Što se Lavecija tiče, stvar je jednostavna. Inter mora da proda Guarina, a Galata je trenutno jedini klub spreman da plati Kolumbijca. Tek u tom slučaju, direktor Auzilio može da krene po Lavecija, što naravno ne znači da će i uspeti. Priču oko De Jonga u Mančester Junajted za sada formiraju ostrvski tabloidi koji se baš i nisu proslavili tačnim informacijama. Promocija Blinda je pitanje vremena, pošto je transfer zaključen. Siti neće prodati Jovetića, a stvar oko Baše u Romi se iskomplikovala jer Lil nije našao zamenu... 

16.01 - Da odgovorimo i na dva pitanja iz domaćeg prelaznog roka koja se tiču Crvene zvezde (Pitanja "Rade Bekrija" i "daniel"). Što se Lazovića tiče, Zvezda je voljna da ga proda, ali njegovi menadžeri su nam rekli da za sada nije stigla adkevanta ponuda. Nezavisno od toga, Katai dolazi na Marakanu i večeras oko 20.00 časova bi trebalo da potpiše ugovor. 

15.56 - Skaj Sports javlja da se Arsenal povukao iz trke za Loika Remija. Navodno igrač nije želeo kod njih već u Čelsi. Gde god prešao Remi, KPR mora da traži zamenu, a poslednje informacije glase da bi Hari Rednap u Remijevoj ulozi voleo da vidi veterana Amaurija

15.47 - Na Emirejts je stigla zvanična ponuda Benfika od 10 miliona evra za Džoela Kembela! Venger mora konačno da počne da vuče neke konkretne poteze. Da prodaje ili da kupuje... 

15.42 - Još vesti oko Ćerćija! Sada i Španci javljaju da su za sutra zakazani lekarski prgledi u Madridu. Konačno se izgleda ispunila želja Čola Simeonea koji je Ćerćija jurio i prošlog leta. 

15.39 - Pratimo vaše komenatre i pitanja, pa ćemo se potruditi i da damo neke odgovore. Čitalac sa nikom "1403" pita šta je s Kedirom? S obzirom na odlazak Ćabi Alonsa, sada je 99 odsto sigruno da Kedira ostaje i da će ipak narednog leta otići bez obeštećenja. Čitalac sa nikom "Skaut" se raspituje za Vidala, Buraka i Falkaa. Za Vidala je sve izvesnije da će ostati. To su juče rekli i Marota i Alegri. Što se Falkaa tiče, nijedan medij na svetu još nije "iskopao" neku konkretnu informaciju. Gazeta delo Sport je i dalje pri stavu da će ga Juventus dovesti na pozajmicu. Ostali izvori uglavnom forsiraju priče o Realu i Mančester Sitiju, s tim što je priča o Realu baš utihnula danas u odnosu na juče... Konačno, Burak Jilmaz sigurno ostaje u Galati, pogotovo što je klubu potreban još jedan napadač. 

15.25 - Još vesti iz Madrida. Sada i ugledna Marka tvrdi da će Real Madrid dovesti "devetku" do kraja prelaznog roka. Minimalne su šanse da će to biti Radamel Falkao, realne opcije su Čičarito Ernandez i Alvaro Negredo, piše list dobro upućen u dešavanja u Kraljevskom klubu. 

15.15 - Sanderlend i Sautmepton očigledno planiraju pompezan kraj prelaznog roka, a sada imaju i istu metu. Oba kluba žele nigerijskog vezistu Onazija iz Lacija. 

15.07 - Menadžer Hal Sitija, Stiv Brus je priznao da je poslao ponudu Mančester Junajtedu za Toma Kleverlija i da čeka odgovor. 

14.59 - Bum sa Apenina! Izgleda da će Atletiko ipak uspeti da dovede Alesija Ćerćija! Mnogi italijanski mediji pišu da je posao gotov. Ali, na drugačiji način od onoga što je Atletiko planirao. Podsetimo da su Madriđani prvo ponudili Torinu 12 miliona evra plus još dva miliona evra na ime eventualnih bonusa, ali gazda Urbano Kairo je tražio 20 miliona. Sada su u celu riču uleteli menadžeri. Navodno je jedan investicioni fond iz Engleske otkupio Ćerćija od Torina i šalje ga u Madrid na pozajmicu. Madriđani će za pozajmicu platiti miliona evra, a onda će na leto otkupiti ugovor od fonda. Po kojoj ceni, ne zna se... 

14.41 - Još jedno pojačanje u Bajernu! Bavarci su za 2,5 miliona evra doveli levokrilnog napadača Borusije Menhengladbah, Sinana Kurta. Reč je o 18-godišnjaku koji u Nemačkoj važi za supertalenta. Na nagovor kluba iz Minhena on je odbio novi ugovor od Borusije Menhengladbah, koja je na kraju morala da ga proda. Kurt je postao najskuplji tinjedžer u istoriji Bajerna, pošto je dosadašnji rekord držao transfer Mičela Vajzera iz 2012. kada su Bavarci platili 800.000 evra Kelnu. Mladog Kurta je želeo i Jirgen Klop u Dortmundu, ali je Bajern još jednom demonstrirao moć... Kurt je potpisao ugovor na četiri godine. 

14.27 - Dva meseca je Stefan Mbia imao da kao slobodan igrač nađe novi klub i nije uspeo. Možda je bio previše alav jer je zbog dobre sezone u Sevilji, zainteresovanim klubovima ptražio latu od 3,5 miliona evra po sezoni, što je ipak previše za igrača njegovih kvaliteta. Pošto nije uspeo u tome, počeo je pregovore da se opet vrati u Sevilju. Naravno, za daleko manju platu od onoga što je ranije tražio. Sevilja mu nudi jednogodišnji ugovor. 

14.15 - Ipak, ne Olimpijakos, već Rajo Valjekano. Emilijano Insua je promenio klub, ali ne i grad. Argentinac će preći u Rajo Valjekano. Atletiko polako uspeva da smanji troškove za plate zato što mu preti kazna jer igrači i stručni štab bi sa premijama mogli da zarade više od 100 miliona evra što je više od 70 odsto planiranih prihoda. 

14.03 - Šahtjor je i definitivno odbio Fiorentinu za brazilskog vezistu Fernanda. Viola je htela da iskoristi rat u Ukrajini i za sitne pare dobije Brazilca koji je prošlog leta plaćen 15 miliona evra, ali je Rinat Ahmetov pokazao da se sa njim ne može na takav način. 

13.51 - Pored Ćezene, ni Palermo ne odustaje od Marka Borijela kojem u Romi jedva čekaju da vide leđa. Međutim, problem za zainteresovane kupce je Borijelov nedostatatk želje da smanji platu. Sicilijanci imaju i alternative. Reč je o Akvafreski, Obini i Jakovenku

13.44 - Pitali ste nas u komentarima šta je sa Matijom Nastasićem? Pitanje je postavio "Che", a evo i pojašnjenja situacije. Poslednje vesti glase da bi mogao u Francusku. Makar, tako pišu ostvrski mediji. Opširnije, čitajte OVDE

13.31 - Sanderlend traga za defanzivcem, a Mika Ričards bi mogao da bude rešenje. Crne mačke žele engleskog defanzivca na pozajmicu. 

13.18 - Milan je izostavio Đampaola Pacinija iz sastava za večerašnji meč protiv Lacija, a to nije slučajno. Televizija RAI javlja da su Rosoneri ponudili Torinu Pacinija u zamenu za Alesija Ćerćija. Istina, Torinu je potreban napadač koji će zameniti Imobilea, ali teško da će se u tu svrhu odreći "zlatne koke" Ćerćija kojeg žele Atletiko i još neki premijerligaški klubovi... 

13.03 - Luis Holtbi je na izlaznim vratima Totenhema, pregovori sa Hamburgom su u poodmakloj fazi, ali sada se u igru umešao i Everton koji takođe želi Nemca. 

12.51 - Dvojica igrača bi mogli da napuste Romu. Prvi je veteran Marko Borijelo kojeg želi Ćezena, a drugi je mladi Antonio Sanbrija koji bi mogao da se preseli u Deportivo kako bi imao veću minutažu. 

12.42 - Rat u Ukrajini je žestoko koštao Metalist. Pravi egzodus izgrača iz Harkiva je nastavio Alehandro "Papu" Gomez, odlični Argentinac koji se vraća u Italiju. Pitanje je samo da li u Atalantu ili Veronu?  

12.35 - Inter, Juventus, Spartak i ostali koji su želeli Džerdana Šaćirija su ostali praznih ruku, a on je objasnio i zašto. 
"Hteo sam da idem negde gde bih imao veću minutažu. Ali, Bajern je želeo da ostanem i ostao sam", rekao je Šaćiri.
Dakle, jedno ime manje u krugu potencijalnih kandidata za transfer u finišu prelaznog roka... 

12.27 - ZVANIČNO: Riki Alvarez je novi član Sanderlenda. Ono što se najavljivalo, jutros je dobilo potvrdu. Argentinac je prešao u Sanderlend kao pozajmljen igrač, pošto je sinoć doputovao u Englesku gde je jutros prošao lekarske preglede. Inter će za pozajmicu dobiti milion evra, a otkupna klauzula iznosi 11 miliona evra. 

12.18 - Kao što smo juče i najavili, Bajernov talentovani Amerikanac Džulijan Grin je prešao na jednogodišnju pozajmicu u Hamburg. 

12.11 - Ako ne uspe u nameri da proda Guarina i angažuje Ezekijela Lavecija, Inter će se okrenuti dovođenju Fabija Borinija

12.04 - ZVANIČNO: Salomon Kalu je novi igrač Herte! Napadač Obale Slonovače je potpisao trogodišnji ugovor, a Lilu je pripalo 3,5 miliona evra na ime obeštećenja. 

11.57 - Galatasaraj pored Pandeva, želi i Fredija Guarina. Juče je Inter odbio Valensiju koja je želela da pozajmi Kolumbijca. Galata bi mogla da plati 10 do 15 miliona evra koliko traže Italijani. 

11.49 - Benfika se nada da će Arsenal dovesti pojačanje u napadu, jer samo u tom slučaju će Venger pristati da joj proda Džoela Kembela. Druga meta Orlova je mladi Brajan Kristante iz Milana. Benfika hoće da plati sedam miliona evra za njega, ali Inzagi ne želi da ga se odrekne. Osim u slučaju da Milan dovede Van Ginkela

11.42 - I Porto je spremio iznenađenje za finiš prelaznog roka! Brazilski mediji javljaju da je Porto završio posao oko dovođenja 19-godišnjeg Otavija, veziste iz Internasionala. On je već na putu za Portugal, a Zmajevi su Internasionalu platili sedam miliona evra na ime obeštećenja. Otavio će će posle lekarskih pregleda potpisati petogodišnji ugovor. Pogledajte zašto je Porto dao tolike pare za mladog Brazilca... 

11.36 - Valensija je počela pregovore oko dovođenja Alvara Negreda. Sportski direktor Rufete je sinoć pregovarao sa Negredovim menadžerom i dobio pristanak u ime španskog napadača. Sada predstoji teži deo posla. Ubediti Mančesterr Siti... 

11.29 - Milan je spremio iznenađenje! Rosoneri su počeli pregovore sa Liverpulom oko mladog Španca Susa koji nije u prvom planu Brendana Rodžersa. Naravno, kao i kod ostalih poslova Milana, u pitanju bi bila pozajmica. 

11.20 - Sanderlend, Hal Siti, Milan, Fiorentina, ali i Galatasaraj žele Gorana Pandeva! Turski mediji pišu da je Makedonac glavna želja Galatasaraja do kraja prelaznog roka, a da je alternativa Aleksandre Pato iz Sao Paula. 

11.14 - Arsen Venger je rešio da zaprži čorbu Žozeu Murinju! Taman kada je izgledalo da je Čelsi završio posao oko dovođenja Loika Remija, Arsenal je takođe aktivirao otkupnu klauzulu Francuza iz KPR vrednu 10 miliona evra i sada pregovara sa Remijem. Podsetimo i da je Venger poslednjeg dana zimskog prelaznog roka pregovarao sa Remijem, kada je Murinjo odlučio da Demba Ba nije na prodaju. 

11.09 - Bombastično pojačanje bi moglo da stigne na Enfild Roud! Liverpul traži još jednog golmana, Serhio Romero je bio prvi pik, ali sada se pominje i Viktor Valdes koji je slobodan igrač!

11.03 - ZVANIČNO: Roma je potpisala Hosea Holebasa iz Olimpijakosa. Grčki defanzivac je potpisao na tri godine, a zarađivaće 500.000 evra po sezoni plus eventualne bonuse. 

10.59 - Milan nudi 4,5 miliona evra Parmi za Biabianija, ali to nije dovoljno pošto predsednik Girardi insistira na otkupnoj ceni od sedam miliona. Ako ipak proda Francuza, Parma će krenuti u dovođenje Van Ginkela iz Čelsija i Bakalija iz PSV Ajndhovena. 

10.56 - ZVANIČNO: David Lopez je novi igrač Napolija. Španski vezista je došao iz Espanjola u zamenu za 5,3 miliona evra. 

10.51 - Da podsetimo i koji sve igrači su viđeni kao zvezde pijace u poslednja dva dana. Radamel Falkao je zvezda broj jedan, ali tu su i Fredi Guarin, Alesio Ćerći, Ezekijel Laveci, pomenuti fudbaleri Mančester Junajteda, zatim Loik Remi, Džekson Martinez, Fabio Borini, Alvaro Negredo, Roberto Soldado...

10.45 - Iz Francuske stižu potrvde da je sve gotovo oko prelaska Adrijena Rabioa iz PSŽ u Romu. Sveci su još ranije pristali na 15 miliona tešku ponudu Vučice, a sinoć je konačno "da" rekao i mladi vezista. 

10.42 - Iako je Juventus bio favorit za dovođenje Čičarita Ernandeza, najnovije vesti glase da je sada Real ušao u trku. Meksikanac je Realov plan B ako ne dođe Radamel Falkao

10.36 - Krećemo od Engleske. Pravi haos se očekuje u Mančester Junajtedu. Dejli Blind je prošao lekarske i još ga potpis deli od dresa Crvenih đevola. Čeka se i još jedan centralni vezni, a u igri su dalje Arturo Vidal, Najdžel De Jong i Vilijam Karvaljo. Međutim, parvi posao očekuje klupsku upravu što se tiče odlazaka. Treba realizovati prodaje Čičarita, Kleverlija, Andersona, Velbeka, Lindergarda i Kagave koji je na pragu Dortmunda.  

Dobro jutro "mocartovci". Ulazimo u sam finiš evropske fudbalske pijace i ovog našeg dnevnog druženja. Još danas i sutra. Nešto više 36 časova je ostalo do spuštanja zavese, a nema sumnje da nas očekuje spektakularan finiš. Mnogi transferi koji su najavljivani celog leta moraju biti realizovani do sutra u ponoć. Biće zanimljivo. Šta se dešavalo juče pogledajte OVDE. Sve informacije vezane za prelazni rok koji traje od prvog jula imate i na našem SPECIJALU


tagovi

međunarodni fudbalTransferi uživotransferi2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara