"Uznemireni Demirel napušta stadion"
"Uznemireni Demirel napušta stadion"

Transkript razgovora iz svlačionice Turske, uplakani golman poručio selektoru: Pustite me da ne branim! Vređaju me, psuju i proklinju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.11.14. | 18:01

Volkan Demirel pod pratnjom obezbeđenja i policije napustio reprezentaciju, tuča na stadionu Galatasaraja, novinari tvrde da je čuvar mreže Fenerbahčea izdajnik

Uznemireni Demirel napušta stadionTurska je na nogama. Ovoga puta ne zbog pobede - jer je očekivani trijumf nad Kazahstanom (3:1) tek malo popravio raspoloženje naroda posle lošeg početka kvalifikacija za EP - već zbog skandala u čijem središtu se našao Volkan Demirel. Golman reprezentacije i prvi čuvar mreže Fenerbahčea je u nedelju veče odbio da brani za državni tim, pod izgovorom da nije mogao da izdrži uvrede koje su stizale iz usta pristalica Galatasaraja, s obzirom da se meč igrao na „njihovoj“ Turk telekom areni, pa je još pre nego što je susret počeo otišao - kući!

Izabrane vesti

U potrazi za objašnjenjem ove odluke turski mediji su došli do transkripta razgovora između Demirela i selektora Fatiha Terima neposredno posle zagrevanja, kad je već bilo jasno da iskusni čuvar mreže ne može da brani u, za njega, neprijateljskoj atmosferi.
Gospodine, dozvolite mi da ne branim na ovoj utakmici! Vređaju me, vređaju moju suprugu, moju decu. Psuju! Proklinju me! Pod takvim pritiskom ne mogu da uhvatim loptu. Bojim se da ću napraviti više štete nego koristi. A ako, ipak, želite da branim - tako će biti“, navodno je rekao uplakani Demirel selektoru.

Iskusni stručnjak ga je saslušao, a zatim stao u njegovu zaštitu.
To što si sad rekao znači da si posvećen timu. Znamo te, znamo ko si i koliko možeš. Idi kući i odmori se dobro. Uskoro ćemo ponovo biti zajedno“, uzvratio je Fatih Terim.

Posle ovih reči, Volkan Demirel je napustio stadion, ali to nije moglo da prođe bez incidenata. Ušao je u automobil, a njegov dugogodišnji saigrač iz Fenerbahčea Emre Belozoglu se ponudio da bude u ulozi šofera. Naravno, fotoreporteri i kamermani su opkolili vozilo u potrazi za ekskulzivom, tiskali su se naokolo i novinari, a kako su Demirela čuvali policajci i redari, neizostavno je u ogromnoj gužvi neko morao da nagrabusi. Došlo je da razmene teških reči, usledila je tuča, ali Demirel i Belozoglu su nekako uspeli da napuste stadion.

Reakcije javnosti na povlačenje Volkana Demirela su oprečne. Zvaničnici Fenerbahčea su, naravno, stali u zaštitu svog golmana, isto je učinio i Fudbalski savez Turske, selektor Terim je u izjavama za medije uzdržan, ali zato poznati TV komentator Ahmet Čakar iznosti sasvim drugačiji stav:
Sramotno je što je Volkan Demirel napustio teren. Izdao je ekipu! Pa, ljudi, meni su sa tribina vikali gore stvari nego njemu i ništa mi se nije desilo. To je normalno“.

 


tagovi

EvropaFenerbahčereprezentacija TurskeSrbijaSuper ligVolkan Demirel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara