"Zabrljao: Artur Boruc"
"Zabrljao: Artur Boruc"

Trapavi Boruc častio Votford, Lisice pojele Kanarince, Sanderlend baš ne zna ništa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.10.15. | 17:54

Poljski golman kardinalno pogrešio i omogućio Stršljenovima da odnesu bod sa juga Engleske. Lester slavio u Noriču i vratio se na četvrto mesto

Zabrljao: Artur Boruc

Zanimljivo popodne viđeno je u osmom kolu Premijer lige, gde su gosti imali zapaženu ulogu. Osim demoliranog Njukasla, nijedan tim nije poražen danas na strani, a videli smo i nekoliko uzbudljivih mečeva. 

Izabrane vesti

Lester je preboleo debakl protiv Arsenala prošlog vikenda i trijumfom nad Noričom na gostovanju 1:2, vratio se u vrh premijerligaške tabele. Tim Klaudija Ranijerija slavio je na Kerou Roudu, a do prednosti je stigao sa bele tačke u 28. minutu. Precizan je bio Džejmi Vardi kome je ovo bio peti uzastopni meč u kome se upisao u strelce, a postigao je ukupno sedmi pogodak u ovoj sezoni. 

Na 2:0 za goste povisio je Džefri Šluf početkom drugog dela, kada je sam sve odradio, a počasni gol za Kanarince postigao je rezervista Deumeriči Mbokani u 68. minutu, na asistenciju Džonija Housona. Probao je Norič da dođe do izjednačenja i boda u finišu, ali je Kasper Šmajhel sačuvao mrežu Lisica, koje su se probile na četvrto mesto.

Zanimljiv okršaj viđen je na jugu Engleske gde su novajlije u Premijer ligi Bornumut i Votford podelili bodove (1:1). Tragičar meča je sigurno golman domaćih Artur Boruc, mada i napadač Glen Mari ima za čim da žali. Golman domaćih je smešnim potezom častio napadača Stršljenova Odiona Igala izjednačujućim golom u poslednjim trenucima prvog poluvremena, a njegov smešan potez predmet je sprdnje na Ostrvu ovog popodneva. 

Prethodno je već spomenuti  Mari u 28. minutu doveo Bornmut u vođstvo, ali je glupost poljskog čuvara mreže koštala domaćina bodova u okršaju sa direktnim rivalom za opstanak. Mogao je Bornmut i do celog plena u smamom finišu meča, ali je upravo Mari promašio jedanaesterac u 84. minutu.

Sanderlend ni iz osmog pokušaja nije uspeo da stigne do prve prmeijerligaške pobede. Vest Hem je odneo bod sa Stadiona svetlosti, a stigao je do remija posle zaostatka od dva gola. Stiven Flečer i Džermejn Lens već posle dvadesetak minuta doneli su prednost Crnim mačkama. Ipak, Karl Dženkinson je u nadoknadi prvog poluvremena smanjio na 1:2 i uneo neizvesnost u meč. 

U nastavku je glupost Holanđanina Lensa koštala Sanderlend trijumfa. Doskorašpnji fudbaler Dinama iz Kijeva je grubo startovao, a sudija mu pokazao drugi žuti karton i poslao ga u svlačionicu u 58. minutu. Ovaj poklon Čekićari su iskoristili samo dva minuta kansije kada je Dmitri Paje iskoristio odbijenu loptu i postavio konačnih 2:2.

Još jedno iznenađenje priredio je Stouk, koji je u Birmingemu kao gost savladao Aston Vilu, a čovek odluke bio je Austrijanac Marko Arnautović u 55. minut.

PREMIJER LIGA - 8. KOLO

Subota:

Kristal Palas - VBA 2:0 (0:0)
/Bolasi 68, Kabaj 89/

Norič – Lester 1:2 (0:1)
/Mbokani 68 - Vardi 28. penal, Šlup 47/

Mančester Siti – Njukasl 6:1 (1:1)
/Aguero 42, 49, 50, 60, 62, De Brujine 53 – Mitrović 18/

Aston Vila – Stouk 0:1 (0:0)
/Arnautović 55/

Bornmut – Votford 1:1 (1:1)
/Mari 28 - Igalo 45/

Sanderlend - Vest Hem 2:2 (2:1)
/Flečer 10, Lens 22 – Dženkinson 45+1, Paje 60/

18.30 Čelsi - Sautempton

Nedelja:

14.30: Everton - Liverpul
17.00: Arsenal - Mančester Junajted
17.00: Svonsi - Totenhem

(FOTO: Action Images)


tagovi

votfordStoukSanderlendPremijer ligaNorič SitiLester SitiGlen MariAston VilaArtur Boruc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara