"Navijači Boke nisu lepo zaspali"
"Navijači Boke nisu lepo zaspali"

Trauma koja bi mogla da ostavi dubok ožiljak - San Lorenco u nadoknadi svrgnuo Boku sa čela (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.15. | 09:56

Mlađani Rodrigo Bentankur pogrešio u dodavanju. Iskusni Mauro Matos bio je na mestu i Vranama doneo minimalac na Bombonjeri. Mario Jepes dobio žuti, a trebalo je makar šestomesečnu zatvorsku kaznu

Navijači Boke nisu lepo zaspaliOdgovarajući na pitanje da bi San Lorenco mogao da u 23. kolu argentinske Primere mogao da iznenadi na Bombonjeri Papa Franja, osvedočeni navijač gostujućeg kluba, kratko je rekao: “Naravno, Vrane (nadimak San Lorenca) vole picu (hranu po kojoj je poznat kraj Boka)“. Bio je u pravu. San Lorenco je u u Buenos Ajresu slavio sa 1:0 i preuzeo prvo mesto na tabeli šampionata Argentine.

Način na koji je San Lorenco stigao do celog plena možda je i najbolji dokaz da je u ovu utakmicu prste umešao “onaj arhitekta odozgo“. Boka je naime bila bolji rival većim delom meča, ali nije uspela da kruniše terensku inicijativu, delom i zato što je sudija pomilovao Marija Jepesa kada je još u prvom delu igre kung-fu udarcem umalo otkinuo nogu Sebastijanu Palasiosu, ali se provukao samo sa žutim kartonom.

Izabrane vesti

Ostalo je tako 11 na 11, a Boka bez reprezentativaca Karlosa Teveza, Fernanda Gaga i Nikolasa Lodeira jednostavno nije umela da prelomi meč. Uostalom, ovog vikenda fudbal i nije trebalo da se igra u Argentini. Desilo se to samo zato što su u maju neke utakmice odložene kako bi se odala počast preminulom igraču četvrtoligaškog kluba. Uzalud je Boka tražila novo pomeranje teremina - Savez je ostao uporan u stavu, a to je skupo koštalo slavni klub iz Buenos Ajresa.

Igrao se 91. minut, svi su već pomislili da će utakmica završiti bez pobednika,  Boka bi ostala na liderskoj poziciji, dva koraka ispred San Lorenca. A onda je 18-godišnji Rodrigo Bentankur napravio kardinalnu grešku pri predaji lopte. Grešku koja će ga dugo proganjati. Deceniju i po iskusniji Mauro Matos predvideo je šta će se desiti, stigao prvi do lopte i matirao Agustina Oriona za minimalac i proboj do vrha.

Boka sledeće nedelje igra Superklasiko na Riverovom Monumentalu. Titula više nije tako sigurna. River Plata je uz het-triuk Lukasa Alarija deklasirala Nueva Čikago sa 4:1. Ima devet bodova manje od San Lorenca, osam od Boke, ali i meč viška u džešu. Sve je moguće u ludom argentinskom fudbalu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

San LorencoRodrigo BentankurRiver Plejtmeđunarodni fudbalMauro MatosJužna AmerikaBoka juniorsArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara