Trener dobio otkaz, menja ga sportski direktor?!

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.07.18. | 12:51

Helsinki ima zicer protiv fenjeraša kojeg drma ozbiljna kriza, ali...

Rozenborg i (pogotovo) Malme posustaju u svojim šampionatima, a Helsinki nema tih problema. Tim iz prestonice je poučen iskustvima prethodnih sezona kada su se lovorikama okitili Marijehamn i SJK shvatio da niko neće da mu se skloni unapred, da ne sme da bude opuštanja i da svoj renome mora da potvrdi na terenu. A zna se ko je Helsinski. Najtrofejniji finski klub. Prošle sezone su se popeli na tron nakon dve sezone pauze...

Fenjeraš Kemi idealan je za aktuelnog prvaka za vraćanje samopouzdanja nakon poraza u prošlom kolu. Pao je HJK kod tradicionalno neugodnog Lahtija (1:2), ali im tim porazom nije bitno ugrožena vodeća pozicija, a danas će svejedno pred svojim navijačima tražiti rutinsku pobedu.

Izabrane vesti

Ipak, trener Helsinkija Mika Lehkosuo neće moći da računa na suspendovanog zadnjeg veznog Antonija Anana te povređene Vilea Jalasta i Akselija Pelvasa, što svakako otvara i malo prostora za goste. PS Kemi zasad nije „vreća za udaranje“ kod lidera na strani, ali pred ovo kolo i njih muče neki izostanci, više defanzivne prirode.

Ljubitelji iznenađenja neka znaju da je nakon tri uzastopna poraza uprava Kemija smenila trenera Jarija Ahmana, pa nije isključeno da na krilima čuvene šok-terapije gosti naprave malu senzaciju. Ekipu će na ovom meču voditi sportski direktor David Hana, pišu tamošnji mediji. Kako bilo, nije nerealno da vidimo barem po jedan gol na obe strane nakon nekoliko iznenađujućih ofanzivnih predstava Kemija u gostima ove sezone.

Oni koji ne veruju u iznenađenje neka gađaju keca. Ima rezona. Lider finskog šampionata svakako ne bi trebalo da ima bilo kakvih problema u okršaju sa ekipom sa samog dna tabele, posebno ne na svom terenu na kojem je vezao pet pobeda, a na samo jednoj od tih utakmica nije postigao bar tri pogotka. Helsinki u svojim redovima ima najboljeg strelca lige, Brazilca Žoaa Klausa de Mela. Dosad je dao 13 golova. Kvota na keca je mala, pa birajte kombinaciju sa 3+ ili pomenutim GG. 

Kada je reč o ostalim mečevima, Inter ove sezone bolje igra na gostovanjima nego pred svojim navijačima, pred kojima je zabeležio samo jedan trijumf. KuPS je malo pokvario izdanja na strani, ali ume da bude izuzetno neugodan, pa vredi rizikovati sa dvojkom, iako su rivali u poslednje vreme u sličnim formama. 

RoPS je ušao u dobru formu, a kod kuće je prilično siguran (pet pobeda, remi i dva poraza). Ilves je slavio na svom prethodnom meču na strani, međutim, protivnik mu je bio daleko slabiji. Zbog toga nam ovde kec deluje najrealnije, a najavljuje ga i njihova međusobna tradicija. 

Lahti igra veoma tvrdo i teško gubi, ali ni do pobeda ne dolazi baš tako lako. No, ovde bi mogao da bude favorit jer je domaćin u vrlo lošoj formi. Ipak, ukoliko procenite da je dvojka na OmaSP-u na dugačkom štapu odaberite malo golova. Mi biramo rizik sa sjajnom kvotom.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 17:30 5710 FIN 1 Helsinki - PS Kemi tgg gg 2,25
Ukupna kvota2,25

FINSKA 1

Sreda

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Action Images


tagovi

FinskaHelsinkiPS KemiFinska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara