Trenerski velikan Rik Pitino stiže u Atinu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.12.18. | 20:29

U petak će sve biti poznato

Vesti iz Atine ne prestaju da preplavljuju košarkaške kuloare, a poslednja glasi - legendarni Rik Pitino dolazi da preuzme kormilo Panatinaikosa!

Izabrane vesti

Prema informacijama uvek dobro infromisanog novinara ESPN Adrijana Vojnarovskog, čuveni stručnjak i jedan od najvećih trenera koledž košarke prihvatio je ponudu Panatinaikosa i u najskorije vreme trebalo bi da stavi svoj potpis na ugovor s nekadašnjim šampionom Evrope! Doduše, s drugih strana dolaze informacije da će Pitino u petak imati ozbiljne razgovore sa porodicom, posle čega će doneti konačnu odluku o tome da li preuzima Panatinaikos. 

Podsetimo, danas je iz glavnog grada Grčke odjeknula informacija da je Ćavi Paskval bivši i da je platio danak slabim igrama u Evroligi, a nedugo zatim objavljeno je da će igrači biti novčano kažnjeni, te da im je prvi čovek kluba Dimitris Janakopulos zapretio da će dobiti otkaze ukoliko se u najskorije vreme ne budu popravili. 

Nezvanične infromacije kažu da su među najugroženijima Džejms Gist i Stefon Lazme i da je njihov dalji status u Panatinaikosu pod velikim znakom pitanja. 

Riki Pitino je jedna od legendi koledž košarke u SAD. Bio je šampion NCAA lige sa Kentakijem 1996. godine, a u karijeri je samostalno vodio još i Providens i univerzitet Boston. Takođe je imao i dva NBA angažmana. Od 1987. do 1989. godine vodio je Njujork Nikse, a od 1997. do 2001. Boston Seltikse. Poslednji angažman imao je u Lujvilu, gde je radio od 2001. do 2017. godine.

Dok saradnja sa Pitinom ne bude ozvaničena, klub bi protiv Armanija trebalo da vode Jorgos Vovoras, zajedno s Fragiskasom Alvertisom.

Foto: Reuters


tagovi

PanatinaikosRik Pitino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara