Ugo Rodaljega (©AFP)
Ugo Rodaljega (©AFP)

Ugo Rodaljega kao faktor razlike

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 23:03

Iskusni kolumbijski strelac vodi Santa Fe ka finalu Aperture, za rivala u 3. kolu Kvadrangulara ima Onse Kaldas

Treće kolo popularnog Kvadrangulara Kolumbijske Primere A, za format Aperture na program je noćas, a veći deo fudbalske javnosti pažnju će usredsrediti na okršaj prvog i drugog u Grupi B. Ovom prilikom, Onse Kaldas će ugostiti Independijente Santa Fe na stadionu Palogrande u Manisalesu, sa početkom od 02:30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Dve najbolje ekipe u Grupi B odigraće veoma tesnu utakmicu, gde će u slučaju da bude pobednika, isti preuzeti vođstvo. Iako je prvi na tabeli Independijente Santa Fe sa šest bodova, rival za ovaj meč mu je Onse Kaldas, upravo drugoplasirani sledbenik sa četiri boda. Ovaj meč plej-ofa biće potpuno drugačiji od onog koji smo nedavno imali prilike da ispratimo, kada su se ove dve ekipe sastale u 17. kolu ligaškog dela Aperture i kada je ekipa iz Bogote slavila u gostima minimalnim rezultatom i golom Uga Rodaljege. Ukoliko Santa Fe uspe da ponovi uspeh iz prethodnog okršaja sa ovim rivalom, praktično će se plasirati u finale, dok ako Kaldas uspe da slavi na svom terenu, vrlo verovatno će situacija u grupi da ostane neizvesna u preostala tri kola

Izabrane vesti

Kako je već spomenuto, prestonički Kardinali vode na tabeli sa šest osvojenih bodova od šest mogućih. Santa Fe je uspeo da pobedi u prvoj utakmici ostvari minimalnu pobedu protiv Tolime kod kuće, a zatim je savladao i Ekidad sa 2:0 na stadionu Metropolitano de Tečo. Manizalenjosi su se vratili na put pobede u prvom meču na domaćem terenu protiv Ekidada sa uverljivih 2:0. Zatim su u Ibagueu 'ukrali' bod Tolimi nerešenim rezultatom 1:1 pošto su u prvom poluvremenu imali rezultatski zaostatak.

02.30: (2,80) Onse Kaldas (2,95) Santa Fe (2,80)

Nešto što je jasno za ovu borbu jeste broj postignutih golova oba tima. Što se domaćeg tima tiče, u poslednjih pet utakmica postignuto je šest. Što se tiče gostiju, brojke su praktično iste jer je Santa Fe dodao sedam golova na svoj spisak. Uprkos tome, ravnoteža se malo naginje ka Onse Kaldasu uzimajući u obzir lokaciju sukoba.

U poslednjih pet utakmica, Onse Kaldas je imao mešoviti učinak, sa jednom pobedom, dva remija i dva poraza, sa ukupno tri postignuta i tri primljena gola. Dejro Moreno, najbolji je strelac tima sa dva postignuta gola u fazi Kvadrangulara, dok je u ligaškom delu, mrežu protivnika pogađao osam puta. Njegova sposobnost završnice čini ga vitalnim za napadnu strategiju tima koji predvodi Ernan Dario Erera. Kao vezista, Mateo Garsija se ističe svojom sposobnošću da distribuira i kontroliše igru, što je od suštinskog značaja za povezivanje odbrane sa napadom.

Sa druge strane, Independijente Santa Fe vodi na tabeli sa dve uzastupne pobede, što odražava njihov dobar trenutak, uz tri postignuta i nijedan primljeni gol. Na gostujućim utakmicama, tim je zabeležio rezultate kao što su 2:0 protiv La Ekidada, 1:0 protiv Deportes Tolime i poraz od 1:0 od Jaguaresa iz Kordobe. U poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, Santa Fe je imao konstantan učinak, pobedio je u četiri navrata i izgubio samo jednom.

Ugo Rodaljega je glavni adut u napadu, doprinoseći ne samo golovima, već i asistencijama, pokazujući svestranost i taktički značaj u šemi trenera. U dosadašnjem toku sezone, nekadašnji ofanzivac Vigana, Fulama i brojnih turskih prvoligaša, postigao je ukupno 10 golova, od toga jedan u grupnoj fazi takmičenja. U veznom redu, Danijel Tores je ključni igrač, koji deluje kao defanzivni stožer, neophodan za vraćanje poseda i iniciranje ofanzivnih poteza tima.

Analizirajući poslednje direktne konfrontacije, ravnoteža je ipak bila ključna reč. U poslednjoj utakmici Santa Fe je pobedio sa 1:0, dok je u prethodnim okršajima pobedio Onse Kaldas sa 3:1, a drugom prilikom 1:0, a zatim ponovo Independijente sa 2:1, dok je poslednji nerešeni ishod između ovih timova viđen u maju 2022. godine, kada je na Polideportivu rezultat bio 2:2.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KOLUMBIJA 1, APERTURA - KVADRANGULAR, 3. KOLO

Grupa A

Ponedeljak

00.30: (1,70) Junior (3,50) Pereira (5,50)

03.00: (1,70) Miljonarios (3,60) Atletiko Bukaramanga (5,40)

Grupa B

Nedelja

00.15: (2,40) La Ekidad (3,25) Tolima (3,05)

02.30: (2,80) Onse Kaldas (2,95) Santa Fe (2,80)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Onse KaldasIndependijente Santa FeHugo Rodaljega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara