Tri gola za Tri krune i moćnu Švedsku u osmini finala! Meksiko je najsrećniji gubitnik

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.06.18. | 17:55

Krah Nemačke za radost Sombrerosa

Život piše romane, a fudbal najluđe scenarije! Za ono što se ovog popodneva desilo u Grupi F na ovogodišnjem Mundijalu u Rusiji mogao bi da se napravi dobar filmski materijal! Krah Nemačke kao aktuelnog svetskog šampiona dočekan je uz gotovo nestvarne scene - Švedska je pregazila Meksiko rezultatom 3:0 (0:0), ali su se na stadionu u Jekaterinburgu svi radovali! Neopisivo, ali to je fudbal, to je život, to su emocije! 


MEKSIKO - ŠVEDSKA 0:3 (0:0)
/Augustinson 50, Grankvist 62pen, Alvarez 74ag/

Izabrane vesti

Jekaterinburg
Jekaterinbuerg arena
Kapacitet: 35.696 mesta
Sudija: Nelson Pitana (Argentina)

MEKSIKO (4-3-3): Očoa - Salsedo, Moreno, Alvarez, Lajun (od 89. Peralta) - Erera, Gvardado (od 75. Gvadrado), Galjardo (od 65. Fabijan) - Vela, Lozano, Ćićarito.
ŠVEDSKA (4-4-2): Olsen - Lustig, Lindelef, Grankvist, Avgustinson - Klason, Larson (od 57. Svenson), Ekdal (od 80. Hiljemark), Forsberg - Berg (od 67. Telin), Toivonen.


Švedska je izrasla u pobednika dana, a Meksiku bez ikakve dileme možemo da prišijemo etiketu - najsrećniji gubitnik! Kako je samo stadion u Jekaterinburgu eksplodirao kada se sa tribina začula informacija da je Kim Jong Gvon sahranio nemačku dinastiju posle VAR odluke koju je doneo arbitar Mark Gajger, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije Hjon Min Son zapečatio trijumf Južne Koreje za potpuni krah Pancer divizije! Fudbaleri Meksika su kraj utakmice dočekali u suzama, svesni da bi sve lako moglo da se okrene protiv njih i da bi postali prvi tim sa dve pobede u uvodna dva kola. Dok su Meksikanci tugovali, u Kazanju je i dalje bilo 0:0, ali sve je došlo na svoje ekspresno! Čičarito Ernandez i drugovi su mogli da nakrive sombrerose jer su kao drugoplasirani tim Grupe F prošli u nokaut fazu! Sve zahvaljujući fantastičnoj Južnoj Koreji...

Trenuci dok su Meksikanci čekali konačni ishod meča u Kazanju

Nije Fortuna bila toliko okrutna prema fudbalerima Meksika, ali ih je pošteno namučila i na kraju im ipak podarila zasluženi prolaz dalje. I treba odati počast Sombrerosima, jer su apsolutno zaslužili da se nađu u sledećoj fazi. Švedska je, ipak, zaslužila da se o njenoj reprezentaciji pišu hvalospevi! Kakvo je drugo poluvreme iza sebe ostavila četa Janea Andersona! Kakvih 45 minuta, kakva igra! Herojski su se Vikinzi uzdigli iznad cele situacije, pregazili Meksiko i suvereno overili prvo mesto u grupi, ne obazirući se ni na koga, niti na rezultat druge grupe. Švedska je, može se udeliti ta konstatacija, odigrala najpoštenije i za to je bogato nagrađena! 

Slavlje Ludviga Augustinsona

Ne samo jer se gotovo ravnopravno nosila sa Nemačkom i zato što je nadigrala Južnu Koreju u prvom kolu, već zato što je ubedljivo razbila selekciju koja je dosad mnogo pokazala. Meksiko je u ovom susretu izgledao kao potpuno razbijena vojska i samo ih je prvoklasno čudo spasilo nezapamćenog raspleta... Švedska je i u prvom poluvremenu bila daleko ispred Meksika i možda je još tada zaslužila da postigne gol, ali je Giljermo Očoa uspeo da zaključa kapije gola i spreči rivala da stigne do ranog vođstva. U nastavku utakmice čudotvorac na golu Sombrerosa našao se kao na strelištu i na dušu mu jedino (možda) ide onaj prvi gol, kada je Ludvig Augustinson pobegao odbrani Meksika i pucao malo ispod ruku protivničkog golmana. Očoa je možda mogao bolje da reaguje, ali sve je dotad uradio gotovo savršeno da ne može mnogo toga da mu se zameri. 

Gol kapitena Grankvista za potvrdu trijumfa

Nepunih petnaest minuta kasnije, Švedska je stigla do potvrde trijumfa koju je toliko želela i tražila! Hektor Moreno je skrivio, mnogi će reći, penal na ivici faula, ali je Nestor Pitana bez mnogo dileme pokazao na belu tačku i tako omogućio kapitenu Tri krune Adreasu Grankvistu da duplira prednost i praktično overi prolaz dalje. Dok su Meksikanci strepeli za živu glavu, izgledalo je kao da ih je više interesovalo ono što se dešavalo u Kazanju, nego na terenu. Tako je Edson Alvarez nesmotreno reagovao u 74. minutu, matirao Očou i praktično doveo Meksiko na ivicu propasti. Sada je sve zavisilo od Nemačke i toga može li Južna Koreja da izdrži do kraja. I ne da je izdržala, već je selekcija sa Korejskog poluostrva u paramparčad razbila sve ono što je Joakim Lev gradio svih prethodnih godina. Prokletstvo Zlatne boginje progutalo je još jednog šampiona...

Trenutak kada je Čičarito čuo dobre vesti

Švedska je pokazala veliko srce, karakter i borbenost velikih ratnika. Prošla je Italiju u baražu za Svetsko prvenstvo, dokazala da je u ovom trenutku zrela (bar) za nokaut fazu i sada je sve došlo na svoje mesto. Meksiko je imao više sreće, nego pameti. Ali, zbog svega pokazanog u prva dva kola - apsolutno je zaslužio prolaz dalje. Videćemo da li će jedan od protivnika biti Srbija...

GRUPA F - 3. KOLO

Meksiko - Švedska 0:3
/Augustinson 50, Grankvist 62, Alvarez 74 ag/

Južna Koreja - Nemačka 2:0 (0:0)
/Kim 90+1, Son 90+6/

Foto: Action Images


tagovi

reprezentacija Švedskereprezentacija MeksikaLudvig AugustinsonAndreas GrankvistEdson Alvarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara