"Ivan Esono i Arnold Mutu"
"Ivan Esono i Arnold Mutu"

Tri minuta delila su Ekvatorijalnu Gvineju od pobede, a onda je đavo došao po svoje! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.01.15. | 19:00

Na startu Kupa afričkih nacija viđen je remi rezultatom 1:1...

Ivan Esono i Arnold Mutu

Kup afričkih nacija je počeo! A na samom startu bilo je jako interesantno. Samo tri minuta delila su fudbalere Ekvatorijalne Gvineje od toga da upišu istorijsku pobedu protiv Konga, ali im je sreća u samom finišu okrenula leđa! Popularni Crveni đavoli su posle rano primljenog pogotka naoštrili rogove i bili dovoljno uporni i agresivni da stignu do gola, a uloženi trud se na kraju isplatio. U samom finišu utakmice nesmotrenost odbrane domaćina iskoristio je Tijevi Bifuma, koji je asistenciju Malonge pretvorio u pogodak za konačnih - 1:1.

Izabrane vesti

Interesantno je napomenuti da su obe ekipe na turnir stigle u poslednjem trenutku - Gvineja je dobila organizaciju takmičenja posle odustajanja Maroka, dok je Kongo došao umesto Ruande, koja je suspendovala pošto se ispostavilo da je Ruanda koristila neprijavljenog igrača tokom kvalifikacija.

S obzirom da su oba favorita autsajderi u grupi, u kojoj se još nalaze još i Burkina Faso i Gabon, remi praktično ne odgovara ni jednima, ni drugima...

Domaćin je do gola stigao Emilio Nsue u 16. minutu utakmice, kada je lukavo pobegao odbrani gostiju i odličan trk Senobue rutinski nadogradio u vođstvo.

KAN - REZULTATI:

Ekvatorijalna Gvineja - Kongo 1:1 (1:0)
/Nsue 16 - Bifuma 87/

20.00 Burkina Faso - Gabon

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tijevi Bifumareprezentativni fudbalKup afričkih nacijaKongoEkvatorijalna Gvineja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara