""
""

Tri ponude za Acu Kovačevića, nova pravila ga teraju iz Lehije

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.01.17. | 14:59

Srpski vezista napušta srpsku koloniju

Srpska kolonija u Lehiji iz Gdanjska će od ove zime biti manja za jednog člana. U timu ostaju Vanja Milinković Savić i Miloš Krasić, ali odlazi Aleksandar Kovačević. Nekadašnji vezista Crvene zvezde je izgubio mesto u ekipu Lehiji i odlučeno je da napusti klub.

Izabrane vesti

U ovom trenutku za Kovačevića postoje tri ponude, prenose poljski mediji. Jedna je došla od američkog MLS ligaša Sportinga iz Kanzas Sitija i ona je najozbiljnija prema pisanju poljskih medija. Druga je adresirana od strane poljskog prvoligaša Slaska, a treća je od zasad neimenovanog kluba koji pripada samom vrhu norveškog fudbala.

Po dolasku u Lehiju prethodne sezone, Kovačević je bio standardan i upisao je 25 prvenstvenih mečeva u dresu tima iz Gdanjska. Ipak, ove sezone je njegova uloga postala manje bitna. Odigrao je pet utakmica u šampionatu Poljske, uglavnom je bio rezerva, ali je i platio cenu novom pravilu o limitu za igrače van EU. Prethodne sezone svaki klub u Ekstraklasi je imao pravo da igra sa trojicom fudbalera van EU, ove sezone je taj limit spušten na dvojicu. Mesta stranaca su popunili Krasić i Milinković Savić, tako da je Kovačević izgubio mesto u timu.

Kovačević ima ugovor sa Lehijom do 2018. godine, ali je najbolja opcija za obe strane da se rastanu. Amerikanci i Slaska su spremni da plate obeštećenje, dok zainteresovani klub iz Norveške predlaže pozajmicu.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar KovačevićEvropameđunarodni fudbalPoljska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara