Trinkjeri probudio diva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.11.18. | 18:59

Partizan u Sremskoj Mitrovici naneo prvi poraz na Jadranu i prekinuo sopstvenu lošu seriju od šest neuspeha

Košarkaši Partizana prekinuli su niz od šest poraza, a Italijan Andrea Trinkjeri debitovao je trijumfom na klupi crno-belih. Partizan je na gostovanju u Sremskoj Mitrovici u šestom kolu Jadranske lige savladao do sada neporaženi Mega Bemak sa 81:74. 

Pored Trinkjerija, na klupi Partizana u svojstvu pomoćnika debitovao je nekadašnji košarkaš crno-belih Vlado Šćepanović.

Izabrane vesti

Uprkos pobedi, crno-beli su još jednom pokazali su da su im oscilacije veliki problem, mada je bilo evidentno da su sa mnogo većom energijom nego u prethodnom periodu istrčali na parket. U drugoj i pogotovo trećoj deonici Partizan je bio vrlo dobar, ali je u poslednjem kvartalu umalo prosuo sve dobro što je prethodno napravio.

U protokolu ove utakmice nije bilo Novice Veličkovića i Aleksandra Aranitovića, a crno-belima je ovo bila sedma uzastopna pobeda na gostovanjima kod Mega Leksa. Sledeći izazov Trinkjerijevom Partizanu biće još teži jer ga u utorak u hali Pionir očekuje duel sa Trentom u Evrokupu.

Partizan je na gotovo idealan način počeo utakmicu, valjda su igrači želeli da se dokažu pred novim trenerom. Već posle nekoliko minuta crno-beli su došli do velikih 11 poena prednosti (17:6). Posebno se u tim uvodnim trenucima istakao Australijanac Džok Lendejl sa nekoliko zakucavanja.

I taj uvodni period odredio je dalji tok utakmice u kojem su gosti diktirali ritam, a Mega je bila prinuđena da juri rezultat. I kad god bi se domaći približili na jednocifreni zaostatak, crno-beli bi dodali gas.

Ekipu Dejana Milojevića nije služio šut sa distance, za razliku od Partizana, pa je tako, recimo, Vanja Marinković otvorio meč sa dve vezane trojke. A kada je tako, crno-beli obično stignu do pobede.

Videlo se još jednom koliko Rade Zagorac znači Partizanu pogotovo kada je raspoložen za igru i kada pogađa sa poludistance. Odradio je i veliki posao u odbrani, a taj segment na momente je bio vrlo dobar kod crno-belih.

Kada je na početku poslednje deonice Partizan došao do ogromnih plus 17 (74:57), delovalo je da je pitanje pobednika rešeno, ali onda je Trinkjeri mogao da vidi i kako njegovu ekipu ume da proguta “crna rupa”.

Mega je zaigrala sjajno u odbrani, u napadu je Goga Bitadze razgrtao sve oko sebe u reketu i domaćin je serijom od 12:0 prišao na samo pet poena zaostatka.

Ključne poene, kako će se ispostaviti, ubacili su Bondža Si (trojka) i Lendejl  posle kontrapada. Otišli su crno-beli opet na plus deset na dva i po minuta pre kraja i to je otprilike bilo to.

ABA LIGA - 6. KOLO

Petak

Igokea - FMP 74:85
/Zubčić 25 - Rebec 20/

Subota
Mega Bemaks - Partizan 74:81
/Bitadze 28 - Marinković 17/
19.00: (1,55) Krka (14,5) Zadar (2,70)
21.00: (1,25) Crvena zvezda (17,0) Cedevita (4,40)

Nedelja
17.00: (1,60) Cibona (14,5) Mornar (2,55)
21.00: (1,17) Budućnost - Olimpija (5,50) 

* Kvote su podložne promenama

Foto: Starsport


tagovi

Mega BemaksAndrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara