""
""

Trka za Zlatnu kopačku - nikad nije bilo ovako ludo

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.02.17. | 11:47

Prvih 15 igrača na tabeli sabijeni u samo osam bodova iliti četiri gola

Dve trećine utakmica prevaljeno je u najvećem broju šampionata širom Evrope, a trka za Zlatnu kopačku koja je trenutno u posedu napadača Barselone Luisa Suareza sve je luđa. U doba godine kada su se prethodnih sezona u borbi za ovaj prestižni trofej uglavnom ostajala samo dvojica igrača - najčešće Mesi i Ronaldo - trenutno imamo bar desetoricu asova koji gotovo ravnopravno kokurišu za prvo mesto. 

Izabrane vesti

Proteklog vikenda došlo je do smene na čelu tabele. Edinson Kavani nije zatresao mrežu Tuluza, što su Lionel Mesi, Edin Džeko i Gonzalo Iguain umeli da iskoriste i po jednim preciznim hicem preskoče Urugvajca. Sada pomenuta trojka kolo vodi sa po 19 golova i 38 osvojenih bodova. 

Kavani, čiji je koeficijent lige manji (1,5) odmah je iza sa 37,5 bodova.

Ono što ovogodišnju trku za Zlatnu kopačku čini superzanimljivom jeste činjenica da niko od početka sezone nije uspeo da se izdvoji na čelu. Štaviše, trenutno je razlika između petoplasiranog branioca trofeja Luisa Suareza i sedamnaestoplasiranog Maura Ikardija svega šest bodova, iliti tri gola. A takođe nikako iz trke ne treba isključiti trenutno uspavanog Kristijana Ronalda koji bi samo jednim het-trikom mogao da se vine u vrh. Portugalac je trenutno na 14 golova i 28 bodova.

CR7 je ovaj trofej osvajao četiri puta do sada...

(foto: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaFrancuskaItalijaLiga 1međunarodni fudbalNemackaPremijer ligaPrimeraSerija AŠpanijaZlatna kopačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara