"Ronaldo"
"Ronaldo"

Trka za Zlatnu kopačku: U Evropi je samo jedan fudbaler bolji od Ronalda! A nije Mesi... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.10.14. | 10:57

Rus Jevgeniji Kabaev dao čak 33 gola na 32 meča, doduše u Premijer ligi Estonije, ali se zasad nalazi ispred Portugalca

RonaldoKristijano Ronaldo je postigao 15 golova od početka sezone u Primeri, a to mu je dovoljno tek za drugo mesto u takmičenju za Zlatnu kopačku Evrope!

Bolji od prve zvezde Real Madrida u ovoj statističkoj kategoriji je Jevgeniji Kabaev (26), napadač Kaleva iz Silamae, koji je u prvenstvu Estonije bio precizan 33 puta i s tim učinkom izbio je na čelo liste najboljih strelaca u šampionatima Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Zanimljivo, poput Portuigalaca, Kabaev igra na poziciji krilnog veziste i dao dao je 33 gola na 32 meča Premijer lige Estonije. Jedina njegova nesreća je što se, zbog jačine lige, golovi u tom prvenstvu množe koeficijentom jedan, zbog čega ima „samo“ 33 boda. Tri više od Rondala, koji igra u životnoj formi i već je stigao da se na osam osam susreta trke za bodove upiše u strelce, pa će zahvaljujući činjenici da se golovi u Španiji (kao i u Italiji, Nemačkoj i Engleskoj) množe koeficijentom dva vrlo brzo biti u prilici da izbije na vrh tabele.

Kabaev je Rus, koji je malo poznat široj javnosti, pošto je u otadžbini igrao Dinamo iz Sankt Peterburga i Karelju Petrozavdosk, a još se oprobao u Finskoj, pre dolaska u Estoniju, gde je u dresu Kaleva minule sezone ispalio deset preciznih hitaca. Ove je još efikasniji. Njemu je ostalo da odigra još četiri utakmice do kraja prvenstva Estonije u kome njegov Kalev zauzima tek četvtu poziciju (ali je sa 99 golova najefikasnij tim lige), pa je izvesno da će ga verovato, osim Ronalda, prešišati i Mesi, Nejmar, Aguero, Dijego Kosta, pošto su se prvenstva u najjačim ligama tek zahuktala.

Inače, trenutni poredak u trci za Zlatnu kopačku Evrope izgleda ovako:

1. Jevgenij Kabaev (Kelev) 33 poena, 33 gola, koeficijent 1
2. Kristijano Ronaldo (Real Madrid) 30 poena, 15 golova, koeficijent 2
3. Vidar Ern Kjartanson (Valerenga), 24 poena, 24 gola, koeficijent 1
4. Igor Sobotin (Levadija), 23 poena, 23 gola, koeficijent 1
5. Andrej Kramarić (Rijeka) 21 poen, 14 golova, koeficijent 1,5


tagovi

EvropaJevgenij KabaevKristijano Ronaldomeđunarodni fudbalPrimeraReal MadridŠpanijaZlatna kopačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara