""
""

Trka za Zlatnu kopačku: Još 90 minuta, za čudo kasno je...

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.16. | 18:49

Luis Suarez ima, čini se, nedostižna četiri gola prednosti u odnosu na Kristijana Ronalda

U najjačim evropskim ligama preostalo je da se odigra još jedno kolo! Šampionska trka rešena je u Engleskoj, Italiji, Nemačkoj, Španiji, Francuskoj...preostalo je još samo da dobije prvaka u Španiji. Španski klub biće i prvak Evrope (Real ili Atletiko), a iz Primere ćemo dobiti i najboljeg strelca Evrope - takozvanu Zlatnu kopačku!

Napadač Barselone Luis Suarez već je viđeni pobenik, s obzirom da pred poslednje kolo ima četiri gola više od Kristijana Ronalda i na tome može da zahvali fantastičnom finišu sezone, odnosno utakmica protiv Hihona i Deportiva kada je postizao po četiri gola. Sa dva komada u duelu proteklog vikenda sa Espanjolom došao je do kote 37. I Ronaldo je u prošlom kolu dva puta tresao mrežu Valensija, ali verovatno će platiti danak postu u susretu 36. kola protiv Viljareala, tako da kraj njegovog imena trenutno stoji brojka 33.

Izabrane vesti

Svi ostali ispali su iz konkurencije pre nekoliko nedelja. Prvi strelac Benfike Žonas dao je samo dva gola u prethodnih šest kola (trenutno 31), dok je Gonzalo Iguain (33) zbog crvenoh kartona protiv Udinezea pokvario svoje šanse u finišu trke. Na petom mestu trenutno je Robert Levandovski sa 29 pogodaka. Sledi Zlatan Ibrahimović sa 35 golova, ali zbog slabijeg koeficijenta francuskog prvenstva (1,5, za razliku od prethodno navedenih koji imaju 2,0) on praktično nije ni imao šanse u ovoj trci. 

Ukoliko bi nekim čudo Ronaldo ipak došao do Zlatne kopačke njemu bi to bio peti trofej za najboljeg strelca Evrope i postao bi apasolutni rekorder. Luisu Suarez do sada je jednom bio prvi golgeter Starog kontineta i to dok je nosio dres Liverpula.

Suarezovom titulom Barsa će postati klub sa najviše Zlatnih lopti - pet (tri puta Mesi i jednom Ronaldo), čime će preteći Real Madrid. Znimljivo da još samo jedan klub ima četiri pobednika u ovoj konkurenciji i to je Dinamo iz Bukurešta?! Kada su zemlje u pitanju Portugalci su bez premca sa osam trofeja, a prate ih Holanđani, Argentinci i Rumuni sa po četiri. Ako gledamo lige, Primera ima 11 Zlatnih lopti ukupno, slede Primeira (7), Premijer liga (5) i Eredivizija (4)...

(foto: Action Images)


tagovi

Zlatna kopačkameđunarodni fudbalLuis SuarezKristijano RonaldoEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara