"Viktor Troicki"
"Viktor Troicki"

Troicki primirio Bedenea za treće kolo Vimbldona: Čeka se Nadal!

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.07.15. | 19:29

Srbin nastavlja da pruža dobre partije na travi

Viktor TroickiNakon finala ATP turnira u Štutgartu i polufinala u Kvinsu, Viktor Troicki je nastavio svoju odličnu sezonu na travnatim terenima. Srpski teniser je posle dva sata i šest minuta igre savladao domaćeg tenisera slovenačkog porekla Aljaža Bedenea sa 6:4, 3:6, 6:2, 6:4 i obezbedio mesto u trećem kolu Vimbldona.

U začuđujućem prvom setu, punom brejkova i preokreta, Troicki se bolje snašao. Uprkos tome što je Bedene dva puta oduzimao servis 24. teniseru sveta, nije uspeo da bolje odigra u svojim servis gemovima, pa je Troicki sa tri uzastopna brejka stigao do vođstva – 6:4. U drugoj deonici, Britanac je bio konstantniji. Ponovo je dva puta "brejknuo" Troickog, ali je ovoga puta svoje gemove uspešno čuvao.

Izabrane vesti

Treći set je prošao u inicijativi Beograđanina, koji je slomio otpor Bedenea sredinom tog dela igre. Ovoga puta je on taj koji je napravio dvostruki brejk, a odličnim servisima u svojim gemovima potvrdio je stečenu prednost. Troicki je nastavio da servira na visokom nivou i u četvrtom setu, da bi u petom gemu iskoristio treću brejk loptu i stekao značajnu prednost koju Bedene nije mogao da stigne. Prvu meč loptu u 10. gemu je spasio, imao šansu za izjednačenje, ali se Troicki nije dao.

Srbin se tako plasirao u šesnaestinu finala u kojoj će se sastati sa pobednikom meča Rafael Nadal Dastin Braun, a Troicki je nekoliko puta tokom prethodnih dana isticao da želi novi susret sa Špancem. Nadal je u finalu turnira u Štutgartu savladao Troickog u dva seta, pa će Beograđanin, ukoliko dođe do međusobnog okršaja, imati dovoljno motivacije za meč sa bivšim prvim teniserom sveta.

(FOTO: Action Images)


tagovi

VimbldonViktor TroickiAljaž Bedene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara