""
""

Trujić: Pobeda na JNA? Iza štopera je bila livada… Niko u Srbiji ne igra moderno kao mi!

Vreme čitanja: 4min | sre. 10.08.16. | 08:22

"Mi kroz smeh govorimo da je vreme za titulu, ali je to još mnogo daleko. Uigraniji smo od beogradskih velikana koji konstantno menjaju igrače, trenere... Znate, teško je to uigrati kada se svakih nedelju dana nešto menja. Mi smo šest meseci na okupu. Kada je mogao Lester do pehara, možemo i mi”, kaže napadač Lala

Vojvodina je hit dosadašnjeg dela sezone kada je fudbal u Srbiji u pitanju. I evropska scena i Superliga. Lale igraju brzo, agresivno, gladno i željno. To nije promaklo neutralnim posmatračima kojima se ovakav stil dopao. Takav pristup doveo je Vošu na prag grupne faze Lige Evrope, ali i u vrh Superlige u kojoj su maltene održali čas fudbala Partizanu na JNA.

Izabrane vesti

O tom duelu i narednim izazovima koji čekaju izabranike Nenada Lalatovića razgovarali smo sa Nikolom Trujićem, momkom koji predvodi ofanzivu Lala u dosadašnjim mečevima. I to prilično dobro, ukupan je utisak.

Na početku nam je odmah otkrio da ima malu povredu zadnje ložem ali da to nije previše ozbiljno i da će biti spreman za evropske mečeve protiv AZ Alkmara.
Imam mali problem sa zadnjom ložom, ništa strašno… Neću igrati u Kruševcu sigurno, biće mi potrebno nekoliko dana da se oporavim, ali ću za AZ  Alkmar biti sigurno spreman. To mi je najvežnije, za taj meč se spremam i fizički i psihički“, kaže Trujić za MOZZART Sport.

Kada smo kod Superlige, na mnoge je ostavio odličan utisak u derbiju protiv Partizana u Beogradu (pobeda 3:1). Nije dao gol, ali je bio veoma značajan za igru Nenada Lalatovića. Evo kako Nikola vidi meč protiv kluba u kom je naučio mnogo toga što je pokazao.
Znali smo kako će Partizan pristupiti meču, bilo je važno da izdržimo deset minuta, a potom smo dali prvi, zatim i drugio gol. Partizan je posle toga izašao napred, imali smo mnogo prostora. Pa, iza štopera je bukvalno bila livada! Generalno nam nisu napravili neki problem na tom meču“, kaže Trujić.

Zanimljivo, on sada u Voši ima drugačiju ulogu nego u crno-belom dresu. Ne igra krilo već baš u špicu. Ideja Nenada Lalatovića.
Ranije sam sarađivao sa Lalatovićem, on me koristi u špicu. Baš imamo polemiku među nama igračima da li da igram špica ili krilo. Neki kažu jedno, neki drugo. Lično više volim da igram po boku, mislim da sam tu opasniji. Ali očigledno je da ovako pravimo dobre rezultate“, kaže Trujić.

Kada je Crvena zvezda igrala protiv Ludogoreca na Marakani bilo je jasno da na sredini terena igrači kasne svetlosnim godinama i da Bugari imaju sve vreme sveta da se okrenu i napadnu. Tako je igrao i Partizan protiv Voše što je bilo uočljivo,a videlo se i na semaforu. Lale su naprotiv imale drugačiji pristup. I ne samo na tom meču, već u svim dosadašnjim u ovoj sezoni.

Trujić je pokušao da objasni.
Nijedna ekipa u Srbiji ne igra moderno kao mi. Presing 90 minuta. A za to morate da budete fizički pripremljeni, mi to svakako jesmo. Ne damo protivniku da diše, u sredini smo mnogo jaki, ostajemo na tuđoj polovini po 20-30 minuta, a kad osetimo da smo jači, ne prestajemo da meljemo. Trener traži od nas da protivnik nema duže loptu od četiri sekunde. Protiv Dinama smo dva puta zakasnili i odmah su imali šanse. To ne sme da se događa ako želiš dobar rezultat“, objašnjava Trujić.

Pitanje koje provejava kroz vazduh srpskog fudbala, ne previše jako jer je rano, ali sve glasnije - da li je vreme za titulu Vojvodine?
Mi kroz smeh govorimo da je vreme za titulu, ali je to još mnogo daleko. Uigraniji smo od beogradskih velikana koji konstantno menjaju igrače, trenere... Znate, teško je to uigrati kada se svakih nedelju dana nešto menja. Mi smo šest meseci na okupu, bet promena. Kada je mogao Lester, možemo i mi do tiule. Fudbal je takva čudna igra, sve je moguće“, optimista je Trujić.

Ipak, Trujić otkriva da je pre samo pola godine bilo igrača kojisu imali ponude ali nisu želeli da dođu u novosadski klub zbog loše i nestabilne situacije.
Kad smo pre pola godine pravili tim bilo je igrača koji nisu hteli da dođu u naš klub. Mi smo od tada našom zaslugom dovely i privukli šest, sedam ozbiljnih sponzora i sada finansijski stojimo odlično. Ovako veliki klub zaslužuje da bude zdrav kao što je sada. Nemamo pritisak od uprave kada je titula u pitanju, ali ćemo dati sve da dođemo do  nje“, jasan je napadač Lala.

A špic Lala je imao priliku da ostane napadač crno-belih zimus. Ipak, odličio je da ode. Evo i zbog čega.
Kada su mi rekli da ne računaju na mene u Partizanu, bilo mi je baš žao i teško. Da vam kažem, mogao sam da ostanem u klubu da sam hteo, ali nisam želeo da me neko neće, ne želi i ne računa na mene. Baš sam željan igre i dokazivanja. Ne žalim što sam otišao, a posle ovih šest meseci na njima je da procene da li su pogrešili u proceni“, objašnjava momak koji je od 2005. do 2010. godine igrao za mlađe selekcije crno-belih.

Važno, možda i ključno pitanje za sve igrače i navijača Lala je igranje u Ligi Evrope. Žreb, deluje, povoljan.
Želeli smo Austriju iz Beča ili AZ Alkmar, samo da nas mimoiđu Sent Etjen i PAOK. Tako je i bilo. AZ ekipa sa kojom možemo da igramo fudbal, da se nadmećemo. Svi su zadovoljni žrebom. Holanđani su dosta uigrani, dugo ne znaju za poraz. Ključ uspeha u dvomeču je da ne primimo gol na Karađorđu“, prognoza je Trujića.

Vojvodina prvi meč plej-ofa protiv AZ Alkmara igra 18. avgusta na Karađorđu, dok je revanš nedelju dana kasnije u Holandiji.

Piše: Strahinja Klisarić

(FOTO: Starsport)

 


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaNikola Trujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara