"Fil Džekson pokušava da spasi Nikse"
"Fil Džekson pokušava da spasi Nikse"

Tuga u Njujorku: Veliki Fil Džekson moli očajne navijače za strpljenje!

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.03.15. | 12:59

„Uprkos užasnoj sezoni, imamo čvrste namere da rešimo sve probleme i uradimo sve što je potrebno kako bismo vratili titulu u Njujork“, rekao je predsednik košarkaških operacija u Niksima

Fil Džekson pokušava da spasi Nikse

Slavni klub iz Velike jabuke pao je možda i na najniže grane u istoriji, a Fil Džekson je stavio svoje „ime“ na kocku pokušavši da podigne Njujork Nikse iz blata. No, to mu za sada ne polazi za rukom, a možda i najbrojnija grupa navijača u NBA ligi očajna je zbog nove izgubljene sezone, pa legendarni trener Čikaga i Los Anđeles Lejkersa došao je u situaciju da bukvalno moli vlasnike skupih godišnjih karata za mečeve Niksa da budu strpljivi i ne gube nadu da će se uskoro vratiti kult kluba slavne istorije. Dokle je došlo možda i najbolje ilustruje činjenica da je Džekson odlučio da se obrati navijačima snimivši video zapis, ali i pismom upućenom javnosti.

Izabrane vesti

Popularni Zen master obećava da ima jasnu strategiju za predstojeće leto tokom kojeg Nikse čeka ozbiljna rekonstrukcija.
„Uprkos užasnoj sezoni, imamo čvrste namere da rešimo sve probleme i uradimo sve što je potrebno kako bismo vratili titulu u Njujork. Imamo jasan plan i očekujemo da se rezultati našeg truda vide već posle NBA drafta i u mesecima nakon toga kada ćemo pokušati da pridobijemo slobodne igrače. Molim vas da ostanete optimisti i budete uz nas na ovom putu na čijem bi kraju trebalo da vratimo kultni status Njujork Niksima“, poručio je Džekson.

Franšiza iz Velike jabuke zaista ne pamti ovako crne dane. Tim Dereka Fišera ima najgori skor u NBA ligi (16-60) iako je konkurencija na dnu ove sezone „žestoka“. Košmarne sezone igraju i Lejkersi i Minesota i Filadelfija, ali su Niksi uspeli da ih zasene sve i postanu najtužnija priča ove sezone pošto je klub po prvi put u 69 godina dugoj istoriji izgubio 60 utakmica. A, regularni deo sezone još uvek nije gotov...

Poza Spajk Lija koja je već postala uobičajena

Međutim, ako neko zna kako se prave šampionski timovi, onda je to definitivno Fil Džekson koji u svojoj kolekciji ima 11 titula prvaka u ulozi trenera i još dva iz igračkih dana. Istina, sada ima novu ulogu predsednika košarkaških operacija i, naravno, ima viziju koja bi mogla da izvuče Njujork iz kandži ispodprosečnosti.
„Napravili smo ključne poteze kako bismo oslobodili veliki deo seleri kepa koji će nam omogućiti da dovedemo vrhunske slobodne igrače sledećeg leta. I prvi put posle mnogo godina očekujemo da ćemo dobiti prvog pika na NBA draftu u junu. To su ključni koraci ka izgradnji tima u kojem će igrači igrači koji ujedno poseduju i talenat i karakter, te koji će, zajedno sa Karmelom Entonijem, postati ekipa koja može da pobeđuje konstantno“, dodao je Zen master.

Ukoliko Fil Džekson podigne posrnulu franšizu na noge, mogao bi da potvrdi ono što dobar deo ljubitelja NBA lige misli – da je najveći košarkaški um u istoriji američke košarke. Hoće li Niksima konačno svanuti? Hoće li se Spajk Li konačno radovati?Odgovor će verovatno doneti sledeća sezona, pošto je ova odavno izgubljena...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Njujork NiksNBA ligaFil Džekson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara