""
""

Tužan je Junajted: Dželat Kabaj ućutkao očajne Đavole (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.12.13. | 15:35

Šampion nije izgubio dva uzastopna meča kod kuće još od maja 2002. godine, a poslednji put su poraženi od Svraka pre 41 godinu!

Sada više sumnje nema - Mančester junajted je u krizi! I to ogromnoj, debeloj! Aktuelni šampion ne samo da nije osetio slast pobede u poslednje četiri utakmice, ne samo da je izgubio u poslednja dva meča kod kuće, što se poslednji put desilo dalekog maja 2002. godine, već se u derbiju sa Njukaslom praktično oprostio od borbe za titulu! A Crvenim đavolima je presudio niko drugi nego ogromna želja Dejvida Mojesa iz letnjeg prelaznog roka - Joan Kabaj - 1:0!

Čovek koji je tokom vrelih letnjih meseci nekoliko puta bio viđen u crvenom dresu Junajteda rasprštio je šanse aktuelnog šampiona da odbrani titulu u paramparčad sredinom drugog poluvremena i tako poslao jasnu poruku upravi kluba iz Mančestera da su trebali da iskeširaju novac koji su Svrake tražile...

Izabrane vesti

Njukasl je ovim trijumfom prekinuo post dug 41 godinu kada je u pitanju pobeda nad Junajtedom u Mančesteru, što samom rezultatu daje i dodatni, ogroman značaj. Đavoli jesu igrali bez suspendovanog Vejna Runija i Maruana Felainija, koji nikako da pronađe pravu formu, ali jasno je da ogromnim problemi postoje. Oni sada imaju skor šest pobeda, četiri remija i pet poraza i zaostaju 12 bodova za Arsenalom, koji u nedeljom igra sa Evertonom.

Fudbaleri oba tima pružili su jednu vrlo siromašnu igru u prvih 45 minuta. Domaćin je mahom vodio glavnu reč na terenu, ali nije napravio nijednu ozbiljniju priliku da ugrozi gol Tima Krula, koji je bio prilično bez posla. Jedine poluprilike imali su Džouns i Kleverli, ali je holandski internacionalac u oba slučaja bio na visini zadatka.

Igra Njukasla se u tom delu svela na bukvalno jedan napad - u samom finišu prvog poluvremena Debuši je imao najbolju priliku na utakmici, odlično iskoristio uspavanost Evre i predivmu dijagonalu Loika Remija, ali je uputio udarac direktno u golmana De Heu

Juanjted je u nastavku utakmice zaigrao mnogo bolje, svestan da mora krene na sve ili ništa. Velike šanse imali su Nani, Van Persi i Čičarito, ali je igrač meseca u Premijer ligi, Krul, svaki put bio i više nego odličan. Verovatno najzanimljivi momenat dogodio se u 55. minutu, kada je posle Nanijevog kornera Evra glavom uputio udarac ka golu, a lopta se od stative odbila u ruku Vernona Anite. Međutim, Andre Mariner je smatrao da nije bilo namerno i nije dosudio penal.

A onda, kako to obično biva, Đavoli su kažnjeni zbog svih propuštenih prilika. Igrao se 61. minut, kada je Sisoko izašao kao pobednik iz duela sa Evrom, uposlio Kabaja, a velika želja aktuelnog šampiona matirala je De Heu za velikih 1:0 na prepunom Teatru snova!

Dejvid Mojes je momentalno reagovao uvođenjem Andersona i Zahe umesto Kleverlija i Nanija, ali bitnijih promena nije bilo. 

U 72. minutu Junajted je ipak uspeo da stigne do pogotka, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu za ofsajd, u kojem se nalazio nervozni Van Persi

Do kraja utakmice domaćin nije uspeo da napravi nešto više. I pored toga što je Njukasl ostao bez Debušija u poslednjih deset minuta, Đavoli su bili potpuno bezidejni, što je samo dolilo ulje na vatru koja gori još od početka sezone. 

Teško je do sada izlazio Mojes na kraj sa kritikama... Sada će mu biti još teže!

PREMIJER LIGA - 15. KOLO:

Subota: 

Mančester junajted - Njukasl 0:1 (0:0)
/Kabaj 61/

16.00 Kristal Palas - Kardif
16.00 Liverpul - Vest Hem
16.00 Sautempton - Mančester Siti
16.00 Stouk - Čelsi
16.00 VBA - Norič
18.30 Sanderlend - Totenhem

Nedelja:

14.30 Fulam - Aston Vila
17.00 Arsenal - Everton

Ponedeljak

21.00 Svonsi - Hal

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaJoan KabajePremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara