"Mesi i Pike možda viđe neće igrati na Bernabeuu"
"Mesi i Pike možda viđe neće igrati na Bernabeuu"

Tvit koji je digao Španiju na noge: Ako Katalonija izglasa nezavisnost Barsa leti iz Primere!

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.09.15. | 19:09

Tako tvrdi predsednik La Lige Havrijer Tebas

Mesi i Pike možda viđe neće igrati na BernabeuuPobedili su i Real i Barselona u minulom kolu Primere, ali fudbalska Španija je na nogama. Ne zbog rezultata dva tamošnja giganta, već usled nagoveštaja da njihove duele u čuvenom El Kalsiku možda nećemo više gledati.

Tu opciju u etar je plasirao Havijer Tebas, predsednik Primere, koji je na početku sedmice koja će se okončati parlamentarnim izborima u Kataloniji uzburkao strasti porukom koja je produbila ionako loše odnose između Madrida i Barselone.
Ukoliko se Katalonija odvoji od Španije, klubovi iz te pokrajine neće moći da igraju u La Ligi. Nadajmo se da nećemo doći u tako apsurdnu situaciju“, napisao je Tebas na Tviteru, misleći na Barselonu i Espanjol.

Izabrane vesti

Parlamentarni izbori u Kataloniji zakazani su za nedelju i oni na neki način predstalvjaju referendum o nezavisnosti ove pokrajine. Između ostalih, takav čin podržava štoper Barse Đerar Pike, zatim doskorašnji kapiten Ćavi Ernandez, kao i nekadašnji trener ovog giganta, sada strateg Bajerna, Pep Gvardiola.

Doduše, na samom Nou Kampu uveravaju da su apolitični...
Kad bismo pričali o ličnim stavovima naravno da svako od nas ima mišljenje, međutim, ovo je trenutak u kome se političke partije bore za glasove, a nas to ne zanima. Klub je neutralan po ovom pitanju“, rekao je predsednik Barselone Hosep Marija Bartomeu.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraKatalonijaHavijer TebasEvropaEspanjol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara