"Nikola Stojiljković protiv Novog Pazara"
"Nikola Stojiljković protiv Novog Pazara"

U Čuki ne brinu zbog dolaska šampiona: Kakav remi, idemo na trijumf!

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.12.13. | 17:06

Golman Borivoje Ristić i napadač Nikola Stojiljković žele još jedan veliki skalp

Nikola Stojiljković protiv Novog PazaraFudbaleri Čukaričkog vrlo ozbiljno se pripremaju za poslednjeg i verovatno najtežeg rivala u ovoj polusezoni, pošto na Banovo brdo u subotu (15.00) dolazi aktuelni šampion Partizan. Domaći ne mogu da se pohvale rezultatima u poslednjih nekoliko nedelja, jer su od trijumfa nad Crvenom zvezdom, 6. oktobra, osvojili samo pet bodova, što je premalo za ekipu koja je ponela epitet najprijatnijeg iznenađenja prvenstva i koja se nada Evropi. Ipak, i mladi napadač Nikola Stojiljković i iskusni golman Borivoje Ristić veruju da njihov tim može do sva tri boda protiv Parnog valjka.
"Nanizali smo neke loše rezultate, među kojima je i poraz na prošloj utakmici, protiv Radničkog u Nišu, pa je logično da u duel koji nam prethodi ulazimo maksimalno motivisani. Samo pobeda nas ostavlja u vrhu tabele i daje nadu da bismo u drugom delu sezone mogli da se borimo za plasman u Evropu", kaže za MOZZART Sport Stojiljković i dodaje:
"Ne znam koji je razlog pada naše forme posle tog meča sa Zvezdom. Možda smo se malo opustili zbog broja bodova koje smo dotad osvojili, a i zadesile su nas povrede. Prvenstveno se osetilo odsustvo kapitena Igora Matića, koji je upravo od susreta sa Zvezdom bio van stroja. Kada se sve to sabere, dođe se do rezultata koji nikako nisu mogli da nas zadovolje".

Na čemu zasnivate optimizam pred susret sa Partizanom?
"Pre svega na činjenici da smo na svom terenu dobro igrali protiv druge dve najjače ekipe u našoj ligi. Sa Vojvodinom smo remizirali, ali pružili smo zaista kvalitetnu partiju, dok smo protiv Zvezde trijumfovali. Da smo protiv nekih slabijih ekipa odigrali makar upola tako dobro, kao na ta dva meča, zauzimali bismo mnogo višu poziciju na tabeli. Sada nas očekuje još jedan veliki rival, aktuelni šampion i siguran sam da nećemo imati problem sa motivacijom, a nadam se da možemo da ponovimo igru kao protiv i jednih i drugih crveno-belih".

Izabrane vesti

Da li ste gledali Kup utakmicu na kojoj je Partizan izgubio od Spartaka? Koje bi moglo da bude vaše "oružje"?
"Jesmo, imali smo u sredu trening od 11 časova baš da bismo mogli da stignemo da gledamo taj meč. Crno-beli su imali dosta grešaka u odbrani, a ja se nadam da ćemo i mi uspeti da iskoristimo takve kikseve, ako ih bude. Pokušaćemo da do gola stignemo pomoću kontri, kao protiv Zvezde. Moguće je da su oni pali u Subotici jer je kraj sezone, koja je za njih počela još sredinom jula. Ne znam da li će trener Vuk Rašović protiv nas izvesti isti sastav kao protiv Spartaka, ali znam da on u ekipi ima dosta igrača koji bi mogli da naprave problem našoj odbrani, ali se nadam da ipak neće uspeti u tome. U svakom slučaju, mislim da nam najveća opasnost preti od Nikole Ninkovića, Filipa Malbašića i Predraga Luke".

Borivoje RistićI čuvar mreže Čukaričkog ističe da je povreda Matića bila jedan od glavnih razloga za slabije igre ekipe i za činjenicu da su Brđani veliki broj bodova izgubili u poslednjim minutima utakmica.
"Čitav splet okolnosti doveo je do toga da na nekim mečevima kiksiramo u završnici. Nismo imali sreće, ekipa je veoma mlada, a iskusni kapiten Matić bio je povređen što se prilično osetilo. Međutim, prvenstvo je dugo i ja verujem da će biti prilike da se popravimo u njegovom prolećnom delu", smatra Ristić koji obećava da će Čuka u subotu ići na sva tri boda.
"Nadamo se pobedi protiv Partizana, prvoj na Banovom brdu od meča sa Zvezdom. Očekujem da će uprkos hladnom vremenu tribine našeg stadiona biti pune i da ćemo dobiti veliku podršku navijača. Znam dosta fudbalera Partizana jer sam bio dve godine u Teleoptiku. U pitanju je jaka ekipa koja je protiv Spartaka primila dva laka gola. Ipak, to ne sme da nas zavara i opusti jer rival ima dosta igrača koji umeju da jednim potezom reše utakmicu. Možda trenutno najviše pažnje treba da obratimo na Miloša Jojića koji u poslednje vreme postiže dosta golova, ali tu je još dobrih individualaca poput Luke. Ipak, mi idemo na trijumf, a ne na remi, pa očekujte zanimljivu utakmicu".

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

Borivoje RistićČukaričkiNikola StojiljkovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara