""
""

U igri živaca pobednik je - Partizan! Crno-beli overili prvo mesto, Mega u frci zbog Luvavua i Ivanovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.16. | 22:59

Vanja Marinković na visini zadatka, Adin Vrabac odigrao jednu od najboljih mečeva ove sezone... Tim iz Sremske Mitrovice možda ostane bez dva izuzetno važna igrača u plej-ofu?!

Večiti derbi u polufinalu srpskog šampionata je gotovo sigurno - izbegnut! Osim ako FMP ne napravi prvorazrednu senzaciju i savlada Crvenu zvezdu sa više od osam poena razlike, onda će u polufinalu koplja ukrstiti Partizan i Panteri, odnosno važeći prvak i Mega Leks. U odlučujućem meču za overu prvog mesta Parni valjak je u igri živaca bio bolji od desetkovanog Mega Leksa sa 94:89 (20:16, 21:17, 21:29, 32:27).

Izabrane vesti

Tim Aleksandra Džikića do pobede je stigao okolnim, težim putem. Mada su gosti iz Sremske Mitrovice već u ranoj fazi utakmice ostali bez pomoći dva najvažnija šrafa, prvo Timotija Luvavua, nedugo zatim i Nikole Ivanovića, ponovo su pokazali spartanski mentalitet, tima koji se bori od prve do poslednje sekunde i ne odustaje bez obzira na to kakve su kadrovske okolnosti!

Ipak, stabilna i smirena igra kapitena Vanje Marinkovića, praćena jednom od najboljih ovosezonskih rola Adina Vrapca i sporadično lucidnim reakcijama Aleksandra Cvetkovića bila je nešto što ni igrači Mega Leksa nisu mogli da „premoste“, mada su u životu bili praktično do poslednjih trenutaka. Mladi vođa Partizana meč je završio sa 15 poena, Vrabac je dodao 14, a Cvetković 13 poena uz četiri asistencije, uključujući i vrlo važnu trojku u prelomnim trenucima sa velike udaljenosti.

Kod gostiju apsolutno nezaustavljiv bio je Danilo Nikolić koji je na kraju imao 29 poena poena (8/12 za dva, 1/6 za tri), ali i deset skokova! Kapiten Rade Zagorac dopisao je još 17 poena, devet uhvaćenih lopti i četiri izgubljene, dok je Aleksandar Rašić imao 19 koševa i pet asistencija. Uprkos ovako visokim brojkama pomenutog trilinga Džikić je na svojoj strani imao više raspoloživih snaga, pošto je devet od ukupno jedanaest strelaca imalo pet ili više postignutih poena. Kod Mege izostao je učinak Ivice Zupca, koji je za 22 minuta na parketu imao tek četiri poena, ali i povređenog tandema, koji je na kraju imao ukupno tek osam poena. 

I pored toga Partizan je, manje-više, diktirao tempo i tek na momente dopuštao borbenom rivalu da dođe do vođstva. Međutim, Džikić je za svaku situaciju uspevao da pronađe dobitnu formulu, čak i kada je Cvetković ređao grešku za greškom i tako praktično pružao šansu protivniku da se konstantno aktivno uključuje u bitku za dva boda. 

Ključna je, ipak, bila serija 5:0 na tri minuta pre kraja, kada je Marinković pogodio trojku, koju su Vrabac i Vitkovac ispratili sa po jednim pogođenim slobodnim bacanjem. Mada je Mega konstantno pretila, prvenstveno preko Nikolića i Rašića, na kraju je Partizan uspeo da „uguši“ sve atake sa druge strane terena. Time i overila prvu poziciju na tabeli, kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja. 

Mega će se, s druge strane, dobro znojiti dok ne bude saznala rezultate pregleda povređenih skočnih zglobova Ivanovića i Luvavua

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vanja MarinkovićTimoti LuvavuSrbijaRade ZagoracFK PartizanNikola IvanovićMega LeksKošarkaška SuperligaKevin DžounsJadranska ligaDanilo NikolićAleksandar RašićAleksandar CvetkovićAdin Vrabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara