""
""

U Marselj stiže momak koji će zapaliti Velodrom!

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.02.15. | 14:34

Očekuje se da francuski klub u finišu prelaznog roka završi posao oko dovođenja Lukasa Okamposa iz Monaka

Mirovao je Olimpik iz Marselja u dosadašnjem delu prelaznog roka, poručivali su iz kluba da pojačanja nisu potrebna, a sada bi u finišu fudbalske pijace veliko pojačanje trebalo da dođe na Velodrom!

Izabrane vesti

Poslednji izveštaji iz Francuske govore da će Lukas Okampos do kraja prelaznog roka (sutra u ponoć) preći iz Monaka u Marselj. Dva kluba su u pregovorima, Monako je raspoložen da Okamposa pošalje na pozajmicu do kraja sezone na Velodrom.

Zašto Monako želi da takvog igrača pozajmi? Iz istog razloga kao i Falkaa prethodnog leta. Zbog finansijskog fer-pleja mora da se reši igrača sa jakim ugovorima. Takođe, ni Okampos nije zadovoljan tretmanom kod trenera Žardima. Odigrao je u dosadašnjem delu sezone 17 prvenstevnih mečeva, ali od toga je 10 puta ulazio sa kiupe.

Do sada je Fiorentina bila favorita za dovođenje Okamposa, ali zbog limita igrača sa pasošem van Evropske unije, Viola nije imala mogućnost da posle Salaha angažuje i Argentinca, pa je odjednom u prvi plan iskočio Marselj. Okampos je već zatražio od Monaka da ga pusti na pozajmicu u komšiluk. Još prošlog leta je Marselo Bijelsa zvao Okamposa da mu se prodruži na Velodromu, ali tada nije došlo do saradnje. Sada je vreme... Monako je već doveo zamene u vidu Alana Traorea iz Lorijana i Brazilca Mateusa Karvalja iz Fluminensea. Obojica su juče došli u Kneževinu kao pozajmljeni fudbaleri.

Sjajni mladi Argentinac bi mogao da bude „Iks faktor“ u šampionskoj trci Bijelsinog tima sa Pari Sen Žermenom i Monakom. Pokriva pozicije krilnog napadača i ofanzivnog veziste, karakterišu ga sjajna tehnika, dribling i brzina. Za River Platu je debitovao sa 17 godina i od tada ga prati reputacija „čuda od deteta“. Monako ga je pre dve i po godine platio čak 15.000.000 evra i učinio ga jednim od najskupljih tinejdžera u istoriji fudbala. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015MarseljMonakoLukas OkamposLiga 1FrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara