"Miodrag Zečević"
"Miodrag Zečević"

U Zvezdi po starom: Kome je teško - može da ide

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.02.14. | 16:50

"Ne ignorišemo zaposlene, ali prelazni rok je bio prioritet. A imamo i ljude koji nisu obrazovani za posao koji obavljaju", kaže generalni sekretar Zvezde komentarišući štrajk radne zajednice

Miodrag ZečevićStara priča u Ljutice Bogdana – oni kojima se duguje traže pare, a oni koji duguju, iako ne isključivo sopstvenom krivicom, traže razumevanje i osporavaju učinak nekih od potražioca. Samo sada nisu u pitanju fudbaleri, već zaposleni u Crvenoj zvezdi, koji su danas organizovali štrajk upozorenja jer im se duguje šest plata.

Generalni sekretar crveno-belih Miodrag Zečević podseća da je aktuelna vlast u klubu zatekla postojeće stanje i da ne ignoriše zaposlene o čemu svedoči i to što su isplatili "sedam ili osam" plata, ali ističe i da je specifičnost trenutka nalagala da se prvo izmire dugovi prema bivšim igračima kako bi se skinula zabrana registracije novih igrača.

Izabrane vesti

Međutim, ne propušta priliku da ponovo otvori temu o kojoj se već dugo priča – da li je Zvezdi zaista potrebno 200 i kusur zaposlenih?
"Pažljivo se odnosimo prema zaposlenima, ali je činjenica da imamo i ljude koji nisu obrazovani za posao koji obavljaju", kaže Zečević i nastavlja obrazlažući odluku rukovodstva da ne diže kredit kako bi zaposlenima isplatila zaostale zarade.
"Cenimo naše radnike, ne pravimo duboke rezove i trudimo se da vodimo računa o njihovom socijalnom statusu, ali neće biti kredita kao nekada... Nemamo ništa protiv štrajka, ali ni protiv opcije da oni koji ne mogu da izdrže ovakvo finansijsko stanje raskinu ugovore".

Dakle, sve po starom - kome se ne sviđa može da ode. Samo što će i njima morati da se isplate dugovi. Baš zato je jedna od prvih ideja uprave Zvezde po stupanju na vlast bila i ta da se skrati broj zaposlenih, ali kao po običaju - nije bilo jedinstva.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaMiodrag ZečevićFK Crvena zvezdaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara