"Krasić"
"Krasić"

Ubitačan finiš prelaznog roka u Humskoj: Miloš Krasić potpisuje za Partizan, dolaze Jovanović i Leković

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.08.15. | 09:08

Marko Dević i Saša Zdjelar, po svemu sudeći, ostaće van domašaja crno-belih ovog leta

KrasićBiće pojačanja“, združeno su minulih dana govorili Zoran Popović i Zoran Milinković, a njihove najave o tome kako će Partizan do kraja prelaznog roka postati jači dobijaju konkrentne obrise. U Humsku 1 stiže zvučno ime i čovek koji je dugo predstavljao tihu patnju crno-belih, ali tek su se u finišu letnje pijace stekli uslovi da se angažuje - Miloš Krasić!

Krilni vezista Fenerbahčea doputovaće u ponedeljak u Beograd i overiti saradnju sa prvakom Srbije. Reč je o jednogodišnjoj pozajmici, tokom koje će turski klub nastaviti da plaća nekadašnjeg reprezenativca Srbije, za šta je najviše zaslužan Rasim Ljajić. Bar tako tvrdi Sportski žurnal, koji prenosi informaciju da je upravo potpredsednik Vlade Republike Srbije ličnim angažmanom završio kompletan posao sa velikanom iz Istanbula. Žurnal piše da ministar Ljajić lično poznaje predsednika Fenera Jezisa Jildirima i da je na toj bazi turski klub pristao da reguliše primanja Milošu Krasiću.

Izabrane vesti

A ona nisu mala. Navodno, reč je o 2.200.0000 evra na godišnjem nivou, što je bilo preskupo za Bursu i Trabzon, koji su, takođe, planirali da angažuju nekadašnjeg prvotimca Vojvodine, moskovskog CSKA i Juventusa, ali je trku za njegov potpis dobio Partizan. Krasićevim dolaskom trener Zoran Milinković imaće opciju više na sredini terena i priliku da češće rotira igrače, s obzirom na naporan ritam utakmica na tri fronta do kraja kalendarske godine.

Leković, Jovanović i ZdjelarOsim angažmana Miloša Krasića, Partizan privodi kraju još nekoliko poslova do kraja prelaznog roka. Najviše škripi u odbrani, tačnije na levom boku, a rešenje za tu poziciju bi trebalo da bude Nikola Leković, fudbaler Lehije iz Gdanjska. Iako se poslednjih dana kao favorit za potpis pominjao Aleksandar Subić iz Borca, te Stefan Živković iz čačanskog Borca, u prvi plan je izbio Leković, jer poseduje internacionalno iskustvo i dobro bi došao crno-belima pred nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Leković je dete Partizana, koji posle staža u mlađim kategorijama nikad nije dobio šansu u prvom timu, igrao je za Bežaniju, Rad i Vojvodinu, ugovor sa Poljacima mu ističe narednog leta i postoje nagoveštaji da će ga klub iz Humske vratiti u naredih nekoliko dana, piše informer.

Crno-beli su u završnim pregovrima i sa još jednim svojim nekadašnjim članom - Branislavom Jovanovićem. Standardni prvotimac Hapoela iz Akre od početka prelaznog roka je dva puta bio na pragu povratka u Humsku 1, ali izgleda da će tek treća biti sreća. Kontakt između Partizana i visokog veziste je obnovljen, situacija se razvija u dobrom smeru i po svemu sudeći Jovanović će se kao slobodan igrač vratiti u Partizan, za koji je već igrao u sezoni 2009/2010.

Bane Jovanović igra na poziciji zadnjeg veznog i trebalo bi da bude konkurencija Marku Jevtoviću, a od njega stručni štab najviše očekuje upravo na utakmicama u Evropi, jer za razliku od novajlije iz Novog Pazara poseduje zavidno iskustvo.

Prema pisanju Večernjih novosti, Parni valjak je u finišu prelaznog roka pokušao da angažuje Sašu Zdjelara, omladinskog prvaka sveta od pre dva meseca, ali njega Olimpijakos ne želi da pusti nazad u Beograd. Isto tako, primanja Marka Devića u Rubinu predstavljaju ogroman kamen spoticanja u nameri da se napad crno-belih ojača reprezentativcem Ukrajince, pa će ova dva igrača po svoj prilici ostati van domašaja kluba sa Topčiderskog brda.

(FOTO: Action images, Star sport, MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša Zdjelarprelazni rok 2015FK PartizanNikola LekovićMiloš KrasićMarko DevićBranislav Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara