""
""

UEFA kaznila Skenderbeg: Katanac na stadion i da platite 60.000 evra što ste vređali Srbe

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.10.17. | 12:43

Meč protiv kijevskog Dinama pred praznim tribinama u Elbasanu

UEFA pravila važe za sve. Potvrdilo se to u poslednjoj odluci Evropske kuće fudbala, Disciplinska komisija oštro je kaznila Skenderbeg zbog dešavanja na utakmici sa Partizanom, u okviru trećeg kola Lige Evrope.

Kako javljaju albanski mediji, pozivajući se na izbore u klubu, tamošnjem predstavniku odrezana je novčana sankcija u iznosu od 60.000 evra i naređeno mu je da naredni meč u pomenutom takmičenju, protiv kijevskog Dinama (23. novembra) odigra pred praznim tribinama stadiona u Elbasanu.

Izabrane vesti

Sve to zbog, kako je navedeno, pogrdnih skandiranja povika navijača domaćeg tima na utakmici sa Partizanom, što znači da je UEFA kao kažnjive prepoznala povike sa tribina kas se pevalo „UČK“, „Srbe na vrbe“, „Kosovo je Albanija“. To znači da isti princip važi za sve, odnosno da se po pitanju politike na sportskim priredbama primenjuje takozvana nulta tolerancija.

Skenderbeg će u četvrtak, u četvrtom kolu Lige Evrope gostovati crno-belima (kvote Kladionice MOZZART pogledajte OVDE), a onda će dočekati kijevski Dinamo, pa će tako Ukrajinci od tri gostovanja praktično samo sledeće (u Bernu, protiv Jang Bojsa) igrati u rivalskoj atmosferi, pošto i u Beogradu nisu bili izloženi pritisku s tribina.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA TABELA GRUPE B LIGE EVROPE

(FOTO: Action images)


tagovi

AlbanijaDisciplinska komisija FSSEvropaLiga EvropeFK PartizanSkenderbegSrbijaUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara