""
""

UEFA preti Vojvodini: Platite 60.000 evra ili ostajete bez šest bodova!

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.10.15. | 13:28

Novosađani moraju da regulišu nasleđeni dug prema Rumunu Stojki do 24. oktobra

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije bila je nemilosrdna prema Spartaku, a sad nad Vojvodinom visi mač UEFA. U danu kad je objavljeno da su Subotičani kažnjeni oduzimanjem četiri boda, jer protiv OFK Beograda nisu igrali u najjačem sastavu, na adresu Novosađana stigao je dopis iz Niona koji više liči na pretnju, a čija je poenta u sledećem:

Platite oko 60.000 evra ili ostajete bez šest bodova“.

Izabrane vesti

UEFA je reagovala povodom tužbe Alina Stojke, nekadašnjeg veziste Lala, koji se u sezoni 2009/2010 tek šest meseci zadržao na stadionu „Karađorđe“ i u tom periodu odigrao četiri prvenstvena i dva meča u kvalifikacijama za Ligu Evrope, protiv bečke Austrije.

Vojvodina u tom periodu nije na vreme regulisala plate igračima, ovaj se obratio UEFA, koja je pokrenula disciplinski postupak protiv srpskog kluba i zapretila mu oduzimanjem bodova. Rok da Lale isplate Stojku je 24. oktobar.
Nemamo šta da kažemo. Reč je o nasleđenom dugu od pre šest godina. To nas čeka, kao što nas sigurno čeka regulisanje dugove prema Stefanu Apiji, Seržinju Grinu, raznim menadžerima...“, rekao je za MOZZART Sport Aleksandar Dunđerski, direktor Vojvodine, uz napomenu da Novosađani nemaju pravo žalbe na ovu odluku iz Niona.

Ukoliko do 24. oktobra novac ne bude na Stojkinom računu, UEFA će narediti Fudbalskom savezu Srbije da Vojvodinu sankcioniše oduzimanjem šest bodova, pa bi u tom slučaju ekipa Zlatomira Zagorčića sa deobe četvrtog (20 poena) pala na deobu 12 mesta, koliko trenutno ima Voždovac.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK VojvodinaUEFASuperligaSrbijaDisciplinska komisija UEFAAlin StojkaAleksandar Dunđerski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara