Ugo Vijeira hoće na Mundijal!

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.04.18. | 19:10

Bivši Zvezdin golgeter se javlja iz Japana...

Pet kola - tri gola! Nekadašnji Zvezdin golgeter Ugo Vijeira je dobro započeo novu sezonu u japanskoj Jokohami. Podseća na onu formu iz Crvene zvezde kada je rešetao mreže u Srbiji...
„Trener se promenio, došli su neki novi igrači i ibilo nam je potrebno vremena da se uigramo. Ali iz utakmice u utakmicu smo sve bolji“, kaže Vijeira za portugalske medije.

Dok je igrao u Zvezdi, postojala je mogućnost i da debituje za portugalsku selekciju koja je uoči EP muku mučila da nedostatkom klasičnog napadača. Čak ga je selektor Fernando Santoš gledao na večitom derbiju... Ipak, poziv nije stigao. A Santoš je imao pravo jer je u Francusku poveo Edera koji mu je doneo evropsku titulu.

Izabrane vesti

Ipak, Vijeira ne odustaje od sna da zaigra za reprezentaciju. Sanja o učešču na Mundijalu u Rusiji iako je sada konkurencija jača nego pre dve godine.
„Brojke govore da sam jedan od najboljih i najefikasnijih prethodnih godina, ali nikada nisam dobio šansu. Poziv u reprezentaciju je jedino što mi nedostaje u karijeri. Postižem 20 golova po sezoni. U prošloj sezoni sam dao 18 za Jokohamu, pre toga 20 u Crvenoj zvezdi. U ovoj sezoni je cilj da postignem još više golova. Želim titulu i kup u Japanu. Minimalan cilj je da se kvalifikujemo za Ligu šampiona Azije“.

Nada se da bi to moglo da mu donese poziv selektora Portugalije...
„Sudbina nije u mojim rukama... Sve što ja mogu da uradim je da igram dobro, da dajem golove i da svaki Portugalac bude ponosan na mene. Pre neki dan sam sreo Paula Futrea i poželeo mi je sreću. On najbolje zna koliko je teško igrati u ovako zatvorenim zemljama. Ali ne predajem se! Vidim sve više portugalskih zastava na tribinama, vidim decu koja žele da nauče portugalski zbog mene. Kako onda da se osetiš kao da si kod kuće? Znam da je svaki Portugalac ponosan na mene“, rekao je Vijeira.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Ugo Vijeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara