""
""

Ultrasi Sportinga su ultra bruka za ovaj klub

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.01.14. | 23:36

Remi Sportinga i Estorila ostao u senci jadnog ponašanja ultrasa lisabonskog kluba

Sutrašnji derbi Benfike i Porta je večeras još više dobio na značaju. Aktuelni lider Sporting iz Lisabona je remizirao u Estorilu i tako dao šansu najvećim rivalima da eventualnom pobedom u sutrašnjem derbiju preuzmu prvo mesto na tabeli. Lisabonski Lavovi su u Estorilu odigrali bez golova i sada imaju samo bod više od Benfike i Porta. Sporting je bio za nijansu bolji rival, više želeo pobedu, ali je odbrana Estorila izdržala sve atake ekipe Leonarda Žardima i potvrdila odlično četvrto mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Međutim, ono što je obeležilo utakmicu nisu dešavanja na terenu, već na tribinama. Meč je počeo minutom ćutanja za preminulu legendu Benfike i portugalskog fudbala Euzebija, ali je grupa Sportingovih ultrasa (nazovi navijača) rešila da se istakne u centar pažnje, tako što su zviždali tokom minuta ćutanja na opšte zaprepašćenje 99 odsto normalnih navijača na tribinama… Pokušali su da dokažu svoju bitnost i pripadnost klubu prostačkim gestovima prema preminuloj legendi najvećeg rivala.

Na kraju, legenda o Euzebiju ostaje da živi večno, a par glupana sa Sportingovim obeležjima su uspeli da osramote slavni klub za koji navijaju.  

PRIMEIRA – 15. KOLO:

Braga – Gimaraeš 3:0 (1:0)
/Pardo 31, Rusesku 66, 72/

Subota:
Rio Ave – Maritimo 1:1 (0:0)
/Žoeano 89 - Heldon 87/

Estoril – Sporting 0:0

Nedelja:
17.00 Aruka – Belanenseš
17.00 Akademika – Fereira
17.00 Benfika – Porto
17.00 Oljanense – Setubal
20.15 Nasional – Žil Visente

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Sporting LisabonPortugalEvropaEuzebio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara